Od subote 28. studenoga do 6. siječnja u Zoološkom traje Polarni advent – uz raskošnu rasvjetu i zvuke violine Od subote 28. studenoga do 6. siječnja u Zoološkom traje Polarni advent – uz raskošnu rasvjetu i zvuke violine
TweetEmailPrint U Zoološkom vrtu grada Zagreba posjetitelje Polarnog adventa očekuje uživanje u zvukovima violine pod vodstvom Borisa Lukše te mađioničarski show na otvorenom. Restoran... Od subote 28. studenoga do 6. siječnja u Zoološkom traje Polarni advent – uz raskošnu rasvjetu i zvuke violine


U Zoološkom vrtu grada Zagreba posjetitelje Polarnog adventa očekuje uživanje u zvukovima violine pod vodstvom Borisa Lukše te mađioničarski show na otvorenom. Restoran Kod morskog lava priprema hranu za van, pa se posjetitelji mogu okrijepiti sendvičima, burgerima, salatama, krumpirićima i sličnim jelima koja se mogu konzumirati na otvorenom

Sutra, u subotu 28. studenoga u 16 sati, Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i gradonačelnik Bandić  predstavit će manifestaciju Polarni advent u Divljem srcu grada – tijekom obilaska Zoološkog vrta.

Polarni advent u Divljem srcu grada trajat će od 28. studenoga 2020. do 6. siječnja 2021. godine. Vrt je prigodno osvijetljen i uređen, a posjetitelje će s veličanstvenim svijetom životinja petkom, subotom i nedjeljom upoznavati edukatori odjeveni u vilenjake.

Polarni advent u Divljem srcu grada usklađen je s novim mjerama i preporukama epidemiologa. Slobodan ulaz na Polarni advent imat će mlađi od 18 godina te djelatnici zdravstvenih ustanova.

Poseban program organiziran je od petka do nedjelje.

PROGRAM (PETAK, SUBOTA, NEDJELJA)

EDUKACIJSKI CENTAR
–      edukacija kroz edukativne postave o tajnama svijeta životinja (od 16 do 20 sati)

OBILAZAK ZOOLOŠKOG VRTA TIJEKOM DANA
–      petak, subota i nedjelja tijekom redovnog radnog vremena Zoološkog vrta (do 16 sati)

–      svaki puni sat, počevši od 11 sati

–      trajanje obilaska oko 45 minuta

–      obilasci kreću u: 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrinog trga

–      obilaske vodi edukator s božićnom kapicom

–      teme obilazaka:

MORA LI SAONICE VUĆI BAŠ SOB? Obilazak na temu snažnih životinja
ŽIVOTINJSKI UKRASI Obilazak na temu tjelesnih pokrova
TKO JE BIO DOBAR OVE GODINE? Obilazak na temu otrovnih životinja
BOŽIĆNO NADMETANJE Obilazak na temu životinjskih rekorda
GUŽVA U ŠTALICI Obilazak na temu udomaćenih životinja
OBILAZAK ZOOLOŠKOG VRTA GRADA ZAGREBA NOĆU – Mrak i vilenjak
–          svaki puni sat, počevši od 16 sati

–          trajanje vodstva cca 45 minuta

–          obilasci kreću u 16, 17, 18 i 19 sati sa Zebrinog trga

–          obilaske vodi edukator s kapicom vilenjaka

–          fokus noćnih obilazaka nije isključivo na životinjama kao u dnevnom vodstvu, već na preparatima zvukovima, mirisima i otiscima

–          obvezno je nošenje maski prilikom ulaska u paviljone

MJESTA ZA FOTOGRAFIRANJE
–      na nekoliko mjesta uređeni su kutci za fotografiranje, a jedan od najzanimljivijih je paviljon Sichuan s ljuljačkom.

ZABAVNI SADRŽAJ
–      u Zoološkom vrtu grada Zagreba posjetitelje Polarnog adventa očekuje uživanje u zvukovima violine pod vodstvom Borisa Lukše te mađioničarski show na otvorenom.

Restoran Kod morskog lava priprema hranu za van, pa se posjetitelji mogu okrijepiti sendvičima, burgerima, salatama, krumpirićima i sličnim jelima koja se mogu konzumirati na otvorenom.

Pri organizaciji svih manifestacija, pa tako i Polarnog adventa, Zoološki vrt veliku pozornost pridaje tome da uređenje ni sadržaji ne smetaju životinjama”, stoji u najavi na službenim stranicama Zoološkog vrta.