Napadač koji je pucao u Michaela Ljubasa rekao mu: ‘Ovo je upozorenje’! Napadač koji je pucao u Michaela Ljubasa rekao mu: ‘Ovo je upozorenje’!
TweetEmailPrint ”Nazvala sam ga na mobitel i javio se iz bolnice. Kaže da mu je, prije nego je pucao, napadač rekao: ‘Ovo ti je... Napadač koji je pucao u Michaela Ljubasa rekao mu: ‘Ovo je upozorenje’!


”Nazvala sam ga na mobitel i javio se iz bolnice. Kaže da mu je, prije nego je pucao, napadač rekao: ‘Ovo ti je upozorenje’, te je pucao iz pištolja s prigušivačem. Pogodio je Ljubasa u nogu i propucao mu kost”, dojavila je kolegica

napad očevidPoduzetnik Michael Ljubas, vlasnik internetskog portalaDnevno.hr i tjednika 7Dnevno ranjen je u ponedjeljka navečer u Selskoj ulici, u blizini Inine benzinske crpke.

Nepoznati počinitelj, zapucao je prema Ljubasu dok je on izlazio iz svoje Honde Accord, a jedan od ispaljenih hitaca pogodio ga je u nogu. Počinitelj je koristio oružje s prigušivačem.

Premda su se nakon tog napada pojavile i informacije da je Ljubas ranjen tijekom pljačke benzinske postaje, izvor portala Promise.hr, koji kaže da je razgovarao s Ljubasom telefonski nakon napada, tvrdi da nije bilo pljačke postaje, već je cilj napada bio Ljubas.

”Nazvala sam ga na mobitel i javio se iz bolnice. Kaže da mu je, prije nego je pucao, napadač rekao: ‘Ovo je upozorenje’, te je pucao iz pištolja s prigušivačem. Pogodio je Ljubasa u nogu i propucao mu kost”, dojavila nam je kolegica.

I drugi hrvatski mediji, iz izvora bliskih istrazi doznaju da je Ljubas bio meta napada, a ne kolateralna žrtva pljačke benzinske postaje. Naime, policija ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj pljačke.

Na očevidu su uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici, a na mjesto napada stiglu su, kako tvrde očevici, neuobičajeno brzo.

Jutarnji list piše da su svjedoci događaja ostali u šoku. Kažu kako se policija u sekundi stvorila na benzinskoj. Svima koji su bili na prozorima ili ispred zgrade rekli su da ne izlaze van radi vlastite sigurnosti.

”Svega nekoliko minuta nakon ranjavanja čule su se policijske sirene. Policajci su razvukli trake i počeli “češljati” sve stubišne ulaze te garažne i podrumske prostore. Zbog mraka ali i guste magle, tragali su za korisnim tragovima pomoću velikih lampi. Pojedini policajci zagledavali su i u kante za smeće, misleći da će valjda pronaći odbačeno oružje. Tko god da je pucao na tog čovjeka, nije bio sam”, izjavili su svjedoci novinaru Jutarnjeg.

Zanimljivo je da je odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu izjavio kako je razgovarao s Ljubasom, koji mu je navodno rekao da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

– Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi – smatra Zvonimir Hodak, koji je dodao da je Michael Ljubas pogođen metkom u bedro.

Ljubasu je pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica.

Ljubasovi prijatelji i poznanici koji su nakon napada stigli u bolnicu kazali su za portal 24sata kako je Ljubas bio na operaciji i da su im liječnici rekli da je izvan životne opasnosti. U bolnicu je brzo stigla i njegova obitelj. Ljubasa u bolnici i dalje (dan nakon napada) čuva policija, tvrde osobe koje su ga u srijedu prijepodne posjetile u bolnici.