‘Obećali ste, a tri mjeseca ništa niste učinili, ZAR NE VIDITE da nas vodite u katastrofu?’ ‘Obećali ste, a tri mjeseca ništa niste učinili, ZAR NE VIDITE da nas vodite u katastrofu?’
O PLJENIDBENOJ MAFIJI 'BLOKIRANI' PISALI PREDSJEDNICI I KARAMARKU:

‘Obećali ste, a tri mjeseca ništa niste učinili, ZAR NE VIDITE da nas vodite u katastrofu?’

Hrvatska 8. travnja 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint U isto vrijeme dok se plijene računi hrvatskih građana, dogovaraju se fotelje u istim onim državnim poduzećima, ministarstvima i državnim agencijama koji će... ‘Obećali ste, a tri mjeseca ništa niste učinili, ZAR NE VIDITE da nas vodite u katastrofu?’


U isto vrijeme dok se plijene računi hrvatskih građana, dogovaraju se fotelje u istim onim državnim poduzećima, ministarstvima i državnim agencijama koji će neometano nastaviti provođenje ovog terora. Čini li Vam se da s ovakvim zakonima i ovakvim odnosom prema građanima možemo očekivati išta drugo osim potpune katastrofe?, pitaju Blokirani Karamarka i Kolindu Grabar Kitarović

blokirani banerObraćamo Vam se u ime 325.000 tragično i dugotrajno blokiranih hrvatskih građana i njhovih obitelji koji još uvijek čekaju da ispunite svoje predizborno obećanje i da ‘deblokirate Hrvatsku’.

Iako su prošla tri mjeseca otkako ste preuzeli vlast, predizborno obećanje koje ste dali blokiranima i zahvaljujući kojem ste pobijedili na izborima još uvijek ostaje tek pusto obećanje.

Hrvatski građani pošteni su i pristojni ljudi skloni poštenom i mirnom životu, voljni raditi, skloni poduzetništvu i uvijek nanovo sa srcem i velikom nadom izlaze na izbore i uvijek nanovo spremni su povjerovati da su „novi“ nešto naučili na greškama „starih“ osobito ako „novi“ tijekom predizborne kampanje istaknu da namjeravaju reformama ispraviti grijehe starih struktura.

Nažalost, za 325.000 dugotrajno blokiranih obitelji ove zemlje, radnika, poljoprivrednika, obrtnika, ribara, liječnika, umirovljenika, OPG-ovaca, frankera, oštećenika RBA zadruga, branitelja, policajca, nezaposlenih i siromašnih nije došlo do promjene, dapače, za njih je situacija sve gora.

Katastrofalni pljenidbeni zakoni koji omogućavaju ovu društvenu katastrofu još uvijek ostaju nepromjenjeni, ignorirajući naše apele i očajne sudbine stotina tisuća hrvatskih građana.

Takvo stanje pogubno je za 325.000 blokiranih obitelji, ali „dobro“ je za određene pojedince, među koje spadaju i neki odvjetnički i javno-bilježnički uredi te državna agencija FINA, koja pljeni imovinu hrvatskih građana kao da se radi o državnim neprijateljima, a ne ljudskim subinama.

Pravosuđe je i dalje rak rana Hrvatske jer omogućuje nekima (među kojima ima i aktualnih ministara) da im milijunski dug bude izbrisan potezom pera, dok se nad drugim, „običnim“ građanima ove zemlje povodi pljenidbeni teror.

Umjesto da se kvalitetnim Ovršnim zakonom i Zakonom osobnog bankrota rješava pitanje duga i prezaduženosti, u Hrvatskoj se problem ne rješava nego se lošim zakonima broj dugotrajno blokiranih višestruko uvećava; dug se ne smanjuje nego potiče njegov nezaustavljiv rast.

Umjesto gospodarskog rasta, mi svjedočimo rastu duga hrvatskih građana koji danas već iznosi 37 milijardi kuna!

Podsjećamo, u Hrvatskoj je 2010 godine bilo tek 25 000 blokiranih građana. Njihov je dug tada iznosio 6 milijardi kuna. Šest godina kasnije, u blokadi je 325 000 građana, a njihov dug iznosi 37 milijardi kuna, dug raste apsolutnim, nezaustavljevim rastom od pola milijarde na mjesec.

FINA, odvjetnički i javno-bilježnički uredi stavljeni su iznad Ustava, pa tako mogu plijeniti zauvijek, koga kod žele, kada god žele, pa i na koliko god žele.
Je li normalno da i ubojstvo ide u zastaru, a ovrha ne?

Je li Vam prihvatljivo da se računi umirovljenika blokiraju, da djeca nemaju pravo na topli dom, da radnici, ako i imaju sreće imati posao, ne mogu do svojih plaća zbog često neosnovanih potraživanja telekoma, pretplate za HRT, vodovoda, grijanja…?

Istovremeno, neustavno i diskriminacijski provodi se Zakon o predstečajnim nagodbama kojima se vlasnicima propalih tvrtki brišu milijuni dugova. Istovremeno dok se plijene računi hrvatskih građana, dogovaraju se fotelje u istim onim državnim poduzećima, ministarstvima i državnim agencijama koji će neometano nastaviti provođenje ovog terora.

Čini li Vam se da s ovakvim zakonima i ovakvim odnosom prema građanima možemo očekivati išta drugo osim potpune katastrofe?

Dragi naši političari, Vi ste javno dali svoju riječ hrvatskim građanima da ćete riješiti problem loših zakona RH, osobito zakona kojima se regulira mogućnost povrata dugova i života za hrvatske obitelji.

U ime građana koji su su Vam na izborima poklonili svoje povjerenje, u ime 325.000 blokiranih obitelji i očajnih ljudi, molimo Vas preuzmite odgovornost i dokažite hrvatskim građanima da ih poštujete i da se za njih brinete.

U očekivanju konkretnih rezultata, reforme pravosuđa u kojoj želimo biti aktivni i pozitivni sugovornici i dalje pružamo ruku suradnje.

S poštovanjem,
Udruga Blokirani,
Predsjedništvo,Miriam Kervatin, Mario,Strinavic, Antun Rupa
BUZ, Milivoj Špika, saborski zastupnik
Nezavisna lista Stipe Petrina, saborski zastupnik
prof.dr Ivan Lovrinović, saborski zastupnik
OPG Život, Antun Laslo
SUH, Sindikat umirovljenika Hrvatske
HAZUD,Nada Landeka, Emilija Herceg
Dražen Rajković, novinar, stoji u otvorenom pismu udruge Blokirani, kojeg su podržali i brojni ovdje navedeni političari i aktivisti.