Novinar koji je PISAO O GRIJESIMA POLICIJE, zatvoren pod optužbom za PEDOFILIJU! Novinar koji je PISAO O GRIJESIMA POLICIJE, zatvoren pod optužbom za PEDOFILIJU!
TweetEmailPrint ”Klasična namještaljka. Matijević sigurno nije pedofil. Podmetnuli su mu, kao što su sličnu optužbu podmetnuli novinaru Željku Peratoviću, koji je ‘postao opasan’ kada... Novinar koji je PISAO O GRIJESIMA POLICIJE, zatvoren pod optužbom za PEDOFILIJU!


”Klasična namještaljka. Matijević sigurno nije pedofil. Podmetnuli su mu, kao što su sličnu optužbu podmetnuli novinaru Željku Peratoviću, koji je ‘postao opasan’ kada je počeo istraživao ubojstvo Milana Levara”, upozorava Zdenko Bando

policijaDva je dana trajala potraga za ličkim novinarom i blogerom Mirom Matijevićem, koji je nestao nakon što mu je u srijedu ujutro policija po četvrti puta u deset dana, prema našim saznanjima, došla u njegovu kuću…, da bi tek u četvrtak predvečer doznali da je zatvoren pod optužbom da je posjedovao pedofilski sadržaj na računalu??!

Već je bio pao mrak, kada su Matijevićevi kolege aktivisti, prijatelji i suradnici uspjeli u PU Ličko-senjskoj doznati da je Miro Matijević u četvrtak bio kod suca istrage, da bi predvečer odveden u gospićki zatvor.

”Klasična namještaljka. Miru jako dobro poznajem i tvrdim da to nije istina!  Matijević sigurno nije pedofil. No, podmetnuli su mu, kao što su prije više godina na identičan način podmetnuli jednako gnusnu optužbu novinaru Željku Peratoviću, koji je također ‘postao opasan’ kada je počeo objavljivati škakljive informacije o ubojstvu Milana Levara. Paratoviću su namjestili optužbu da zlostavlja svoju kćer, a Matijeviću da je pedofil! Najgore moguće optužbe. Nevjerojatno je što mu rade. Ako je novinar Miro Matijević kojim slučajem nešto krivo napisao, ili nešto krivo učinio, neka odgovara za to u redovnom sudskom procesu. Ali ovakav policijski progon, uhićivanje bez razloga i povoda, najmještanje najgnusnijih mogućih optužbi – to je nedopustivo i to nitko ne bi smio tolerirati”, ističe Zdenko Bando, hrvatski branitelj i bivši zapovjednik gospićke vojne policije, koji nam je prvi, u četvrtak uvečer, javio novosti o Matijeviću.

Informaciju nam je potom potvrdio i odvjetnik Mate Knezović, koji također poznaje Matijevića i koji je izrazio veliku sumnju u utemeljenost optužbi na račun novinara Matijevića.

‘Dobro ga poznajem, znam da se već dugo bori protiv svih vrsta kriminala i doista sumnjam u istinitost tih navoda”, kratko je istaknuo Knezović te dodao da je spreman zastupati Matijevića, ako uspije doći u kontakt s njim.

Na svom facebook profilu odvjetnik Knezović kasnije uvečer objavio je vrlo zanimljive informacije koje upućuju na zaključak da se doista radi o skandaloznoj policijskoj namještaljci!

”U 15.05 sati, putem mobitela nazvao sam glasnogovornicu PU Ličko-senjske, g. Maju Brozičević. Pitao sam za G. Mira Matijevića. Odgovorila mi je da je kriminalistička obrada završena i da je g. Matijević kod suca istrage.

Večeras me nazvao sin Mire Matijevića u nakani da njegovom ocu pomognem kao odvjetnik. Naveo mi je da je zvao Državno odvjetništvo i Sud u Gospiću, no da njegov otac nije priveden njima, nego da je i dalje u policiji.Tom prilikom mi je rekao da mu je policija oduzela računalo prije 8 mjeseci i da su navodno na tom računalu (nakon 7 mjeseci?!) pronašli pornografske sadržaje. Sjetio sam se da mi je g. Matijević prije nekoliko mjeseci kazivao da mu je policija oduzela računalo.

Prema priopćenju PU Ličko-senjske: “Sumnjiči ga se da je u Doljanima, grad Otočac, u neutvrđenom vremenskom periodu do 13.3.2015. godine na svom stolnom računalu posjedovao fotografije na kojima su prikazana obnažena tijela ženskih osoba čiji izgled i konstitucija tijela upućuje da se radi o malodobnoj djeci”. Dakle, nakon 8 mjeseci posjeda računala navodno je pronađen pedofilski sadržaj na računalu.

Molim sve da prate razvoj događaja!, napisao je odvjetnik Knezović.

Valja ovdje istaknuti da je Matijević priveden u srijedu, premda nam je Maja Brozičević, glasnogovornica  PU Ličko senjske, rekla da nitko na području ličke PU taj dan nije uhićen, niti priveden! Osim toga, priveden je u tajnosti, bez odvjetnika i pod tko zna kakvim okolnostima!!!

Noć sa srijede na četvrtak je, po svemu sudeći, proveo u pritvoru, u četvrtak je bio kod suca istrage, odakle je isti dan prepraćen u gospićki zatvor.

Prije odlaska u zatvor, Miru Matijevića je na svega nekoliko sekundi u Gospiću uspjela vidjeti aktivistica Zdenka Prpić, članica riječkog Pokreta otpora, koja je novinara Promise.hr-a prva u srijedu i upozorila na nestanak ličkog aktiviste i blogera, koji visokopozicionirane ličke policajce optužuje za kriminal i druge gnusne radnje.

”Došla sam u Gospić da pokušam doznati što je s čovjekom koji je ovih dana trebao doći u Rijeku da nam prepriča neka svoja velika otkrića u vezi s korupcijom i kriminalom. Gorljivo je pričao o tome i znala sam da je riječ o nečem velikom, jer inače malo govori, smiren je i staložen. No, sada je spriječen u toj nakani. Nevjerojatno je kako su ga uhitili u potpunoj tišini, potajno, bez odvjetnika, bez da je itko išta znao. Zdenko Bando, Matijevićev poznanik, uvjerava me da je riječ o gnusnoj namještaljci – po istom obrascu kako su za zlostavljanje vlastite kćeri ranije lažno optužili novinara Željka Peratovića. A sve da je i točno to da su Matijeviću u računalu pronašli pedofilski materijal, u što nikako ne vjerujem, trebali su postupati po zakonu te čovjeku omogućiti odvjetnika i pravo da telefonira, prije nego ga zatvore. A ne da nitko dva dana ne zna što je s njim i da u potpunoj tišini i pod sumnjivom optužbom završi u zatvoru. Prestrašno!”, prepričala nam je dojmove iz Gospića aktivistica riječkog Pokreta otpora, Zdenka Prpić.

Valja ovdje napomenuti da je nagrađivani istraživački novinar, Željko Peratović, gore potpisanom novinaru prije nekoliko godina do u detalja opisao strahote koje je proživaljavao u vrijeme dok je istraživao okolnosti ubojstva Milana Levara, a koje jako podsjećaju na sve ovo što zadnjh dana proživljava lički novinar Miro Matijević (mjesto zločina – koje su novinari istraživali – u oba slučaja je Lika, a i optužbe su vrlo slične).željko peratović

”Policajac je jednog dana pokucao na vrata i rekao da me je netko anonimno prijavio za zlostavljanje vlastitog djeteta. U prijavi je navodno stajalo da sam je često tukao, na javnim mjestima dodirivao po intimnim dijelovima tijela, da sam je satima ostavljao samu kod kuće… Sve su te optužbe sulude i neistinite, ali su mene i moju obitelj natjerale da na neko vrijeme napustimo Hrvatsku. Bio je to udar na obitelj zbog kojeg smo proživljavali vrlo teške trenutke i zbog kojeg smo odlučili na nekoliko mjeseci otići u Švicarsku – ispričao je ranije Peratović, koji se zbog svojih beskompromisnih tekstova (u vezi s Udbom i udbaškim ubojstvima) proljetos ponovno našao na meti nasilnika koji su ga pokušali ubiti na pragu njegove kuće u Luci Pokupskoj!

Peratović je mjesecima nakon tog čina na svom facebook profilu i na blogu upozoravao javnost da DORH i policija ništa ne čine da istraže cijeli slučaj, zaštite ga te doznaju tko su nalogodavci pokušaja ubojstva… Tek ovih dana objavljeno je da je Odvjetništvo podignulo optužnice za prijetnje svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića.

Važno je napomenuti da se novinaru Peratoviću nitko nikada nije ispričao zbog lažnih optužbi da je zlostavljao svoju kćer!

Kako će proći Matijević, možemo samo naslutiti.