Podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika policije: POTICAO je NA UBOJSTVO DJETETA?! Podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika policije: POTICAO je NA UBOJSTVO DJETETA?!
TweetEmail5Print Krunešova bivša partnerica otkrila je još 2015. obitelji Šota da on planira ubojstvo njihovog unuka. Opisala je kako je nagovarao svog nećaka, koji boluje od... Podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika policije: POTICAO je NA UBOJSTVO DJETETA?!


Krunešova bivša partnerica otkrila je još 2015. obitelji Šota da on planira ubojstvo njihovog unuka. Opisala je kako je nagovarao svog nećaka, koji boluje od epilepsije, da pregazi dijete, a da će on srediti da ne odgovara za zločin. Još 2015. Slavica Šota je podnijela kaznenu prijavu protiv Kruneša. DORH je tada optužbe odbacio, a čovjek koji je, prema svemu sudeći, planirao ubiti djecu – ostao je još godinama na položaju šefa kriminalističke policije PU riječke! Promise.hr jedini je pisao o ovom mračnom slučaju, nakon čega smo dobivali ozbiljne prijetnje. ”Danas smo sretne, no strašno zamjeramo medijima, svima osim Promise.hr, što nam nisu vjerovali! Neki mediji su me čak proglašavali luđakinjom, kada sam upozoravala na ovaj opasni skandal”, istaknula je Slavica Šota, koja je godinama doživljava sustavni progon, zatvarali su je i u Remetinec, maltretirali…

Tek šest godina nakon što je kazneno prijavljen, podignuta je optužnica protiv bivšeg načelnika riječke krim policije Željka Kruneša – koji je, prema navodima optužnice, nagovarao svog nećaka da ubije unuka poznate prijavljivačice korupcije Slavice Šota! O toj mučnoj te za Republiku Hrvatsku i PU primorsku goransku poprilično sramotnoj priči – portal Promise.hr prvi je i jedini pisao u vrijeme izbijanja afere prije šest godina, što dovoljno govori o hrabrosti te profesionalnosti ‘velikih’ hrvatskih medija – koji ni retka nisu objavili o aferi koja je zasluživala naslovne stranice.

Velika laž je, međutim, objavljena sinoć na Dnevnik.hr, portalu Nove TV, koji tvrdi da je emisija Provjereno prva izvijestila o ovoj skandaloznoj priči. Ako su objavili prvi – zašto su čekali pet godina nakon što je Slavica Šota progovorila o tom slučaju i nakon što je podnijela kaznenu prijavu?!

Nadležne institucije tada, međutim, nisu reagirale. Takvo (ne)djelovanje institucija i pogotovo sramotna šutnja medija – doveli su do progona i sustavnog šikaniranja onih koji su prvi upozorili na opasnost i na cijeli skandalozni slučaj.

DORH je tek ovih dana, dakle šest godina kasnije, objavio kako se okrivljenog 52-godišnjaka optužnicom tereti da je sredinom lipnja 2015. godine, u Rijeci, nagovarao drugu osobu da usmrti dvoje oštećenika, ali poticana osoba nije poduzela radnju kako bi to učinila.

Prijetio ključnoj svjedokinji

“Tereti ga se da je, s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza i spriječi te oteža dokazivanje, prema svjedokinji u prethodnom kaznenom postupku uporabio prijetnju pa svjedokinja nije na dokaznom ročištu kod suca istrage iskazivala o svojim saznanjima glede kaznenih djela za koje se okrivljenika teretilo.

Okrivljenika se tereti i da je 15. travnja 2018. u Rijeci, s nakanom da iz osvete ošteti automobil koji je koristila hrvatska državljanka (1971.), pristajući da time ošteti službeno vozilo kojim je upravljao, prednjim dijelom službenog vozila udario u prednji dio njezinog osobnog automobila, oštetivši time njezino vozilo, kao i službeno vozilo”, objavio je DORH.

Šokantnu priču o dugogodišnjem načelniku riječke krim policije – koji je poticao nećaka da ubije dijete, no koji je još godinama nakon toga ostao na mjestu policijskog načelnika – tek u ožujku 2020. objavilo je Provjereno Nove TV.  U toj emisiji za Provjereno su progovorile Krunešove žrtve, a Kruneš je nakon toga završio u istražnom zatvoru.

Policijski načelnik nagovarao svog nećaka da pregazi dječaka

Krunešova bivša partnerica otkrila je, podsjetimo, obitelji Šota kako planira ubojstvo njihovog unuka zbog poslovnog prostora koji je htio na njihovu štetu priskrbiti svom prijatelju.

Opisala im je kako je nagovarao svog nećaka, koji boluje od epilepsije, da pregazi dijete, a da će on srediti da nećak ne odgovara za zločin. Cijela ova godinama zataškavana priča, događala se davne 2015. godina kada je Slavica Šota, baka spomenutih dječaka, podnijela kaznenu prijavu protiv Kruneša. Pod sumnjivim okolnostima DORH je tada optužbe odbacio, a čovjek koji je, prema svemu sudeći, planirao ubiti djecu – ostao je još godinama na položaju šefa kriminalističke policije!

No, nakon što je tijekom 2018. nasrnuo službenim automobilom na automobil svoje bivše partnerice kako bi je zastrašio, ona je na sudu svjedočila o svemu navedenom, a detaljno je opisala i kako joj je Kruneš gurnuo prste u grkljan.

Šota: Zamjeram medijima što nam nisu vjerovali

”Danas smo zadovoljne i sretne, no strašno zamjeramo medijima što nam nisu vjerovali! Neki mediji su me čak proglašavali luđakinjom, kada sam upozoravala na ovaj opasni skandal.  Na press konferenciju koju smo sazvali u Novinarskom domu u Zagrebu i na koju smo donijeli audio snimke na kojima se jasno čuje što je najavljivao načelnik krim policije, došao je novinar Novog lista, koji baš ništa nije objavio te Indexa, koji je objavio jednu rečenicu, a bolje bi bilo da nije ni to. Potom smo otišli u sjedište Hine, gdje smo upitali: ‘Zar nikoga u Hrvatskoj ne zanima informacija da visoko pozicionirani policijski dužnosnik planira ubiti djecu?”, podsjetila je danas Slavica Šota na događaje od prije pet godina, naglasivši da je jedino Promise.hr u to vrijeme objavljivao detalje cijelog skandala.

”Jutarnji list me je oblatio. Riječki Novi list je i na naslovnoj stranici velikim slovima svojedobno objavio da je Kruneš oslobođen svih optužbi.  Ipak je riječ o načelniku policijske uprave koja pokriva područje cijele Primorsko goranske županije. I zamislite, na blagdan Tijelova je takva osoba privedena u istražni zatvor, a nitko za to nije znao, niti je išta objavio! Zahvalna sam novinaru Ivanu Čorkalu i emisiji Provjereno, jer su oni naknadno objavili našu priču. Nadam se da će ovaj epilog, odnosno činjenica da je Kruneš napokon završio iza rešetaka, biti poticaj i drugima da se zajednički borimo protiv kriminala i korupcije. Jer Rijeka je leglo korupcije i kriminala”, istaknula je u lipnju 2020., kada je Kruneš završio u istražnom zatvoru, za Promise.hr Slavica Šota.

Dodala je da su neki policijski službenici – koji su se htjeli baviti ovim slučajem, bili degradirani. Sada su im, kaže, čestitali na uspjehu.

”Poznato je da čak ni mafija nikada ne dira djecu. Ovo je bila borba za svu djecu, a ne samo za naše dječake – kojima je bivši načelnik prijetio.  Jer nitko na svijetu ne smije dirati u djecu!”, zaključila je emotivno Slavica Šota.

Očajnim ženama stavljali lisice na ruke i zatvarali ih u Remetinec!

”Svašta smo prošle. Izbacivali su nas iz institucija, stavljali nam lisice u ruke i zatvarali u Remetinec, pisali prekršajne prijave protiv nas, mamu su zatvorili na osam sati u zatvorsku ćeliju s nepoznatim muškarcem… Nudili su nam velik novac da stanemo, htjeli nam oteti imovinu koju smo svojim tijelima branili. Imamo montirane sudske procese, koje dobivamo na sudu, no koji nas iscrpljuju materijalno i fizički. Od stresa nakupljenog svih tih godina mama je završila u bolnici. Puno puta smo padale, ali i jedna drugu dizale. Umorne smo i iscrpljene, no nikada nismo odustale”, komentirala je još u ožujku Josipa Novaković, majka dječaka čije ubojstvo je, prema svemu sudeći, bilo planirano i najavljivano.

Valja istaknuti da je gore potpisani novinar Promise.hr-a doživljavao prijetnje povezane s pisanjem o ovom slučaju. Kulminiralo je prije nekoliko godina, kada su me nazvali inspektori iz policijske postaje u Heinzlovoj u Zagrebu te pozvali na razgovor u postaju. Rekli su da imaju saznanja da mi se prijeti (na društvenim mrežama), a napomenuli su i da oni smatraju da su te prijetnje vrlo ozbiljne!

Novinar Promise.hr pozvan na ročište na kojem je došlo do preokreta

Pitali su što znam o tome, na koga eventualno sumnjam, a pitali su i mislim li da mi je potrebna policijska zaštita?

O svemu tome govorio sam i na ročištu na sudu u Opatiji (Općinskog suda u Rijeci) održanom 28. listopada 2019., gdje su me pozvali kao svjedoka u parnici u kojoj je Željko Kruneš, načelnik riječke krim policije, tužio Slavicu Šotu i to na prijedlog tužitelja!

Na tom ročištu došlo je do velikog preokreta, jer je bivša partnerica policijskog načelnika po prvi puta odlučila u sudski zapisnik, pod zakletvom, otvoreno progovoriti o cijelom slučaju (do tada u istrazi nije govorila, željela je, kako je kazala, prethodno samo Slavicu Šotu upozoriti na moguću opasnost).

Sutkinji je ključna svjedokinja do u detalja ispričala kako joj je Željko Kruneš prijetio, gurao joj prste u grkljan i bio nasilan prema njoj. Objasnila je i kako je ona, nakon dugog razmišljanja i neprospavanih noći, odlučila Slavici Šota reći što o njezinim unucima govori bivši načelnik riječke krim policije.

Iskaz glavne svjedokinje bio je, prema svemu sudeći, presudan i za ponovno pokretanje istrage protiv policijskog načelnika.

Na Dan policije – optužnica protiv bivše policijskog načelnika

“Ja u dnevnom boravku spavam, a on malo dalje u sobi leži i priča na telefon s nećakom, koji je imao prometnu nesreću i ima epilepsiju. I rekao mu je kao da bi sad jedan dan trebao zgaziti jednog sina. Sad ne obojicu, nego jednog sina i da se njemu neće to moć dokazati jer ima epilepsiju. Kad sam to čula, prvo nisam znala što da radim”, opisala je ranije Krunešina partnerica.

Krunešev odvjetnik na to je reagirao dopisom u kojem je tvrdio kako je riječ o “pukim i ordiniram neistinama”. Pritom je naveo da je kaznena prijava protiv njegovog klijenta odbačena, te da se do trenutka slanja dopisa protiv njega niti pred jednim nadležnim državnim odvjetništvom ili redovnim sudom u Republici Hrvatskoj ne vodi niti jedan kazneni postupak u kojem bi se on nalazio u procesnoj ulozi okrivljenika.

Međutim, nakon svjedočenja bivše Krunoševe partnerice ponovno je pokrenuta istraga s novim elementima.

Nedugo nakon ročišta u Opatiji na kojem je ključna svjedokinja (bivša Krunešova partnerica) progovorila, o cijelom skandalu izvijestila je emisija Provjereno Nove TV, potom je Kruneš suspendiran zbog teže povrede službene dužnosti zbog čega se protiv njega vodi kazneni postupak pri ŽDO u Puli.

Na blagdan Tijelova 2020. Kruneš je priveden u istražni zatvor u Puli, a znakovito, na Dan policije (29. rujna 2021.) podignuta je optužnica protiv Željka Kruneša.

Sudeći prema osvjedočenoj sporosti hrvatskog pravosuđa, izmučena obitelj Šota još dugo će čekati na pravomoćnu presudu u ovom monstruoznom slučaju.

BRUXELLES U ČUDU: Zar RH zataškava naručeno ubojstvo djece i štiti osumnjičenog policajca?!

Bivša partnerica NAČELNIKA riječke KRIM POLICIJE: Tukao me jer sam čula da PLANIRA UBOJSTVO!

Čelnik PN USKOK-a OREPIĆU PRIZNAO da je šef krim policije planirao ubojstvo djece!

FOTO: Arhiva Pokreta otpora Riječani protiv korupcije, Screenshot videosnimke