‘Nastavljamo s otimanjem, pomaže nam vaše sudstvo, deložaciju vi plaćate, vaša RBA’ ‘Nastavljamo s otimanjem, pomaže nam vaše sudstvo, deložaciju vi plaćate, vaša RBA’
DRŽAVA NE REAGIRA NA KRIMINAL, GRAĐANI SE SAMOORGANIZIRAJU:

‘Nastavljamo s otimanjem, pomaže nam vaše sudstvo, deložaciju vi plaćate, vaša RBA’

Hrvatska 25. travnja 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Mi vas već godinama krademo. S otimanjem nastavljamo 28. travnja u jutarnjim satima. Nema veze što nismo registrirani i nismo porezni obveznici u... ‘Nastavljamo s otimanjem, pomaže nam vaše sudstvo, deložaciju vi plaćate, vaša RBA’


”Mi vas već godinama krademo. S otimanjem nastavljamo 28. travnja u jutarnjim satima. Nema veze što nismo registrirani i nismo porezni obveznici u Republici Hrvatskoj. Zato ćemo rado koristiti vaše sudstvo i vašu policiju. Mi ih ne plaćamo, vaša je obaveza da sami platite svoju deložaciju! Vi se možete žaliti upravi vodovoda, Vaše rba zadruge”, ironično deložaciju najavljuju ‘Ovršeni’

delozacija”Još jedna deložacija u režiji RBA zadruga, koje nezakonito deložiraju ljude po Hrvatskoj, na temelju ništetnih ugovora i svesrdne pomoći određenih sudaca. Iako je Vlada donijela Izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim je omogućila odgodu svih ovrha u slučajevima kada je protiv RBA zadruga podignuta tužba za ništetnost ugovora, pojedini suci ignoriraju tu zakonsku obvezu i dopuštaju da se nekretnine prodaju, a ljudi iseljavaju iz njihovih domova.

U slučaju Anice Benčak, gospođi smo pomogli da podigne tužbu protiv RBA zadruga i na taj način odgodi ovrhu, a na sutkinji je da do 28. travnja usvoji prijedlog za odgodom i omogući gospođi Benčak da pravnim putem dokaže ništetnost lihvarskog ugovora zbog kojeg bi se trebala naći na ulici.

Ukoliko sutkinja to ne učini, bit će to jasan znak da radi po nalogu određenih interesnih skupina i jedino što nam ostaje je okupljanje pred domom gospođe Benčak i glasan prosvjed protiv pravosudne mafije u Hrvatskoj’, stoji u facebook objavi Slobodne Hrvatske, organizacije koja se bori protiv otimanja imovine hrvatskim građanima od strane ilegalnih austrijskih kreditnih zadruga (nisu registrirane u Hrvatskoj, nisu dosad platile ni kune poreza, ali im je hrvatski represivni aparat stalno na usluzi te im pomaže da kamatare i izbacuju iz kuća građane Republike Hrvatske?! Račun mi plaćamo).

Budući da institucije RH još uvijek ne reagiraju na ovu otimačinu, građani su se počeli samoorganizirati.

Apsurdnost situacije i pogodovanje države lihvarima slikovito je dočarao Nenad Koljaja, jedan od oštećenika austrijskih RBA zadruga, svojom objavom na facebook profilu:

”Priopčenje rba zadruga: Mi vas već godinama krademo. S otimanjem nastavljamo 28. travnja u jutarnjim satima. To nam je u tradiciji, nema veze što nismo registrirani i nismo porezni obveznici u Republici Hrvatskoj. Zato čemo vrlo rado koristiti vaše sudstvo i vašu policiju. Mi ih ionako ne pllaćamo, to je vaša obaveza!  Da sami platite svoju deložaciju a vi svi skupa se možete žaliti upravi vodovoda. Vaše rba zadruge”, napisao je Koljaja, koji je na nedavnoj javnoj tribini izjavio da se radi o novcu koji je opljačkan iz Hrvatske i izvučen u Austriju, a koji se zadnjih godina kroz nelegalne zajmove vraća u RH te služi za kamatarenje hrvatskih građana i otimanje njihovih kuća.

Institucije RH već godinama ne reagiraju na ovaj kriminal. Čak štoviše, još i pomažu lihvarima da Hrvate pretvaraju u beskućnike.