Otac uhićenog Roberta Žaje: On je žrtveno janje, PRAVI KRIVAC NEČIJI JE SIN, netko moćan Otac uhićenog Roberta Žaje: On je žrtveno janje, PRAVI KRIVAC NEČIJI JE SIN, netko moćan
TKO JE UISTINU PRAVI KRIVAC ZA SMRT SESTARA FILIPOVIĆ?

Otac uhićenog Roberta Žaje: On je žrtveno janje, PRAVI KRIVAC NEČIJI JE SIN, netko moćan

Hrvatska 22. prosinca 2016. Fran Podoreški

TweetEmailPrint Sugovornici  bliski policiji tvrde da su nepobitni materijalni dokazi u ovom slučaju poprilično tanki i da ih jednostavno nema. Petar Žaja ističe da... Otac uhićenog Roberta Žaje: On je žrtveno janje, PRAVI KRIVAC NEČIJI JE SIN, netko moćan


Sugovornici  bliski policiji tvrde da su nepobitni materijalni dokazi u ovom slučaju poprilično tanki i da ih jednostavno nema. Petar Žaja ističe da je policija nagovarala njegovog sina da prizna kako je on bio ‘fantomski vozač’ dan prije nego su ga uhitili

Nakon 10-godišnjeg nemoćnog ili namjernog tapkanja u mraku riječka policija je u suradnji s kriminalistima iz Ravnateljstva policije prošlog četvrtka napokon iza rešetaka riječkog zatvora strpala osumnjičenika za pogibiju sestara Višnje (22) i Gordane (18) Filipović.

Na iznenađenje mnogih Riječana, krivac nije onaj na koga se upiralo prstom od prvog dana, nego nezamjetni građevinar Robert Žaja (46) iz Mavrinaca pokraj Rijeke.

Unatoč osnovanoj sumnji, Žajinu pritvaranju i kojekakvim dokazima o kojima se javno ne zna ništa, javnost, ljudi od struke dobro upoznati sa slučajem, prijatelji, poznanici, pa i sam Robertov otac već progovaraju da je on zapravo “žrtveno janje”, a da je pravi krivac netko moćan koga se štiti godinama, piše 24 sata o temi koju je i portal Promise.hr više puta načimao.

24 sata dalje ističe da njihovi sugovornici,  bliski policiji, tvrde da su nepobitni materijalni dokazi u ovom slučaju poprilično tanki i da ih jednostavno nema. Sve će se, očito, temeljiti na iskazima i svjedočenjima. Petar Žaja (80), otac uhićenog osumnjičenika Roberta Žaje, otkrio nam je neke nove detalje najnovije istrage. Tvrdi da je policija kod njih bila treći dan nakon nesreće pregledavši njihov gotovo novi plavi Renault Clio. Šokira tvrdnjom da su ga dan prije nego što mu je sin pozvan na razgovor policajci nagovarali da prizna kako je zapravo on bio “fantomski vozač” koji je vozeći u pogrešnom smjeru skrivio nesreću.

– Najvjerojatnije je da su točni medijski napisi da je moj sin ‘žrtveno janje’ i da on zapravo nema veze s ovom nesrećom za koju ga sumnjiče, ali to ne mogu garantirati niti nešto reći. Moj sin treba reći istinu, ono što je i ono što nije. Ja sam prošle srijede nešto iza 14 sati bio u riječkoj policiji. Ispitivali su me o slučaju prometne nesreće od prije deset godina, kad su poginule dvije djevojke, i koja vozila koristimo. Sin Robert je tada vozio Renault Clio. Auto je bio plave boje i nikad nije imao ogrebotinu niti ikakvo oštećenje jer bih to vidio. Kupio sam ga novog, a sin ga je nakon dvije godine zbog posla mijenjao za radni stroj drobilicu s čovjekom iz Matulja. Pa policija je dva, tri dana nakon te nesreće bila kod nas kući te pregledavala upravo taj auto i razgovarala s nama te im ništa nije bilo sumnjivo. Nitko im nije bio kriv – niti moj sin niti itko. Evo, nakon deset godina strpali su u zatvor očito nekog drugog, a onaj pravi je očito nečiji sin. Ja se čudim kako je došlo do ovoga da su njega okrivili. Po njihovu, on je priznao, ali meni to nitko nije rekao – rekao nam je Robertov otac Petar.

Desetogodišnja impotentna i traljava istraga riječke policije bila je puna propusta, počevši od toga da svi vlasnici i korisnici sumnjivog Renault Clija registrirani u Hrvatskoj nisu kriminalistički tretirani na profesionalan način, pa je tako i rezultat istrage izostao, ističe 24 sata.

Sugovornici novinara portala Promise.hr iz Rijeke kazali su zadnjjih dana da malo tko u tom gradu vjeruje da je Žaja stvarni krivac.