Lovrinović: Vujčić PUKAO u Saboru, VRIJEĐAO i prijetio jer se boji prijave zbog Franka i RBA zadruga! Lovrinović: Vujčić PUKAO u Saboru, VRIJEĐAO i prijetio jer se boji prijave zbog Franka i RBA zadruga!
TweetEmailPrint Lovrinović je u raspravi, kako tvrdi, razotkrio svu promašenost monetarne politike HNB-a, razorne posljedice nerealnog tečaja kune na naš izvozni sektor, opisao način kako... Lovrinović: Vujčić PUKAO u Saboru, VRIJEĐAO i prijetio jer se boji prijave zbog Franka i RBA zadruga!


Lovrinović je u raspravi, kako tvrdi, razotkrio svu promašenost monetarne politike HNB-a, razorne posljedice nerealnog tečaja kune na naš izvozni sektor, opisao način kako su ostvarivali strategiju sveopće euroizacije da bi što prije uveli euro, obrazložio način kamatarenja građana te kako su putem toksičnih kredita u probleme doveli pola milijuna hrvatskih građana! Naglasio je da bankarski sustav kontroliraju 90 posto stranci i da oni zapravo vode ekonomsku politiku Hrvatske, što se vidi po tome kojim sektorima i koliko odobravaju kredita

Saborski zastupnik i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dr. sc. Ivan Lovrinović večeras je objavio na Facebooku da je guverner Hrvatske narodne banke ‘puknuo’ nakon njegovog vrlo kritičkog govora u Saboru. Ovdje prenosimo njegovu objavu:

”Guverner HNB-a Boris Vujčić nikada nije u Saboru toliko izgubio živce i počeo vrijeđati zastupnike tijekom rasprave o monetarnoj politici i financijskoj stabilnosti. Podnio je izvješće o provedbi monetarne politike u 2018/2019. te kazao kako su na tržištu rada kroz rast zaposlenosti i plaća nastavljena pozitivna ekonomska kretanja (!?), no oporba je raspravu iskoristila za oštru kritiku HNB-a.

Guverner se spustio na razinu da je zastupniku Lovrinoviću rekao da ništa ne razumije, a poznato je da se on tom tematikom kao sveučilišni profesor bavi 30 godina.

Očito iznerviran i uplašen podizanjem kaznene prijave protiv HNB-a, a time i protiv njega zbog slučajeva “Franak” i “RBA zadruga”, zaprijetio je svima onima koji pokreću kaznene prijave da ih treba sankcionirati! (da podsjetimo, kaznenu prijavu protv HNB-a podnjeli smo DORH-u 22.1.2020.).

Lovrinović je u argumentiranoj raspravi:
-razotkrio svu promašenost monetarne politike HNB-a
-razorne posljedice nerealnog tečaja kune proteklih godina na naš izvozni sektor,
-opisao način kako su ostvarivali strategiju sveopće euroizacije da bi što prije uveli euro,
-obrazložio način kamatarenja građana te kako su putem toksičnih kredita u probleme doveli pola milijuna hrvatskih građana.

Posebno je naglasio da bankarski sustav kontroliraju 90 posto stranci i da oni zapravo vode ekonomsku politiku Hrvatske, što se vidi po tome kojim sektorima i koliko odobravaju kredita.

U video prilozima koje ćemo ubrzo postaviti moći ćete se uvjeriti i sami zašto je HNB uz pravosuđe najveći destabilizator hrvatskog gospodarstva i društva.

HNB i banke moramo zajedno dovesti u red i staviti pod demokratski nadzor!”, stoji u objavi Ivana Lovrinovića, koju je na Facebook stavio u četvrtak 6. veljače, iza 20 sati, a koja već ima jako mnogo komentara i dijeljenja.