‘Neizručenje Sindičića: UDBA GUBI na svim stranama, pobjeda nas protiv njih’ ‘Neizručenje Sindičića: UDBA GUBI na svim stranama, pobjeda nas protiv njih’
ĐUROVIĆ POJASNIO ONO ŠTO ANALITIČARI NE ŽELE DOKUČITI:

‘Neizručenje Sindičića: UDBA GUBI na svim stranama, pobjeda nas protiv njih’

Politika 8. siječnja 2016. D.K.

TweetEmailPrint ”Udbaške strukture čine sve kako bi zaštitile svoje. Naravno da je hrvatsko Državno odvjetništvo do vrata ukopano u te strukture. DORH traži Sindičićevo... ‘Neizručenje Sindičića: UDBA GUBI na svim stranama, pobjeda nas protiv njih’


”Udbaške strukture čine sve kako bi zaštitile svoje. Naravno da je hrvatsko Državno odvjetništvo do vrata ukopano u te strukture. DORH traži Sindičićevo izručenje ne radi rasvjetljavanja, već radi zataškavanja udbaških smaknuća i radi zaštite svih udbaša koji su u tome sudjelovali, primjećuje Dražen Đurović

suđenje minhenOni koji u hrvatskom medijskom prostoru pokušavaju pronaći nešto originalno i svježe, vijest iza vijesti, pojašnjenje pozadine zbivanja, odnosno bit ili srž događaja, opet su se ovih dana mogli uvjeriti da je iole dublje tekstove i misli lakše pronaći na društvenim mrežama, odnosno u postovima ljudi koji se profesionalno ne bave novinarstvom i koje urednici ne zovu svaki dan na nacionalne televizije, nego među mudrolijama ‘velikih novinara’ i ‘uglednih političkih analitičara’, koji – čini se – i ne znaju dublje od plićaka.

Tako je u šumi bezličnih vijesti o odbijanju Španjolske da izruči najpoznatijeg jugoslavenskog špijuna i ubojicu – Vinka Sindičića, iskočio komentar (pojašnjenje) Dražena Đurovića, dojučerašnjeg saborskog zastupnika i hrvatskog branitelja, koji se malčice potrudio dodati boje sivoj vijesti koju je ponudio Jutarnji.

Istražni sud u Madridu odbio je izručiti bivšeg agenta jugoslavenske tajne službeVinka Sindičića općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, koje ga sumnjiči za lažno svjedočenje i prijavljivanje kaznenog djela na suđenju u Muenchenu, gdje se vodi postupak protiv nekadašnjih dužnosnika UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Istražni španjolski sud pod predsjedanjem suca Alfonsa Guevare Marcosa zaključio je da zahtjev za izručenjem Hrvatskoj nije utemeljen jer 72-godišnjeg Sindičića ne traži Njemačka, na čijem teritoriju je navodno počinio kazneno djelo prilikom svjedočenja.”, objavio je, nejestivo, hrvatski dnevni list.

No, da i tako bljutava informacija može dobiti boju, okus i miris uz samo malo truda, pokazalo je kratko Đurovićevo pojašnjenje na facebooku:

”Udbaške strukture ne miruju. Čine sve kako bi zaštitile svoje. Naravno da je hrvatsko Državno odvjetništvo do vrata ukopano u te strukture i čini sve da bi im pomoglo i zaštitilo ih. Jedan od tih pokušaja svakako je i traženje izručenja Vinka Sindičića u RH. Cilj je provesti postupak kako bi donijeli presudu da je – tereteći Perkovića i Mustača – lažno svjedočio. A on je krunski svjedok optužnice. Te potom tu presudu podastrijeti sudu u Njemačkoj i tako pobijati njegov iskaz. Jadna i prozirna igra. Zato DORH RH traži njegovo izručenje. Ne radi rasvjetljavanja, već radi zataškavanja udbaških smaknuća hrvatskih emigranata tijekom komunizma i radi zaštite svih udbaša koji su u tome sudjelovali.đurović

Sramota! Sreća je pa su se u ovom slučaju namjerili na moćnog i odlučnog protivnika – Njemačku. Nemaju šanse, gube na svim stranama. I ova odluka o neizručenju Vinka Sindičića, pobjeda je nas protiv njih!”, napisao je Đurović te tako prohodnom učinio informaciju Jutarnjeg, koja samo po sebi ama baš ništa ne znači većini hrvatskih čitatelja.