Langer traži psihijatrijsko vještačenje Miletića, podsjeća da je odbijao TEST NA DROGE, spominje i slučaj Duras Langer traži psihijatrijsko vještačenje Miletića, podsjeća da je odbijao TEST NA DROGE, spominje i slučaj Duras
TweetEmailPrint ”Tvrdim da je čestita mlada Puljanka, Martina Duras Pauletić, u trenutku kada se zaposlila u Gradu Puli ušla u grotlo zla zbog čega... Langer traži psihijatrijsko vještačenje Miletića, podsjeća da je odbijao TEST NA DROGE, spominje i slučaj Duras


”Tvrdim da je čestita mlada Puljanka, Martina Duras Pauletić, u trenutku kada se zaposlila u Gradu Puli ušla u grotlo zla zbog čega je, nažalost, kasnije tragično završio njezin život”, izjavio je u lipnju 2012. Bruno Langer, koji je danas podsjetio na taj slučaj, istaknuvši da i dalje sumnja u službenu verziju uzroka smrti mlade IDS-ovke i nekadašnje bliske suradnice pulskog gradonačelnika. Podsjetio je i na činjenicu da jedino Boris Miletić i Ivan Jakovčić nisu htjeli dati pramen kose na analizu na droge, uoči lokalnih izbora u Istri, kada su svi ostali kandidati to učinili

Na sudu u Puli danas je održano pripremno ročište u slučaju Boris Miletić protiv Bruna Langera zbog, kako gradonačelnik Pule tvrdi, povrede njegove časti, dobrog glasa i ugleda u intervjuu kojeg je Langer dao Glasu Istre, kad je tvrdio, između ostalog, da Miletić nije mogao voditi ni kafić, pa kako će voditi Grad.

Danas se na pulskom sudu pojavio Langer kojeg brani Marino Folo, poznati pulski odvjetnik i bivši IDS-ovac. Miletić nije došao. Na sudu se pojavio samo njegov odvjetnik Dejan Jakac, inače predsjednik Gradskog vijeća Buzeta s liste IDS – HSU.

Langer je uoči ročišta najavio da će tražiti psihijatrijsko vještačenje Miletića ne bi li se utvrdilo je li mu doista povrijeđeno dostojanstvo i ugled te ne bi li psihijatar, osim toga, procijenio i opće psihofizičko stanje te stupanj ubrojivosti gradonačelnika, čiji je nedavni javni istup (na dan izbora za EU parlament) izazvao u javnosti dosta sumnji u njegovu sposobnost da odgovorno obavlja gradonačelničku funkciju, pogotovo stoga jer su se i ranije pojavljivale priče o navodnoj Miletićevoj sklonosti konzumiranju droge

Uoči ročišta, vođa Atomskog skloništa dao je i izjavu za HTV u kojoj je podsjetio na činjenicu da je on i ranije tražio od gradonačelnika Miletića, te od bivše župana Ivana Jakovčića da se, kao i svi ostali kandidati na istarskim lokalnim izborima, testiraju na droge dajući pramen kose na analizu (što su svi ostali kandidati i učinili). Langer je nakon ročišta u izjavi za Promise.hr podsjetio da su Miletić i Jakovčić jedini odbili učiniti tu pouzdanu analizu, premda je u javnosti bilo dosta priče o njihovoj navodnoj sklonosti kokainu.

Langer je podsjetio i na svoje ranije izjave HTV-u u kojima se doticao te tematike  te je istaknuo da on i danas sumnja u službenu verziju smrti mlade Martina Duras Pauletić, nekadašnje bliske suradnica i savjetnice pulskog gradonačelnika, koja je preminula u lipnju 2012. godine.

Predoziranje, ili trovanje plinom?

Kao razlog smrti mlade djevojke navedeno je, da podsjetimo, trovanje plinom, odnosno samoubojstvo trovanjem plinom, dok se u Puli, pa i među ljudima koji su nakon tragedije razgovarali s ocem nesretne djevojke, govorilo da je predoziranje drogom uzrok njezinog preranog odlaska.

”Tvrdim da je čestita mlada Puljanka, Martina Duras Pauletić, u trenutku kada se zaposlila u Gradu Puli ušla u grotlo zla zbog čega je, nažalost, kasnije tragično završio njezin život – izjavio je u lipnju 2012. poznati istarski aktivist Bruno Langer potpisniku ovih redaka, te je dodao da je najveće licemjerje koje je ikad čuo od dua Miletić i Jakovčić zapomaganje i stalno traženje sućuti i pijeteta, dok u suštini žele zataškati cijelu priču.

”Isto zapomaganje čulo se i iz Uprave Glasa Istre nakon samoubojstva Đani Bažona, tadašnjeg potpredsjednika Uprave ‘Glasa Istre’. I tada su apelirali na pijetet, sućut prema obitelji, da bi kasnije sve malverzacije vezane uz Glas Istre pripisali njemu, pokojniku koji se više nije mogao braniti, a za čiji su duševni mir prije toga ‘ toliko brinuli’ – podsjetio je prije sedam i pol godina Bruno Langer.

I Kajin tražio od Miletića da se testira na droge!

Valja napomenuti da je i Damir Kajin, tadašnji potpredsjednik IDS-a, saborski zastupnik i bliski suradnik Jakovčića i Miletića, također javno zatražio od dvojice svojih suradnika da se testiraju na droge, a vezano upravo za glasine o njihovoj navodnoj sklonosti drogama te za glasine o uzrocima smrti nesretne djevojke.

”Očekujem da će Jakovčić i Miletić javno pristati dati uzorak kose na analizu u neku od državnih institucija kako bi se otklonile sumnje.
Javnost traži analizu i punu istragu o uzrocima nedavne smrti Martine Duras Pauletić, bliske suradnice i savjetnice pulskoga gradonačelnika. Samo istina može dati spokoj obitelji preminule, te građanima Pule i cijele Istre. To od mene traži i otac pokojnice – kazao je Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a potkraj lipnja 2012. novinaru Slobodne Dalmacije, Srećku Niketiću, a slične izjave je u više navrata dao i za druge medije.

Postoji li ‘kokainska slabost’ kod vodećih IDS-ovaca?

Kajin se od prvog dana nakon spomenute tragedije, koju je Bruno Langer, glazbenik i bivši pulski gradski vijećnik, na jednom portalu doveo u vezu s kokainskom “slabošću“ i razuzdanim zabavama vodećih IDS-ovaca, zalagao za potpunu istragu tražeći od Jakovčića i Miletića da se testiraju na droge.
Podsjetimo, mlada IDS-ovka Duras pronađena je mrtva u podstanarskom stanu, a prema policijskom izvješću stradala je od trovanja ugljičnim monoksidom iako su stručnjaci utvrdili da su plinske instalacije bile ispravne.

”Za mene je znakovito što su 2009. godine, kada su se istarski oporbeni političari uoči lokalnih izbora podvrgnuli testiranju na droge, dajući pramen kose na analizu privatnom laboratoriju, Jakovčić i Miletić to odbili – istaknuo je za Slobodnu Dalmaciju Bruno Langer, te dodao kako bi se svi političari, pa tako i IDS-ov dvojac, trebali testirati na droge, jer upravljaju i raspolažu javnim novcem.

I Hrelja dao pramen kose na testiranje

– Onog trenutka kada se političar počinje opskrbljivati drogom, postaje dio narkomafije, jer pada u njihove ralje. Na taj način narkomafija preuzima upravljanje gradom i županijom. Stoga je krajnje vrijeme da se i u Hrvatskoj, po uzoru na SAD, gdje je 1987. donesen takav zakon, svi pretendenti na lokalne, regionalne i državne funkcije testiraju na droge – decidiran je bio Langer 2012. godine, a na te svoje izjave, koje je dao tada i za Hrvatsku televiziju, podsjetio je i uoči današnjeg ročišta, u razgovoru s novinarom HTV-a te u razgovoru s novinarom portala Promise.hr.

Podsjetimo, i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, koji je bio kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima, pristao je svojedobno dati pramen kose za analizu na droge.
”To što su tada Jakovčić i Miletić odbili postupiti poput većine nas oporbenjaka bila je njihova predvidljiva reakcija, budući da se dio predizborne kampanje u Istri vodio vezano uz pitanje moguće ovisnosti političara o drogama, o čemu se bruji godinama. Takvim nepostupanjem ili nešto skrivaju ili vode političku taktiku, pokazujući moć u odnosu na “sitnu“ oporbu, koja neće i ne može njima diktirati kako će se ponašati – poručio je Hrelja, potvrđujući kako će se opet, uoči lokalnih izbora, rado odazvati testiranju na droge.


Miletić traži odštetu od 11.000 kuna

U tužbi, zbog koje se danas pulskom sudu održalo pripremno ročište, navodi se da je Langer u spornom tekstu iznio niz netočnih informacija o gradonačelniku Pule i njegovom radu. Među ostalim, ističe se da su gradonačelniku u “iznimno visokom opsegu povrijeđeni ugled, dostojanstvo, čast, dobar glas i ime” .

Također, Miletić smatra da mu je zbog određenih Langerovih izjava povrijeđena zaštita privatnosti prema Zakonu o medijima i pravo osobnosti prema Zakonu o obveznim odnosima.

Podsjetimo što je točno rekao Langer za Glas Istre: “Ja nikoga ne mrzim, a najmanje njega. Ali ako nije uspješno mogao voditi kafić na Lungomareu prije nego je postao gradonačelnik, kako je mislio uspješno voditi grad? Sedam kvadrata kafića je odveo u propast. Pa kamo je onda mogao odvesti ovaj grad? Dakle, djela pokazuju – bio si mladi poduzetnik, propao si i zatvorio si kafić. Dečko, nisi bio sposoban voditi kafić”.

FOTO: Screenshot videosnimki s YouTube-a