Na Smotri sveučilišta u Zagrebu, u SC-u, traje predstavljanje fakulteta, akademija i visokih učilišta Na Smotri sveučilišta u Zagrebu, u SC-u, traje predstavljanje fakulteta, akademija i visokih učilišta
TweetEmailPrint Sveučilište u Zagrebu organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim... Na Smotri sveučilišta u Zagrebu, u SC-u, traje predstavljanje fakulteta, akademija i visokih učilišta


Sveučilište u Zagrebu organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet

Danas (četvrtak 21. studenog) u Studentskom centru u Savskoj ulici 25 je otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu , gdje se do subote budući i sadašnji studenti mogu informirati o upisima, studijskim programima i uvjetima smještaja tijekom studiranja.

Smotra će danas i u petak biti otvorena od 10 do 18, a u subotu od 9 do 15 sati. Ulazak je slobodan. Na Smotri će se predstavljati 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te druga visoka učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske.

– Ova smotra jedna je od najstarijih manifestacija tog tipa u Hrvatskoj, a Sveučilište u Zagrebu organizira ju više od 20 godina. Kao i svake godine, nadamo se da bi program ovogodišnje Smotre moglo pratiti oko 15 tisuća posjetitelja svih generacija i uzrasta. Očekujemo organizirane dolaske srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, nadamo se i ljepšem vremenu te da će programi koji su pripremljeni u izložbenom šatoru, glavnoj zgradi Studentskog centra i Francuskom paviljonu privući što veći broj posjetitelja”, istaknula je glasnogovornica Sveučilišta u Zagrebu, Tamara Dagen.

Očekuje se da će se na ovogodišnjoj Smotri predstaviti oko 80 sudionika. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u RH koju Sveučilište u Zagrebu organizira već više od 20 godina.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Također, na pozornici koja će biti smještena u izložbenom šatoru, predviđeno je predstavljanje sudionika kroz prezentacije (razgovori s predstavnicima sastavnica) kako bi se posjetitelji upoznali s aktivnostima fakulteta i akademija o kojima nema informacija u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama. Sve će se sastavnice Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak i petak, 22. i 23. studenoga 2018., predstavljati u trajanju od 10 minuta kroz razgovor jednoga predstavnika sastavnice i jednoga studenta s voditeljima programa na pozornici.

U subotu 24. studenoga 2018. sastavnice će se skupno predstavljati u okviru pojedinih područja kroz zajednički razgovor po jednoga predstavnika fakulteta ili akademije (profesora ili predstavnika uprave) s voditeljima programa na pozornici. Taj će razgovor biti svojevrsna panel-diskusija kojoj je cilj na atraktivan način posjetiteljima Smotre predstaviti prednosti upisa na specifični studijski program u odnosu na slične studije u istom znanstvenom području.

Također, u četvrtak i petak, 22. i 23. studenoga, na pozornici smještenoj u zgradi SC-a na sličan će se način predstavljati ostali sudionici Smotre – druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

Iz programa ovogodišnje Smotre organizatori posebno izdvajaju i niz aktivnosti koje pripremaju umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu (Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija) u Francuskom paviljonu.

FOTO: Sveučilište u Zagrebu