”Opet pravosuđe vrijeđa građane; razriješite Sessu i Hrvoj-Šipek, za ovo će doznati i šefica Europske komisije” ”Opet pravosuđe vrijeđa građane; razriješite Sessu i Hrvoj-Šipek, za ovo će doznati i šefica Europske komisije”
Vidović krišto pokreće internacionalizaciju problema zaštite kriminala u RH:

”Opet pravosuđe vrijeđa građane; razriješite Sessu i Hrvoj-Šipek, za ovo će doznati i šefica Europske komisije”

HrvatskaIzdvojeno 17. prosinca 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Slučajevi Vidoševića i Kovačevića u potpunosti su demaskirali pravosuđe. Kad je u pitanju poljoprivrednik koji vozi gnojivo ili baka koja prodaje dvije litre rakije,... ”Opet pravosuđe vrijeđa građane; razriješite Sessu i Hrvoj-Šipek, za ovo će doznati i šefica Europske komisije”


”Slučajevi Vidoševića i Kovačevića u potpunosti su demaskirali pravosuđe. Kad je u pitanju poljoprivrednik koji vozi gnojivo ili baka koja prodaje dvije litre rakije, onda donosi drakonske kazne. Kada su u pitanju moćnici koji imaju kuće od 700 kvadrata u elitnim četvrtima, s tajnim podrumima za umjetnine, ili direktori javnih tvrtki, koji posjeduju devet nekretnina, onda pravosuđe nema ni vida, ni sluha, ni njuha. Zahtijevam od predsjednika i premijera da odmah djeluju, jer je pravosuđe rak rana, a drugi problemi su samo metastaze. Tražim da odmah pokrenu razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, te Glavne državne odvjetnice, te formiraju povjerenstvo koje će započeti s izradom zakona o državnom sudbenom vijeću i DORH-u. Ovo sam pismo uputila i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen jer su hrvatski građani – građani drugog reda u EU, i to zbog uvezanosti politike, medija i pravosuđa. Ovime počinjem ostvarivati  raniju najavu internacionalizacije problema kršenja Ustava i zakona od strane vladajućih moćnika, a na štetu hrvatskih građana”, izjavila je Vidović Krišto

Saborska zastupnica i bivša novinarka HRT-a, Karolina Vidović Krišto, uputila je poziv hrvatskim predsjednicima države i vlade, Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću, za hitnim djelovanjem u segmentu pravosuđa. Od predsjednika i premijera zatražila je razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.

“Ovaj tjedan ponovno smo svjedočili vrijeđanju hrvatskih građana od strane pravosuđa, koje ti isti građani financiraju. Svi mi već 20 godina znamo da pravosuđe udara po građanima i sirotinji, a kad su u pitanju moćnici, onda uvijek nailazimo na opravdavanja, na izigravanje i egzotična tumačenja zakona, a rezultat je uvijek isti – moćnicima se ništa ne događa, ma koliki njihovi prijestupi bili. Sad imate tumačenja da moraju biti otisci prstiju na novčanicama i slične nebuloze.”, istaknula je i daljnjoj izjavila ocijenila rad pravosuđa katastrofalnim.

Zatražila je i formiranje povjerenstva za izradu Zakona o Državnom sudbenom vijeću i Državnom odvjetništvu.

“Slučajevi Nadana Vidoševića i Dragana Kovačevića u potpunosti su demaskirali hrvatsko pravosuđe. Kad je u pitanju poljoprivrednik koji vozi gnojivo na svoju njivu ili baka u Lici koja prodaje dvije litre rakije, onda je hrvatsko pravosuđe rigorozno i donosi drakonske kazne. Kada su u pitanju moćnici koji imaju kuće od 700 kvadrata u zagrebačkim elitnim četvrtima, s tajnim podrumima za skupocjene umjetnine, ili direktori javnih tvrtki, koji posjeduju devet nekretnina, onda pravosuđe nije slijepo na jedno oko, već nema ni vida, ni sluha, ni njuha.

Zahtijevam od predsjednika i premijera da odmah djeluju, jer je pravosuđe rak rana, a svi drugi problemi u Hrvatskoj su samo metastaze tog glavnog karcinoma. Od predsjednika i premijera tražim da odmah pokrenu razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek, te istovremeno formiranje povjerenstva koje će odmah započeti s izradom zakona o državnom sudbenom vijeću i DORH-u. Taj novi zakon mora sadržavati obvezu utvrđivanja razmjera prihoda sa stvarnom imovinom svih pravosudnih dužnosnika, te isto tako, u pravosuđu ne će moći nitko obnašati dužnost tko je sudjelovao u totalitarnim organizacijama kao što su KPH, UDBA, KOS, itd.

Nakon trideset godina od pada komunizma Hrvatska još uvijek ima pravosuđe premreženo tim bivšim organizacijama, koje se usput i korumpirali, a zbog tog i takvog pravosuđa imamo stanje kakvo imamo.

Ovo sam pismo uputila na znanje i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen. Razlog tomu je što su hrvatski građani – građani drugog reda u EU, i to zbog uvezanosti politike, medija i pravosuđa. Kao što sam to najavila u slučaju korupcije Krš-Pađene, ovime počinjem ostvarivati tu svoju najavu – a to je internacionalizacija problema kršenja Ustava i zakona od strane vladajućih moćnika, a sve na štetu hrvatskih građana.

S obzirom na to da pretpostavljam da će me režimski mediji i plaćeni komentatori optuživati da tužim Hrvatsku u inozemstvo, odmah im odgovaram da tužim lopove u Hrvatskoj, a ne svoju ljubljenu Hrvatsku, jer samo Hrvatska u kojoj funkcionira vladavina prava, i u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom, može osigurati blagostanje i perspektivu. Na kraju godine 2020. smatram da je to najuzvišeniji cilj svakog hrvatskog domoljuba.”, zaključila je Vidović Krišto, koja je videosnimku svog današnjeg javnog obraćanja (zahtjeva upućenog predsjedniku i premijeru) objavila na svojoj FB stranici.

FOTO: Screenshot videosnimki