LAUDATO TV postat će besplatna i svima dostupna ako u to uvjerimo Vijeće za medije LAUDATO TV postat će besplatna i svima dostupna ako u to uvjerimo Vijeće za medije
TweetEmailPrint Ako Vijeće ne dobije dovoljan broj pisama u kojima se iskazuje interes za postojanjem kršćanske televizije, neće raspisati natječaj za ovakvu specijalističku TV. Stoga... LAUDATO TV postat će besplatna i svima dostupna ako u to uvjerimo Vijeće za medije


Ako Vijeće ne dobije dovoljan broj pisama u kojima se iskazuje interes za postojanjem kršćanske televizije, neće raspisati natječaj za ovakvu specijalističku TV. Stoga Vas pozivamo da im pošaljete pismo o potrebi pokretanja vjerske televizije u zemaljskoj mreži – ističe Ksenija Abramović

laudato tvKsenija Abramović, vlasnica Laudato televizije, upozorava koliko je važno da Vijeće za elektroničke medije raspiše javni natječaj za dodjelu koncesije za specijalizirani – kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži.

-Mnogi su nam toliko puta pisali kako nemaju mogućnost plaćanja Operatora putem kojih svoj program emitira Laudato televizija (MAXtv, Iskon.TV, OpiTV, Bnet, VIPnet, H1) i zapravo su zakinuti za besplatno gledanje LTV-a, na tzv. free to air platformi. Vijeću za elektroničke medije još prošle  godine smo uputili zahtjev za dobivanje koncesije za specijalizirani – kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži – upozorava Ksenija Abramović, vlasnica Laudato televizije.

>>Ksenija Abramović: Motiv za katoličku televiziju ne smije biti profitni, nego navještaj Božje riječi!

Podsjeća da je Vijeće za elektroničke medije, na čelu s Mirjanom Rakić, ovog mjeseca uputilo poziv hrvatskoj javnosti da se očituje treba li Hrvatskoj jedan specijalizirani – kršćanski televizijski kanal.

-A Vijeće je 11. ovog mjeseca uputilo poziv hrvatskoj javnosti (Udrugama, institucijama, pravnim i fizičkim osobama…) za iskazivanje javnog interesa kojim želi dobiti informacije treba li Hrvatskoj jedna takva televizija: http://www.e-mediji.hr/hr/aem/javni-pozivi-i-natjecaji/poziv-za-iskazivanje-javnog-interesa-digitalna-regija-d7-i-d44-46/ – tvrdi Anramović.

Upozorava da je iznimno važno pokazati interes o potrebi pokretanja vjerske televizije u zemaljskoj mreži.

-Ako Vijeće ne dobije dovoljan broj pisama u kojima se iskazuje interes za postojanjem kršćanske televizije, neće raspisati natječaj za ovakvu specijalističku TV. Stoga Vas pozivamo da im pošaljete pismo u kojem se očitujete o potrebi pokretanja vjerske televizije u zemaljskoj mreži – kazala nam je Ksenija Abramović.

Napominje kako je važno ispoštovati rok za dostavu pisma – 11. travnja 2016. godine.

-PISMO BI SE TREBALO DOSTAVITI VIJEĆU NAJKASNIJE DO 11.04.2016.

U pismu treba napisati kojoj publici bi se trebao obraćati novi kanal te koji bi program ili sadržaji trebali biti zastupljeni. Rok za dostavu pisma je 11. travnja 2016. godine (zaključno do 12 sati) na adresu: Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10000 Zagreb, putem faksa na broj 01 4882 614 ili na email interes@e-mediji.hr – podsjeća Abramović.

Na koncu poziva hrvatsku javnost da se senzibilizira oko ove teme.

-Pomozite nam da senzibiliziramo hrvatsku javnost, pišite Vijeću za medije koliko nam je potrebna ovakva televizija i molimo Vas, ne zaboravite na rok.  Neka nas bude što više. Vijeće će morati raspisati natječaj na koji će se javiti vaša i naša  Laudato televizija – zaključuje Ksenija Abramović, vlasnica Laudato televizije.

Podsjetimo, prema podacima Agencije TVbeat, ukupan doseg LaudatoTV-a  je milijun gledatelja u Hrvatskoj (390.000 unique pay TV kućanstava u Hrvatskoj).