Ministru Grliću Radmanu čak 666.000 eura dividende od tvrtke koja eutanazira svinje Ministru Grliću Radmanu čak 666.000 eura dividende od tvrtke koja eutanazira svinje
TweetEmailPrint ”Gordan Grlić Radman, sukladno svojem vlasničkom udjelu, trebao bi dobiti 666.000 eura dividende, a toliki iznos pripada i njegovu bratu i sestri”. Tvrtka... Ministru Grliću Radmanu čak 666.000 eura dividende od tvrtke koja eutanazira svinje


”Gordan Grlić Radman, sukladno svojem vlasničkom udjelu, trebao bi dobiti 666.000 eura dividende, a toliki iznos pripada i njegovu bratu i sestri”. Tvrtka koju kontrolira obitelj hrvatskog ministra – jedina je, podsjetimo, koja u Hrvatskoj eutanazira svinje zaražene kugom. I zato je lani ostvarila enormnu zaradu – dok su brojni slavonski seljaci doživjeli enormne gubitke

Tvrtka u vlasništvu hrvatskog ministra i njegove obitelji ostvarila je lani oko 27 milijuna eura prihoda i 3,8 milijuna eura čiste dobiti! Riječ je o tvrtki Agroproteinka iz Sesveta koju vlasnički kontrolira obitelj ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana: on i njegov brat Ivica te sestra Irena Bubalo posjeduju po 20,56 posto dionica. Ukupno, dakle, oko 61,7 posto vlasničkog udjela.

Pojedinačno najveći dioničar je Branko Ivković s 25,5 posto vlasništva: on je predsjednik Nadzornog odbora Agroproteinke.

Tvrtka će na glavnoj skupštini dioničara u lipnju odlučivati i o upotrebi lanjske dobiti. Prema prijedlogu, 565.000 eura ide u zadržanu dobit, a 3,24 milijuna eura isplatit će se dioničarima kroz dividendu.

Gordan Grlić Radman, sukladno svojem vlasničkom udjelu, trebao bi dobiti 666.000 eura dividende, a toliki iznos pripada i njegovu bratu i sestri. Šef NO-a Ivković trebao bi dobiti oko 826.000 eura, piše Danica.hr.

Inače, Agroproteinka je lani imala oko 130 zaposlenih čija je prosječna neto plaća iznosila 1700 eura. Zanimljivo je da je Agroproteinka – koju kontrolira obitelji hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova – jedina tvrtka koja u Hrvatskoj eutanazira svinje zaražene kugom. I zbog toga je u zadnje vrijeme ostvarila tako enormnu zaradu – dok su brojni slavonski seljaci u isto vrijeme doživjeli enormne gubitke.  Uvozni je lobi, dakako,  dodatno profitirao na nastavku urušavanja domaće prehrambene proizvodnje.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković ranije je izjavila da ne vidi ništa sporno u suvlasništvu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića-Radmana u Agroproteinci, koja uz ostalo zbrinjava lešine eutanaziranih svinja.

FOTO: Screenshot videosnimki