Ogorčeni ugostitelji pozivaju na neposluh: ”OVO JE UGNJETAVANJE, otvaramo 1. veljače!” Ogorčeni ugostitelji pozivaju na neposluh: ”OVO JE UGNJETAVANJE, otvaramo 1. veljače!”
TweetEmailPrint ”Banke razapele mreže i samo čekaju da im vlada natjera lovinu u mrežu. Takva sinergija oko uništavanja građana nije viđena dugo i na... Ogorčeni ugostitelji pozivaju na neposluh: ”OVO JE UGNJETAVANJE, otvaramo 1. veljače!”


”Banke razapele mreže i samo čekaju da im vlada natjera lovinu u mrežu. Takva sinergija oko uništavanja građana nije viđena dugo i na daleko.” ”Niste svjesni koju snagu imate. Ne u tužbama, ne u broju članova…već u m2 izloga koje posjedujete. Svaki tjedan izbacite 2 plakata u kojem obrađujete jednu temu i svi vaši članovi da isprintaju A4 formate i polijepe cijele izloge – da vidite kako bi vas uvažavali. Ovaj tjedan HGK, HOK, TZ, idući mito i izjave premijera, pa Capak kako sjedi na kutiji za cjepiva, pa ima li željeza u betonu i krvi.  Onda fokus na lokalne šerife i  lokalne izbore. 95 posto građana ne prati vaše objave, ali hodaju pored vaših izloga ili šajbi autobusa. To je vaša snaga, ali niste je svjesni…”, pišu ugostitelji i poduzetnici na FB stranici Glas poduzetnika

Hrvatska vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće. Neće biti otvorene terase, a ne otvara se ni mogućnost prodaje kave za van, što je posebno razbjesnilo ionako ogorčene ugostitelje. Nije dopušten ni rad teretanama.

”Čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju mjera, tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa!
Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju MTU, i potrebne dozvole – ne mogu!
UGP će se konzultirati sa svim neovisnim udrugama koje podržavaju naš rad, neovisnim inicijativama, kao i sa svima vama, našim članovima, gledamo se danas u liveu u 17h, također imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha, i sve su opcije otvorene”, komentirao je ovu odluku na FB profilu Udruge Glas poduzetnika, Hrvoje Bujas, predsjednik te udruge.

U komentarima ispod njegove objave mnogi razočarani i ljutiti ugostitelji pišu da će otvoriti, unatoč svemu, 1. veljače. Neki pozivaju na neposluh, neki na tužbe:

”Ajmo napokon u neposluh!’ ”Pod hitno reagirati, ovo je ugnjetavanje. Njih nije briga sa nas. Dosta je bilo!”

‘Ismijavaju nas i žrtvuju u isto vrijeme’

”Prosvjed i otvaranje!”

“Nikakve tužbe, banda je povezana. Otvorenje svih 1.2.2021.”, “Mi otvaramo 1.2.2021. god. Obavještavamo šta će se dogoditi”, “Vrijeme je da se pokrenemo!!! Ovo više nema smisla! Tražiti odštetu za sve, od diskriminacije do propuštene dobiti!”
”Reagirati treba odmah. Proglasiti samo te djelatnosti potencijalno opasnima a sve ostalo radi najnormalnije to je više nego suludo. Ismijavaju nas i žrtvuju u isto vrijeme”
”A pare ne daju! Banke razapele mreže i samo čekaju da im vlada natjera lovinu u mrežu.
Takva sinergija oko uništavanja građana nije viđena dugo i na daleko.”, pišu
”Niste svjesni koju snagu imate. Ne u tužbama, ne u broju članova, ne u gospodarskom značaju…već u m2 izloga koje posjedujete.

Sudeći prema ‘glasu naroda’, mnogi u ponedjeljak otvaraju!

Svaki tjedan da izbacite 2 plakata u kojem obrađujete 1 temu i svi vaši članovi da isprintaju A4 formate i polijepe cijele izloge iznutra s njima – da vidite kako bi vas uvažavali nakon 3 do 4 tjedna.
Ovaj tjedan HGK, HOK TZ, idući mito i izjave premijera, idući Capak kako sjedi na kutiji za cjepiva, idući ima li željeza u betonu i krvi, idući koliko su nas zadužili kod svjetskih bankara….itd.
Onda fokus na lokalne šerife i skorašnje lokalne izbore. 95 posto građana ne prati vaše objave, ali sigurno hodaju pored vaših izloga ili šajbi autobusa. To je vaša snaga, ali niste je svjesni i lako vas se izbacuje iz ravnoteže i fokusa sa njihovom vojskom potplaćenih novinara.
Malo kreativniji dizajner, malo teksta uz dosta živopisnih slikica jako bi potaknule pažnju apatičnih i od briga otupjelih prolaznika, a to jako boli političke pijavice. Brzo bi vam nudili sve što želite, jer imate moć promidžbe koja ugrožava njihov interes”, pišu ugostitelji i drugi poduzetnici ispod Bujasove objave.

Mate Janković: Ovo je sad iživljavanje, umobolna logika aparatčika!

Chef Mate Janković, jedan od predvodnika akcije ugostitelja u Petrinji, također je na Facebooku ljutito komentirao najnoviju objavu Vlade:

“Bravo Hrvatska, bravo Stožer. Došli smo do toga da svi mogu prodavati kavu osim caffe barova. Ovo je sad već iživljavanje bez logike. Dakle, mogu ući u dućan organske hrane, minglat se 20 min među 6-7 ljudi.

Otići na šank koji imaju u dućanu, naručiti kavu i izaći van, a ne mogu kroz vrata od kafića dobiti kavu i otići. To isto mogu na pumpi ili pekari!! Totalno umobolna logika aparatčika”, napisao je Janković.

Sudeći, dakle, prema ‘glasu naroda’, moglo bi se lako dogoditi da, unatoč mjerama, mnogi ugostitelji otvore već u ponedjeljak 1. veljače!
FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s FB stranice Udruga Glas poduzetnika