Lovrić: Ako se ovakav trend nastavi, učenici u Zagrebu VRAĆAJU SE u školske klupe za 7 dana Lovrić: Ako se ovakav trend nastavi, učenici u Zagrebu VRAĆAJU SE u školske klupe za 7 dana
TweetEmailPrint “Dogodilo nam se nešto što se nije dogodilo od rujna prošle godine, a to je da jučer nismo imali niti jednog novozaraženog učenika.... Lovrić: Ako se ovakav trend nastavi, učenici u Zagrebu VRAĆAJU SE u školske klupe za 7 dana


Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba Ivica Lovrić za N1 objasnio je kakva je epidemiološka situacija u Gradu Zagrebu što se tiče učenika te kada bi se oni mogli vratiti u školske klupe, budući da ovaj tjedan većina zagrebačkih učenika nastavu pohađa po C modelu.

U Gradu Zagrebu od danas u škole idu učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola i maturanti, a svi ostali imaju nastavu na daljinu.

Epidemiološka situacija u Zagrebu je takva, objašnjava Lovrić, da nije nužno i opravdano da svi učenici moraju biti na nastavi na daljinu.

Za razliku od ostalih županija, u Zagrebu je, zasad, određeno da učenici samo tjedan dana budu na online nastavi.

“O sljedećem tjednu ćemo donijeti odluku u četvrtak. Ako se nastavi ovakva tendencija kakvu imamo danas i preko vikenda, onda već danas mogu najaviti da se učenici u Gradu Zagrebu vraćaju u klupe za 7 dana”, rekao je Lovrić.

Lovrić smatra da krizni kurikulumi u školama u Gradu Zagrebu nisu potrebni jer su učenici malo vremena proveli na nastavi izvan škole.

Napomenuo je kako ugroza od covida i potresa itekako utječu na mentalni razvoj djece.

“Mi smo već prije godinu dana razvili jedan projekt koji se zove Podrška na dlanu gdje se svi oni suradnici koji primijete određene teškoće mogu obratiti stručnjacima. Ono što je dobra stvar, ta aplikacija je primjenjiva za svu djecu u Republici Hrvatskoj. Na toj aplikaciji mogu potražiti stručnu pomoć”, kazao je Lovrić.