Oštećenici RBA zadruga: Ljudi, DOĐITE NA PROSVJED pred austrijsko veleposlanstvo! Oštećenici RBA zadruga: Ljudi, DOĐITE NA PROSVJED pred austrijsko veleposlanstvo!
TweetEmailPrint ”Iako smo podigli kaznene prijave protiv RBA zadruga – do danas nitko nije odgovarao za kriminalno poslovanje u Hrvatskoj. Stoga najavljujemo prosvjed ispred... Oštećenici RBA zadruga: Ljudi, DOĐITE NA PROSVJED pred austrijsko veleposlanstvo!


”Iako smo podigli kaznene prijave protiv RBA zadruga – do danas nitko nije odgovarao za kriminalno poslovanje u Hrvatskoj. Stoga najavljujemo prosvjed ispred veleposlanstva budući da institucije Hrvatske nisu u stanju zaštititi svoje građane. Podsjećamo kako su direktori RBA zadruga u Austriji pod istragom, neki su i kazneno odgovarali, no u Hrvatskoj su zaštićeni od DORH-a i pravosuđa”, ističu organizatori

prosvjed-pozivGrađani koji su iskusili što to znači lihvarenje i koji su na svojoj koži osjetili koliko je bolno kada pravosuđe ‘naše’ zemlje stane na stranu lihvara iz druge države, odlučili su suprostaviti se toj nepravdi.

Organizirali su prosvjed pred veleposlanstvom države iz koje dolaze zadruge – koje u Hrvatskoj ne plaćaju poreze, no koje to ne sprječava da koriste usluge hrvatske policije i pravosuđa dok iz kuća na hrvatskom tlu izbacuju hrvatske građane.

Ovdje prenosimo poziv na prosvjed objavljen na Facebook stranici javne grupe ‘Ovršeni:

OŠTEĆENICI RBA KREDITNO-ŠTEDNIH ZADRUGA POZIVAJU VAS NA PROSVJED koji će se održati u utorak, 8. studenog 2016. godine u 10,00 ispred Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu, Radnička cesta 80.
Pozivamo građane da nam se pridruže, a medije da poprate ovaj prosvjed, a u svjetlu najnovije nezakonite deložacije Mirka Dukića koji je kredit kod nelegalnih RBA kreditno-štednih zadruga podigao u Hrvatskoj.
Podsjećamo kako je Vlada donijela odluku kojom odgađa sve deložacije i ovrhe koji se zasnivaju na spomenutim kreditima, međutim nitko se te odluke ne drži.
Poslovanje RBA zadruga zabranjeno je zakonom u Mađarskoj, a u Hrvatskoj su preko granice bez ikakvih kontrola prenijeli više od 300 milijuna eura. Sami krediti spadaju u lihvarske jer su nemogući za otplatiti a oštećenici se dovode u situaciju da im se oduzima jedina nekretnina koja se prodaje na javnoj dražbi za četvrtinu cijene.
Iako smo podigli kaznene prijave protiv RBA zadruga – do danas nitko nije odgovarao za kriminalno poslovanje u Hrvatskoj.
Stoga oštećenici najavljuju prosvjed ispred Austrijskog veleposlanstva budući da institucije Hrvatske nisu u stanju zaštititi svoje građane.
Podsjećamo kako su direktori RBA zadruga u Austriji pod istragom, neki su i kazneno odgovarali zbog nezakonitosti u poslovanju no u Hrvatskoj su zaštićeni od institucija – DORH-a, pravosuđa, sudova”, stoji u javnom pozivu na prosvjed objavljenom na društvenim mrežama.