‘OREPIĆ MORA OTIĆI, samo u Metkoviću MUP čisti biračke liste da bi POGODOVAO Mostu!’ ‘OREPIĆ MORA OTIĆI, samo u Metkoviću MUP čisti biračke liste da bi POGODOVAO Mostu!’
TweetEmailPrint Pitanje je zašto se Orepić tako žestoko borio za MUP, a Božo za SOU. Možda im te službe trebaju da se obračunavaju s... ‘OREPIĆ MORA OTIĆI, samo u Metkoviću MUP čisti biračke liste da bi POGODOVAO Mostu!’


Pitanje je zašto se Orepić tako žestoko borio za MUP, a Božo za SOU. Možda im te službe trebaju da se obračunavaju s Metkovčanima (sjetimo se hajke na one koji imaju upisano prebivalište u Metkoviću a žive u Hercegovini), ili im SOA TREBA da prekriju kriminal. Moraju odstupiti jer su lagali narodu. Svatko normalan je skužio da je motiv drugi, reforma nije bilo niti ih je uz njihovu politiku moglo biti, ističe Petrina

stipe legenda”Navijački neredi i prekid utakmice Češke i Hrvatske u Francuskoj prikazali su nas na najgori mogući način pred milijunima gledatelja diljem svijeta. Nasilje kakvo smo vidjeli sramotno je i kao takvo mora bili osuđeno, bez ikakvog ali.

Međutim, u Hrvatskoj se to “ali” pojavilo kod mnogih, a nažalost i kod potpredsjednika Vlade Bože Petrova i ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Njihovo ali nije identično, slično je i u suštini se svodi na opravdanje onoga što se dogodilo. Upustili su nam se tako državni dužnosnici u špekuliranje i tumačenje pa i opravdavanje nasilja, a nisu smjeli. Počinitelji se oglasili nisu, ne znamo zašto su to napravili i koje im je “opravdanje”, a spomenuti dvojac zna!? Kako zna, i zašto opravdava nasilje?

Mostov Bauer u aferi Grizli i u vezi s navijačkim neredima

Nažalost po njih, u uskoj vezi s MOST-om je i Thomas Bauer, iz tvrtke Grizli komunikacije, uvažen u navijačkoj subkulturi. Radi se o tvrtci koja je osim po suradnji s MOST-om poznata i po “aferi Grizli”, odnosno ugovoru u kojem upravo nudi svom klijentu sastanke s potpredsjednikom Vlade Petrovom te među ostalima i ministrom Orepićem, kao i bonus za pokretanje kaznene prijave za potrebe klijenta.

Tu je i zaposlenje savjetnice ministra Orepića za poslove teritorijalne reorganizacije MUP-a. Gospođa čije ime nema smisla razapinjati po medijima po svemu što je znano nema nikakvog znanja o organizaciji, a ni MUP-u, grafička je dizajnerica i prijateljica ministra. Suglasnost za njeno imenovanje dala je ni manje ni više nego Vlada Republike Hrvatske, odnosno potpisao ju je predsjednik Vlade Tihomir Orešković. Teško je za povjerovati da je potpis Oreškovića stavljen bez “amena” potpredsjednika Vlade Petrova. Afera je to koja je prošla neopaženo, a pljuska je svim profesionalcima u sferi organizacije. Uostalom, kakva reorganizacija MUP-a se radi bez reorganizacije čitave državne uprave, sudstva, odvjetništva? Samo ona koju vode oni koji ne razumiju kako MUP nije “Pale sam na svijetu”.

Previsoki Holy i Karamarko

Petrov je kao i Milanović “visoko podigao moralnu ljestvicu”. Kod bivšeg premijera ispod nje se nije mogla provući samo Mirela Holy, a kod tehničkog potpredsjednika samo bivši prvi podpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Međutim ta “ljestvica” je u oba slučaja jako visoko dignuta za sve druge afere, visoko da ispod nje mogu proći.

Bez obzira na status ove tehničke Vlade, Petrov i Orepić bi ju morali napustiti. Opravdavanje nasilja, bilo koje vrste ne smije se događati. Sutra će i drugi osokoljeni takvim opravdanjem koristiti nasilje za postizanje ciljeva, a to ne smijemo dopustiti. Nikada i nikako.

Uz to, legitimno je zapitati se, kako je moguće da opravdavaju nasilje, a da ih pri tomu možemo vezati sa spomenutim Bauerom koji je na neki način sam potvrdio kako je autor “karte napada”, odnosno prekida utakmice Češke i Hrvatske.

On je naime na svom Facebook profilu komentirao kako karte “koje crtamo iz sprdnje završile su u središnjim TV informativnim emisijama”. Naravno, moguće je da je sprdnja predskazala divljački prekid utakmice ali moguće je i da se dotični gospodin brani, sebe i druge od onog što je isplanirao. Osim njega, počinitelje su zapravo branili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova”, stoji u tekstu portala Direktno.hr, kojega je na Facebook stranici Nezavisna lista Stipe Petrina, komentirao sam Petrina.

”Jučer sam dobio na twitteru ovaj link i uredništvo me pitalo što mislim o tome.. Evo odgovor…

‘Pa naravno da moraju dati ostavke, posebice Orepić i to iz razloga Grizzli (agencija) što je puno gora afera od “konzultantice”, jednako tako jer MUP koristi isključivo da bi u Metkoviću pogodovao MOST-u , na način da SAMO u Metkoviću (što ne dođe u županiju Šibensko-kninsku) “češlja ” biračke spiskove tvrdeći da je svih 350-360 za koje je navodno utvrđeno da ne stanuju stalno u Metkoviću, briše iz biračkog spiska.

Božo Petrov i sva tehnička Vlada moraju odstupiti jer su nezakonito potpisali pravo na koncesiju za istraživanje nafte u Slavoniju.

U konkretnom slučaju samo je riječ o nastavku mlitave i neuvjerljive politike koju Most vodi od prvog dana.
Na papiru, u namještenim i unaprijed dogovorenim izjavama pred televizijskim kućama čovjek bi pomislio da je riječ o ozbiljnim i odlučnim ljudima. Ipak dokazi govore suprotno od svega što su nam ispričali i obećali zadnjih mjeseci. Budući je bilo riječ o sigurnosnom problemu, pitanje je zašto se Orepić tako žestoko borio za MUP a Božo za SOU. Možda im te službe trebaju da se obračunavaju s metkovčanima (sjetimo se hajke na one koji imaju upisano prebivalište u Metkoviću a žive u Hercegovini, ili im pak SOA TREBA da prekriju kriminal.

Moraju odstupiti i iz moralnog razloga jer su lagali narodu, lako je meni da oni lažu meni, ja im ne vjerujem, ali narod im je dao povjerenje, a oni to povjerenje gaze. Svatko normalan je skužio da je motiv drugi, reforma nije bilo niti ih je uz njihovu politiku moglo biti, javno ističe Petrina, ono o čemu i mnogi drugi pričaju, zasad, samo u kuloarima.