NASTAVLJA SE PRGOMETOV PAD: Doktoru predlažemo da se vrati uhu, grlu i nosu NASTAVLJA SE PRGOMETOV PAD: Doktoru predlažemo da se vrati uhu, grlu i nosu
TweetEmailPrint Svi oni koji se hrvatskom politikom bave puno kraće od dr. Prgometa, itekako dobro znaju da sigurnosne službe, DORH i MUP u stvarnosti... NASTAVLJA SE PRGOMETOV PAD: Doktoru predlažemo da se vrati uhu, grlu i nosu


Svi oni koji se hrvatskom politikom bave puno kraće od dr. Prgometa, itekako dobro znaju da sigurnosne službe, DORH i MUP u stvarnosti nisu neovisni! Prgomet ili nema pojma, ili se pravi naivan, kad osuđuje Most i njihovo nastojanje da u takvim okolnostima koliko toliko nadziru MUP i tajne službe

drago prgomet izdajnikPad Drage Prgometa se nastavlja. Nakon što je ‘kao zec iz SDP-ova šešira’ potjeran iz HDZ-a, žrtvoran i izdan od Zorana Milanovića, izbačen iz Mosta… te nakon što se činilo da niže ne može pasti, doktor Prgomet sam se – posve nevjerodostojnim izjavama – pobrinuo da zaroni još dublje.

Jer, stavovi koje je iznio u intervjuu Večernjem listu od nedjelje 17. siječnja, ili su dokaz da doista nema pojma o zbivanjima na političkoj sceni (što bi značilo da ništa ozbiljno od njega ne treba ni očekivati), ili se pravi naivan te smišljeno govori nešto što nema veze sa stvarnošću, no što bi se možda moglo svidjeti jednom dijelu biračkog tijela koje ga još nije do kraja prozrelo i koje nije najbolje informirano.

Tako primjerice na pitanje: ‘Što misli zbog čega su iz Mosta inzistirali upravo na kontroli MUP-a i SOA-e’, novinaru Večernjeg Prgomet odgovara da mu je ‘potpuno neprihvatljivo da predmet političke trgovine i kontrole bude nešto što mora biti potpuno neovisno, a to su sigurnosne službe!’

Nastavlja potom da su dva moguća razloga za to (interes za sigurnosne službe).

”Ili žele uspostaviti kontrolu na pravosudnim procesima, ili žele, kao što su i sami rekli, nadzirati koalicijske partnere kojima ne vjeruju”, ‘dubokoumno’ zaključuje Prgomet, čovjek koji je u visokoj politici već godinama i koji si, makar zbog te činjenice, ne bi smio dozvoliti ovako plitke izjave.

Jer svi oni koji se hrvatskom politikom, pravosuđem, sigurnosnim službama… na ovaj ili onaj način (kao novinari, zviždači, politički aktivisti, politički analitičari ili kao članovi velikih političkih stranaka) bave puno kraće od dr. Prgometa, itekako dobro znaju da sigurnosne službe, DORH, USKOK i MUP u stvarnosti nisu neovisni!

Znaju to, dakako, i ljudi iz Mosta te je stoga razumljiv njihov interes za Ministarstvo unutarnjih poslova, pravosuđe te tajne službe.

Jer, premda je ponekad i iz aviona vidljivo da u heterogenom Mostu ni sami nisu posve sigurni kako se oko nekih pitanja trebaju postaviti i što točno hoće od pozicije u vlasti, prvu i osnovnu lekciju ipak su svladali. Jasno im je, naime, da vlada u kojoj sudjeluje Most neće dugo potrajati, niti će išta od najavljenih reformi uspjeti provesti – ako ne pohvataju konce u tajnim službama i u represivnom aparatu. Ne zvuči demokratski, ali je tako!,

Jasno im je, također, da će se službe baviti njima, ako se oni ne budu bavili službama (isto vrijedi i za bilo koga drugoga koji bi htio uvesti reda u sigurnosne službe i pravosuđe).

U takvim okolnostima, posve je deplasirano izjaviti kako je ‘neprihvatljivo da predmet političke kontrole bude nešto što mora biti potpuno neovisno, a to su sigurnosne službe’, jer je i maloj djeci jasno da je ‘ono što mora biti potpuno neovisno’ u Hrvatskoj već godinama posve ovisno o politici i neformalnim centrima moći.

No, da Drago Prgomet ipak zna kako stvari u Hrvatskoj stoje, potvrđuje druga – posve kontradiktorna izjava – koja dodatno upućuje na zaključak da se bivši drugi čovjek HDZ-a i ‘izdajnik Mosta’, posve pogubio.

”Je li u snimanju i objavi snimki ‘tajnog’ razgovora kod Kotromanovića sujelovao obavještajni, ili paraobavještajni aparat, ne opterećuje me kao Dragu Prgometa, ali me kao građanina opterećuje! Ako je to netko i ogranizirao, ne vidim nikakvu korist od toga za bilo koga”, kazao je Prgomet te tako priznao, u stvari, da ipak zna kako sigurnosne službe ipak nisu neovisne…

Mogli bi do jutra navoditi i druge proturječnosti izrečene u istom intervjuu, no čini se da je i ovo dovoljno za zaključak kako bi doktoru Prgometu najpametnije bilo vratiti se na Otorinolaringologiju te se zauvijek ostaviti politike.