Oglasila se profesorica koja je pisala o bivšem ministru koji je usmrtio čovjeka: ‘Da se smrzneš od straha’ Oglasila se profesorica koja je pisala o bivšem ministru koji je usmrtio čovjeka: ‘Da se smrzneš od straha’
TweetEmailPrint Profesorica koja je nedavno pokrenula lavinu nezadovoljstva u javnosti jer je javno usporedila slučaj bivšeg ministra Banožića (koji je vani ispijao kavice odmah... Oglasila se profesorica koja je pisala o bivšem ministru koji je usmrtio čovjeka: ‘Da se smrzneš od straha’


Profesorica koja je nedavno pokrenula lavinu nezadovoljstva u javnosti jer je javno usporedila slučaj bivšeg ministra Banožića (koji je vani ispijao kavice odmah nakon tragedije koju je skrivio), sa slučajem profesora koji je uoči Božića završio u pritvoru.., sada se osvrnula na preokret u mučnom slučaju, odnosno na informaciju da su učenici koji su grubo vrijeđali i napali profesora dobili opomenu pred isključenje…

Tamara Šoić, riječka profesorica hrvatskog jezika, koja je među prvima javno progovorila o velikoj nepravdi učinjenoj razapinjanom i medijski linčovanom profesoru zagrebačke Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića, ponovno je na svom FB profilu komentirala slučaj, odnosno informaciju da profesor ipak neće dobiti otkaz, dok su učenici dobili opomene pred isključenje.

”Za one koji nisu u sustavu, znate li što je to opomena pred isključenje? Papir.
Pardon, hrpa papira koje razrednik treba ispisati nakon obavljenih bezbroj razgovora sa stručnom službom, roditeljima, nastavnicima, učenicima…
E onda tu hrpu papira treba urudžbirati pa čekati hoće li se tko žaliti pa ako se nitko ne žali, fino spremiti u dosje učenika.
Na kraju školske godine (to je inače 31.8.) dosje treba isprazniti jer se pedagoška mjera ne prenosi u iduću godinu.
A što taj papir znači učeniku?
Apsolutno ništa.
Nema nikakvu težinu, odnosno učenik ne bi smio ponoviti sličnu situaciju, barem ne ove školske godine.
Sljedeće može sve fino ispočetka.
Eto to su najopakije pedagoške mjere hrvatskoga školstva.
Da se smrzneš od straha”, napisala je riječka profesorica koja je svojom ranijom Facebook objavom (u kojoj je usporedila slučaj bivšeg ministra Banožića sa slučajem nesretnog profesora, a koju su mnogi mediji prenijeli) pokrenula val negodovanja velikog dijela hrvatske javnosti.

‘Kad je ministar krenuo u lov…’

Podsjećamo ovdje i na tu FB objavu profesorice Šoić:

Jednog je hladnog jutra u studenome jedan hrvatski ministar krenuo u lov.
U lov nije stigao jer je automobilom udario drugi automobil i ubio čovjeka.
Neko je vrijeme ležao u bolnici, spominjali su se promili koji su u međuvremenu nestali, a naš je junak nakon kraćeg bolničkog liječenja polizao rane svog ega uzdrmanog gubitkom privremenog posla te se vratio svakodnevnim aktivnostima i ispijanjima kavica u društvu tajkuna i igrom slučaja, bratića načelnika policije.

‘Jedan život manje i  – ništa’

Nije ga gubitak ministarske fotelje financijski posebno oštetio jer cijelo ga je vrijeme čekalo radno mjesto profesora na Ekonomskom fakultetu.
Dojučerašnji ministar ponovno je postao profesor.
Rezultat: jedan ministar manje, jedan profesor više, jedan ljudski život manje.
Jednog je hladnog prosinačkog jutra jedan hrvatski nastavnik krenuo na posao.
Svoj radni dan nije priveo kraju.
Naime, zaposlen je u školi u kojoj školuju buduće minstre, a ovi naši u Hrvatskoj, ne znaju što je kazna, a što posljedica.
Budući su ministri nasrnuli na profesora, bacili ga na pod učionice, iscipelarili, smijali se toj urnebesno smiješnoj situaciji pa i snimkom zabilježili lijepu uspomenu i odradili još jedan uspješan dan obuke za ministarsku fotelju.
Nakon toga hrvatski profesor nije otišao ni u bolnicu ni na kavu s kolegom tajkunom.
Otišao je fino mjesec dana u zatvor.
Prebijen, ponižen i bez posla, naš će profesor ovaj Božić provesti u zatvoru.
Jer se suprotstavio budućim ministrima.
Jer njegovi promili, ako ih je uopće imao, neće u međuvremenu ispariti.
Možda će čak i narasti.
Rezultat: jedan profesor manje, jedan razred budućih ministara više.
Poznavajući našu zemlju, prilično dobar rezultat.

Prebili šezdesetogodišnjaka – neće snositi posljedice

E sad, nije se dobro zamjerati budućim ministrima, tako ni naši junaci koji zdušno prebijaju šezdesetogodišnjaka neće snositi nikakve posljedice.
Njihove će snimke postati viralni hitovi, značajno će ih pokazivati učenicima koji nisu u stanju prebiti nekog starca i poučiti ih kako se to radi.
Istovremeno, jedan drugi ministar već sutra šalje krizni tim stručnjaka kako naši junaci ne bi imali trajne posljedice uzrokovane prebijanjem i zatvaranjem profesora.
I na koncu ove tople, božićne priče možemo samo zaključiti kako je u ovoj zemlji ubijanje i premlaćivanje poželjno i prosperitetno i bilo bi naprosto čudno da neka mlada glava koja sve ovo gleda – zaključi drukčije.
Neke su životinje jednakije od drugih, a neki su ljudi jednostavno životinje!
Sretan Božić!”, napisala je uoči Božića profesorica Šoić na svom Facebook profilu te u kratko vrijeme prikupila mnoštvo ‘lajkova’, dok su mnogi  podijelili njenu objavu.

I ta je njezina objava, između ostalih, pokrenula lavinu nezadovoljstva i ogorčenja u hrvatskoj javnosti, što je na kraju i dovelo do velikog obrata u slučaju, odnosno do puštanja profesora iz pritvora te do ukidanja odluke o dodijeljenom mu otkazu.

FOTO: Screesnhot videosnimke RTL-a; preslika s FB profila Tamare Šoić

NOVI PREOKRET: Profesor kojega je Fuchs javno vrijeđao ipak neće dobiti otkaz!

‘Prebijen, ponižen i bez posla, profesor će Božić provesti u zatvoru. Banožić će vani ispijati kavice’