Marko odbio 50.000 eura; moli Plenkovića da to donira zavodima koji liječe bolesnu djecu Marko odbio 50.000 eura; moli Plenkovića da to donira zavodima koji liječe bolesnu djecu
TweetEmailPrint ”Taj novac ja ne mogu prihvatiti. Postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će daleko više pomoći”, napisao je na Instagramu Baby Lasagna. Tako... Marko odbio 50.000 eura; moli Plenkovića da to donira zavodima koji liječe bolesnu djecu


”Taj novac ja ne mogu prihvatiti. Postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će daleko više pomoći”, napisao je na Instagramu Baby Lasagna. Tako je, u dane kada svjedočimo besramnoj jagmi za materijalnim, za položajem, za moći…, osobnim primjerom pokazao što je bitno

Premijer Andrej Plenković je u ime Vlade na sjednici najavio novčanu nagradu od 50.000 eura Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna. No, on to neće prihvatiti.

Naime, za uspjeh na Eurosongu, te za promociju Hrvatske vladajući su ga željeli novčano nagraditi i na taj mu se način zahvaliti na velikom uspjehu.

“Zahvaljujem Hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći”, napisao je na Instagramu Baby Lasagna pa nastavio:

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić”. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matilnih stanica KBC Zagreb. Hvala.”, istaknuo je Marko Purišić, piše N1.

U vrijeme kada svakodnevno na najvišoj razini svjedočimo besramnoj jagmi za materijalnim dobrima, za položajem i moći…, mladić iz Umaga osobnim je primjerom pokazao što je važnije od novca.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s instagram profila