Orešković primio Otta Barića povezanog s Grizli aferom, za Blokirane NIJE IMAO VREMENA! Orešković primio Otta Barića povezanog s Grizli aferom, za Blokirane NIJE IMAO VREMENA!
IMAMO DOKAZE:TEMOM IZ AFERE GRIZLI IPAK SE BAVILA VLADA

Orešković primio Otta Barića povezanog s Grizli aferom, za Blokirane NIJE IMAO VREMENA!

Politika 31. srpnja 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint Oreškoviću smo tema koju ne razumije, dok s predstavnicima austrijske tvrtke može puno lakše naći zajednički jezik. Sve one, koji su na vlasti,... Orešković primio Otta Barića povezanog s Grizli aferom, za Blokirane NIJE IMAO VREMENA!


Oreškoviću smo tema koju ne razumije, dok s predstavnicima austrijske tvrtke može puno lakše naći zajednički jezik. Sve one, koji su na vlasti, boli glava od naših problema. Kamata stalno raste, nema zastare… To je nešto što Orešković, ali ni drugi u Vladi, ne žele slušati”, primjećuje Miriam Kervatin, predsjednica stranke Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku

vlada njih trojicaSjeća li se itko još afere ‘Grizli’? Skandaloznih detalja ugovora tvrtke Grizli komunikacije u kojima piše da će ta PR agencija, koja je radila za Most, svom austrijskom partneru otvoriti najgledanije emisije na Hrvatskoj televiziji te druge medije, te da će kao goste u te emisije dovesti ministre Mosta: Antu Šprlju te zamjenika ministra iz kvote Mosta Sandru Nižetića.

Pisalo je i da će dogovoriti sastanak predstavnicima svog austrijskog klijenta Braunsberger Holding s ministrom Šprljom, ali i s potpredsjednikom Vlade Božom Petrovom te ministrom Vlahom Orepićem. U ugovoru, koji je dospio u medije, je stajalo da će, na koncu, ‘srediti da DORH podigne kaznenu prijavu protiv svih odgovornih strana u sporu oko West Gatea?!

Božo Petrov i svi ostali članovi Vlade iz kvote Mosta tvrdili su da oni nemaju pojma da su trebali biti gosti u televizijskim emisijama u kojoj je tema trebala biti spor oko West Gatea, da nisu imali nikakve sastanke s tim u vezi te da nisu primali predstavnike tvrtki koje su u sporu oko West Gatea na sastanke u Vladu. S čuđenjem i (tobožnjim) zgražanjem odbacili su svaku pomisao da bi oni mogli sudjelovati u tako nečemu mutnom i netranparetnom…

No, naš suradnik napokon je, prije nekoliko dana, dobio dugo čekani službeni odgovbor iz Vlade u vezi ove problematike.

”Upućujemo vas na naš odgovor od 21. lipnja ove godine u kojem stoji da, uvidom u sustav evidencije ulazaka osoba u zgradu Vlade Republike Hrvatske ne postoji zapis o ulasku gospodina Christopha Achammera, dok je gospodin Otto Barić jednom posjetio predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića.odgovor vlade

Iz odgovora je vidljivo da posjet navedene gospode potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu, u prostorijama Vlade, nije zabilježen.”, stoji u odgovoru iz Vlade RH, na pitanje je li zabilježeno da je netko od predstavnika tvrtki u sporu oko West Gatea bio na sastanku u Vladi.

Otto Barić je, pisali su mnogi mediji, predstavnik austrijske tvrtke Focus Invest, koja je također jedan od investitora u projekt West Gate, što znači da su se u Vladi RH ipak bavili ovom problematikom.

Simptomatično je, osim toga, da je MOST-ov ministar Vlaho Orepić prije par dana javno prozvao odvjetnika Vladimira Terešaka zbog njegovog angažmana u poslu za AKD te navodno nemoralno velikog honorara kojeg je naplatio od te tvrke.

“Sve sam radio po nalogu pravne službe i fakturirao u skladu s odvjetničkim tarifama”, kazao je Terešak Hini, dodajući da je njegovo odvjetničko društvo samo jedno u nizu društava koje je zastupalo AKD.

“Zašto proziva baš mene zaključite sami. Ja se u to neću upuštati niti ću se s njim obračunavati i spuštati na njegov nivo. Zanimljivo je da je za sve znao još u siječnju”, zaključio je Terešak.

Valja spomenuti da je Terešak zastupao tvrtku Braunsberger Holding, za koju je lobirala tvrtka Grizli komunikacije, a zanimljivo je i da su upravo Terešaka u medijima prozivali u vezi nekih detalja povezanim s tim poslom. Terešak je, valja napomenuti, kao odvjetnik zastupao i HDZ, pa je moguće da su ga zbog toga osumnjičili za sudjelovanje u razotkrivanju afere Grizli…

Postoji, dakle, mnogo indicija koje govore da Mostovi ministri baš i nisu posve čisti, kad je u pitanju zaboravljena skandalozna ‘Grizli afera’. Mnogi detalji, čak štoviše, upućuju na zaključak da je ovdje riječ o nedozvoljenoj trgovini utjecajem, u kojoj su, po svemu sudeći, sudjelovali ministri iz kvote Mosta. No, nakon što je Božo Petrov, protivno službenoj odluci Mosta i HDZ-a, javno podržao Dinka Cvitana, DORH se nije ozbiljno bavio ovom aferom…., a sve su brzo zaboravili i glavni hrvatski mediji.

Zanimljivo je, povrh svega, primijetiti da su premijer Orešković i drugi ministri imali vremena za sastanke s austrijskim lobistima i biznismenima upetljanim u mutne poslove, dok nikada nisu pronašli petnaestak minuta za sastanak s predstavnicima 330.000 blokiranih hrvatskih građana!

Poznao je, naime, da su predstavnici udruge Blokirani više puta molili premijera i pojedine ministre da ih prime na sastanak u Vladi, ali da do tog sastanka nikada nije došlo ‘zbog prezauzetosti premijera i ministara’, o čemu je u Saboru progovorio zastupnik BUZ-a Milivoj Špika, koji je premijera Oreškovića na posljednjoj saborskoj sjednici javno upitao: zašto je uprno odbijao primiti Blokirane, te ‘ima li išta važnije u državi od problema 330.000 blokiranih građana?’.

Provjerili smo kako čelnici udruge, odnosno stranke Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku, komentiraju sve ove informacije.

”Mislim da Orešković od početka nije bio upoznat s realnim problemima u Hrvatskoj, poput stotina tisuća ovrha i blokada. Kanadsko pravosuđe zasigurno ne poznaje te probleme. Njemu smo tema koju ne razumije, dok s predstavnicima austrijske tvrtke može puno lakše naći zajednički jezik. Sve one, koji su na vlasti, boli glava od naših problema. Kamata stalno raste, nema zastare… To je nešto što Orešković, ali ni drugi u Vladi, ne žele slušati. Mnogima je najednostavnije zauzeti ovakav stav: ‘Što vi uopće hoćete, valjda ne bi trebali plaćati račune?!’ Najlakše je tako zaključiti i prestati razmišljati. Iako smo stotinu puta istaknuli da želimo platiti svoj dug, da ne bježimo od njega, ali da ne želimo i ne možemo plaćati deseterostruke kamate na dug. Nikoga na vlasti to, čini se, ne zanima”, primjećuje Miriam Kervatin, predsjedica udruge, a odnedavno i političke stranke ‘Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku‘.

Dodaje potom da su se zbog svega navedenog nedavno i registrarali kao politička stranka, te da će se razlikovati od svih postojećih političkih stranaka.

”Tko god je blokiran, može se s nama kandidirati za izbore, pa ćemo vidjeti rezultate. Izborne liste imat ćemo u cijeloj Hrvatskoj i svi blokirani će imati priliku takmičiti se na našim listama te pomoći u kampanji. Idemo bez novca, no baš zato je ovo najveći bum u suvremenoj političkoj povijesti. Jer mi nismo elita, već istinski blokirani građani. I ako uđemo u Sabor, napokon će ljudi znati kako većina u Hrvatskoj doista živi”, zaključuje predsjednica političke stranke Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku, koja je ovih dana na svojoj Facebook stranici objavila programske ciljeve, statut i program stranke.

Više informacija o djelovanju nove stranke Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku možete pronaći OVDJE.