Od utorka kreće najuspješniji sajam Zagrebačkog velesajma – Interliber te Reboot infogamer Od utorka kreće najuspješniji sajam Zagrebačkog velesajma – Interliber te Reboot infogamer
TweetEmailPrint Posjetitelje, kao i do sada očekuje velik broj novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, književne... Od utorka kreće najuspješniji sajam Zagrebačkog velesajma – Interliber te Reboot infogamer


Posjetitelje, kao i do sada očekuje velik broj novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, književne radionice, a sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača

interliberOd 8. do 13. studenoga u devet paviljona Zagrebačkog velesajma održat će se tri značajna projekta – INTERLIBER, INFOGAMER by REBOOT i INOVA, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Drago mi je vidjeti da se promiče hrvatska kultura i knjiga, da se promiču znanje i inovacija, naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, dodavši da se na radiju može sve čuti, na televiziji vidjeti, a da u knjigama sve piše čime one traju vječno. Također, zahvalio je organizatorima i izlagačima te pozvao sve ljubitelje knjige kulture, inovacija i gaminga da posjete ove sajmove koji su, naglasio je, prava uvertira manifestaciji Advent u Zagrebu.

U punih 9 paviljona Zagrebačkog velesajma svoje će proizvode i usluge prezentirati ukupno 950 izlagača iz 32 zemlje na ukupnoj površini od 32.000 m2.

INTERLIBER, 39. međunarodni sajam knjiga i učila! (8. – 13. studenoga 2016.)

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i koja se održava pod  visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

Okuplja 300 izlagača na više od 13.000 m2 iz 12 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Velika Britanija i Sj. Irska).

Posjetitelje, kao i do sada očekuje velik broj novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, književne radionice, a sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će se svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire i sl.

Posebno je uređena poslovna zona za razgovore medija s izlagačima i autorima.

Kako bi svima olakšali boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonu 5 i 6 koji je nazvan Knjižider te koji ujedno služi i kao garderoba.
I ove godine, na sjeveru paviljona 6, Interliber priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj Znanstveni kvart u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi.
Znanstveni park predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Ove godine aktivno je pet cjelina unutar Kvarta: Školica, Plac znanja, Mozgaonica, Trg odmorko i Zabavni park.

InfoGamer by REBOOT 2016, jedan od najvećih gaminig sajmova u Europi (8. – 13. studenoga 2016.)

InfoGamer by REBOOT 2016 u svom petom izdanju nastavlja rasti i uvrštava se na ljestvicu najvećih i najznačajnijih gaming sajmova u Europi. Sajam će se održati u dosad najvećem izdanju i trajat će punih šest dana.

Održat će se u pet paviljona (8, 8a, 9, 10A i 11A) na površini većoj od 15.000 m2 izložbenog prostora na kojem će se predstaviti više od 200 izlagača iz 16 zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Češka, Poljska, Mađarska, Njemačka, Francuska, SAD, Švedska, Japan, Južna Koreja, Kina, Velika Britanija, Taiwan, Ukrajina).

Najveća igraonica u regiji
Fokus događanja bit će na predstavljanju najnovijih igara i hardvera, developera, VR hardvera, analognih igara te velikih internacionalnih eSports turnira, a bit će dostupno više od 600 igraćih jedinica te 100 VR (virtual reality) uređaja.

Ovogodišnji Reboot InfoGamer prerast će svojom veličinom neke od najutjecajnijih europskih sajmova te se svrstava uz bok najvećih. Povećao se i broj velikih svjetskih izdavača, a samim time i predstavljanja najnovijih igara kao i gaming hardvera.

INOVA 2016, 12. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova (9. – 12. studenoga 2016.)

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada, na kojoj će se moći razgledati izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima, međunarodnim stručnim skupovima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija.
Ovogodišnja izložba prigoda je za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište. Dugogodišnja poslovna suradnja Hrvatskog saveza inovatora s inozemnim organizacijama inovatora, svjetsko pokroviteljstvo WIIPO (World Inventors and Intellectual Property Associations), zadovoljstvo izlagača posjetom i medijskim praćenjem na prijašnjim izdanjima INOVE temelji su današnjeg dolaska više od 450 inovatora iz 22 zemlja svijeta.

Zemlje sudionice: Tajvan, Japan, Filipini, Singapur, Turska, Indonezija, Saudijska Arabija, Egipat, Iran, Koreja, Malezija, Rumunjska, Poljska, Njemačka, Ruska Federacija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Velika Britanija, Kanada, SAD, Hrvatska.
Organizatori su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom, Razvojnom agencijom Zagreb-TPZ d.o.o. i Zagrebačkim velesajmom uz potporu Hrvatske gospodarske komore, brojnih partnera iz RH i uz pomoć svjetskog pokrovitelja WIIPA /World Inventors and Intellectual Property Associations/ jamče visoku razinu organizacije i puno zadovoljstvo i cjeloviti uspjeh izlagača.

Ulaz na sajmove INTERLIBER i INOVA za sve je posjetitelje BESPLATAN.
Ulaz na sajam REBOOT INFOGAMER – jednokratna ulaznice je 40,00 kn, a ulaznica za sve dane je 90,00 kn
Parking za sve posjetitelje s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan.