Martini plaća od 84.500 kn i milijun bonusa; radnici odlaze zbog niskih plaća, a Uprava zapošljava Nepalce! Martini plaća od 84.500 kn i milijun bonusa; radnici odlaze zbog niskih plaća, a Uprava zapošljava Nepalce!
TweetEmail1Print ”Ogorčeni smo. Iz tvornice vegete i juha otišla su nam tri mlada i vrijedna čovjeka jer nisu bili zadovoljni plaćama. Sad će umjesto njih zaposliti... Martini plaća od 84.500 kn i milijun bonusa; radnici odlaze zbog niskih plaća, a Uprava zapošljava Nepalce!


”Ogorčeni smo. Iz tvornice vegete i juha otišla su nam tri mlada i vrijedna čovjeka jer nisu bili zadovoljni plaćama. Sad će umjesto njih zaposliti Nepalce koje moramo obučavati za posao. Nemamo ništa protiv njih, ali sramotno je da će radije zapošljavati strance koji pristaju raditi za mala primanja, nego sadašnjim radnicima, električarima i bravarima, dići plaće pa ih zadržati”, ispričao je Podravkin radnik lokalnom portalu, koji je istovremeno izvijestio i o basnoslovnim primanjima menadžera koprivničke tvrtke?!

Informacije o enormnim primanjima menadžera koprivničke Podravke, ali i o istovremenim odlascima radnika te tvrtke zbog niskih plaća te zapošljavanju ljudi iz Nepala (koji pristaju na nisku plaću), izazvale su nevjericu i ogorčenje u koprivničkom kraju.

Dvije (od četiri) najčitanije vijesti na koprivničkom portalu Danica.hr u zadnjih tjedan dana upravo su informacija o basnoslovnim plaćama i bonusima menadžera Podravke te istovremeno – vijest o odlascima radnika zbog niskih plaća, kao i vijest da je Uprava Podravke odlučila umjesto nezadovoljnih domaćih radnika zapošljavati radnike iz Nepala.

Ovdje prenosimo sadržaj teksta: ‘Doznali smo plaće i bonuse Podravkinih menadžera. Prije čitanja popiti normabel‘:

”Kako doznajemo, predsjednica uprave Podravke Martina Dalić dobila je 972.000 kuna bonusa bruto, a članovima uprave isplaćeni su sljedeći bonusi: Davor Doko dobio je 641.700 kuna, Marko Đerek i Ljiljana Šapina po 606.000 kuna, a čelnik Belupa Hrvoje Kolarić 677.500 kuna.

Bonusi su im isplaćeni i lani, i to za poslovanje u 2020. godine, ali Martina Dalić ga nije dobila jer je u kompaniju došla tek prošle godine u veljači. Bivši čelnik Podravke Marin Pucar, koji je preminuo u siječnju lani, dobio je 1,13 milijuna kuna bonusa.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić lani je u prosjeku zarađivala 84.500 kuna bruto mjesečno. Ostali članovi uprave zbog bonusa su imali osjetno veća primanja. Tako je Davor Doko dobivao 154.000 kuna mjesečno, Marko Đerek i Ljiljana Šapina po 142.000 kuna, a Hrvoje Kolarić 117.000 kuna.

Inače, ‘gola’ menadžerska plaća članova uprave Podravke (bez bonusa, dodatnih naknada i opcijskih dionica) kreće se u rasponu od 71.000 do 80.000 kuna. Martina Dalić prima osnovnu plaću u iznosu od 72.500 kuna bruto, članovi uprave Davor Doko, Marko Đerek i Ljiljana Šapina 71.300 kuna, a predsjednik uprave Belupa Hrvoje Kolarić oko 80.000 kuna bruto, stoji u objavi Danica.hr-a

U tekstu, pak, pod naslovom: ‘Radnici odlaze iz Podravke zbog malih plaća, uprava zapošljava Nepalce‘, stoji sljedeće:

”Podravka je počela zapošljavati radnike iz Nepala u svojim tvornicama u Koprivnici, doznali smo ovih dana iz dobro upućenog izvora iz kompanije.

Prvi radnici su već stigli, a očekuje se dolazak sedam Nepalaca, otkriva naš izvor iz Podravke. On navodi kako je riječ uglavnom o električarima i strojarima koji će biti angažirani na održavanju u tvornicama.

O tome smo danas Podravki poslali službeni upit moleći ih da nam odgovore o zapošljavanju Nepalaca, ali i drugih radnika iz inozemstva. Nisu nam odgovorili, ali su o tome brže-bolje izvijestili Podravski list koji je danas poslijepodne i objavio informaciju.

Što je Podravka time htjela postići – nije poznato.

“Ogorčeni smo. Iz tvornice vegete i juha otišla su nam tri mlada i vrijedna čovjeka jer nisu bili zadovoljni plaćama. Sad će umjesto njih zaposliti Nepalce koje moramo obučavati za posao.

Nemamo ništa protiv njih, ali sramotno je da će radije zapošljavati strance koji pristaju raditi za mala primanja, nego sadašnjim radnicima, električarima i bravarima, dići plaće pa ih zadržati”, ispričao nam je Podravkin radnik”, navodi koprivnički portal Danica.hr u svom redakcijskom tekstu.

Vlasnik trajektne luke: ‘Organizirani kriminal je sudstvu, pokušali su me UBITI’; Europski sud dao mu za pravo!

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s Danica.hr