Ministar financija potvrdio da UVODI POREZ NA NEKRETNINE, nakon što smanji PDV Ministar financija potvrdio da UVODI POREZ NA NEKRETNINE, nakon što smanji PDV
ODOBRAVAO KREDITE AGROKORU, PA MU FALI PARA?!

Ministar financija potvrdio da UVODI POREZ NA NEKRETNINE, nakon što smanji PDV

GospodarstvoHrvatska 18. siječnja 2018. D.K.

TweetEmailPrint Kao predsjednik Upravnog odbora Državne agencije za osiguranje štednih uloga Marić je nadgledao kako banka gubitaš iz Šibenika čak i za vrijeme sanacije daje... Ministar financija potvrdio da UVODI POREZ NA NEKRETNINE, nakon što smanji PDV


Kao predsjednik Upravnog odbora Državne agencije za osiguranje štednih uloga Marić je nadgledao kako banka gubitaš iz Šibenika čak i za vrijeme sanacije daje super-rizične kredite Agrokoru. I nije reagirao! Jasno je da uz takvo rasipništvo, Hrvatskoj nedostaje novca. Zašto onda ne zavući opet ruku u džep građana i oteti im jedino što je preostalo – naslijeđene nekretnine?!

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, komentirao smanjivanje PDV-a, koje je najavio premijer Andrej Plenković u Saboru.

“Ne bih trebao reći ništa osim “da” što se tiče smanjenja PDV-a. To nije samo obećanje, to stoji u programu Vlade. Radimo na tome, krenuli smo s poreznim rasterećenjem već u prvoj godini mandata. S obzirom na važnost i značaj PDV-a vodimo intenzivne razgovore”, rekao je Marić novinarima ispred zgrade Vlade.

Naglasio je da je porezna politika za ovu godinu definirana i neće se raditi na nekim temeljnim promjenama. “PDV će biti smanjen prije nego se uvede porez na nekretnine”, odgovorio je ministar na novinarsko pitanje, a prenio je Nacional.

Valja ovdje podsjetiti da profesor financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i saborski zastupnik, dr. Ivan Lovrinović, upravo ovih dana upozorava na skandalozni sukob interesa i, prema svemu sudeći, veliku aferu ministra Marića, o kojoj se u hrvatskim medijima uopće ne piše.

Govoreći o najavljenoj sumnjivoj dokapitalizaciji Hrvatske poštanske banke, koja namjerava, prema svemu sudeći, našim novcem sanirati propalu Jadransku banku Šibenik, Lovrinović podsjeća da je ta banka (JBŠ) čak i za vrijeme svoje sanacije odobravala super-rizične kredite prezaduženom Agrokoru!

Najzanimljivija u cijeloj priči je činjenica da je cijelu tu operaciju nadgledao upravo ministar Marić, koji je predsjednik Upravnog odbora Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, ali i bivši Todorićev zaposlenik.

I nije reagirao!

Jasno je da uz tako skandaloznu monetarnu politiku i rasipništvo, Republici Hrvatskoj kronično nedostaje novca.

Zašto onda ne zavući opet ruku u džep hrvatskih građana i oteti im jedino što je preostalo – naslijeđene nekretnine?!