MEĐUNARODNO PRIZNANJE HRVATSKE: Besplatan turistički obilazak Zagreba i drugih gradova MEĐUNARODNO PRIZNANJE HRVATSKE: Besplatan turistički obilazak Zagreba i drugih gradova
TweetEmailPrint Građani, koji su se odazvali akciji, otkrili su da postoje stvari koje nisu znali o vlastitom gradu objasnivši kako više znaju turisti nego... MEĐUNARODNO PRIZNANJE HRVATSKE: Besplatan turistički obilazak Zagreba i drugih gradova


Građani, koji su se odazvali akciji, otkrili su da postoje stvari koje nisu znali o vlastitom gradu objasnivši kako više znaju turisti nego oni sami, a smatraju kako je ovaj projekt hvalevrijedan jer će se još jednom prisjetiti svih starih gradskih priča

Danas, 15. siječnja 2018., Republika Hrvatska obilježava 26. godišnjicu međunarodnog priznanja. Tim povodom u Zagrebu je, ali i u svim drugim većim hrvatskim gradovima, građanima omogućen besplatan turistički obilazak. Akcija je to Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Uz zvuk Gričkog topa točno u podne u nedjelju su sa središnjeg gradskog trga u turistički obilazak krenuli deseci građana i turista. Prilika je to bila da se prisjete kulturnih i povijesnih znamenitosti koje Zagreb tijekom cijele godine nudi turistima iz cijelog svijeta. 

Građani, koji su se odazvali akciji, otkrili su da postoje stvari koje nisu znali o vlastitom gradu objasnivši kako više znaju turisti nego oni sami, a smatraju kako je ovaj projekt hvalevrijedan jer će se još jednom prisjetiti svih starih gradskih priča.

Od Trga bana Jelačića preko Kaptola i Gradeca pa sve do Memorijalnog centra granatiranja, turistički vodiči su sudionike upoznali s dugom prošlosti Zagreba pritom stavivši naglasak na Međunarodno priznanje Hrvatske, objasnila je Anđelka Vincek, predsjednica društva turističkih vodiča grada Zagreba.

U ovaj projekt uključila su se 44 grada iz cijele Hrvatske, a stare i zanimljive priče iz bogate povijesti hrvatske metropole uz stručno vodstvo svi sudionici mogli su čuti na engleskom i hrvatskom jeziku.