”Ovo je zloslutno upozorenje; ogorčenje javnosti raste, a nemoć institucija otvara mogućnost kaosu” ”Ovo je zloslutno upozorenje; ogorčenje javnosti raste, a nemoć institucija otvara mogućnost kaosu”
TweetEmailPrint ”Svjedočeći, gotovo svakodnevno, primjerima sve beskurpuloznijih koruptivnih i nemoralnih postupaka obnašatelja iavnih i političkih dužnosti i nemoći ili, što je još gore, nevoljkosti... ”Ovo je zloslutno upozorenje; ogorčenje javnosti raste, a nemoć institucija otvara mogućnost kaosu”


”Svjedočeći, gotovo svakodnevno, primjerima sve beskurpuloznijih koruptivnih i nemoralnih postupaka obnašatelja iavnih i političkih dužnosti i nemoći ili, što je još gore, nevoljkosti institucija da zaustave svekoliko razaranje društva, u javnosti progresivno raste ogorčenje koje se, nažalost u nekom kritičnom trenutku može oteti nadzoru. Bit će tragično, ne izvuku li iz ovog tužnog događaja oni koji su najodgovornij za stanje u hrvatskom društvu pouke koje će ih natjerati na ozbiljan i korjenit zaokret u upravljanju Hrvatskom”, napisao je bivši saborski zastupnik Drago Krpina na Facebooku

”Tragični jutrošnji događaji na Markovu trgu te na Jabukovcu zloslutno su upozorenje obnašateljima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti u Hrvatskoj”, smatra Drago Krpina, bivši saborski zastupnik. On je, naime, na svom Facebook profilu nakon tragičnog događaja objavio post u kojem je podsjetio da je nedavno, na neki način, najavio što bi se, zbog potpunog odsustva vladavine prava u Hrvatskoj, moglo dogoditi.

I premda je Krpina i sam svojedobno, kao zastupnik vladajuće stranke, sudjelovao u kreiranju zakonodavstva države u kojoj od početka nismo imali istinsku vladavinu prava, njegovu objavu prenosimo jer je, nevezano za njegovu prijašnju ulogu, javno napisao ono što i mnogi drugi analitičari, aktivisti i obični građani misle i nejavno govore (rijetki će to posve javno izreći ili napisati):

”JUTROŠNJI TRAGIČAN DOGAĐAJ NA TRGU SVETOG MARKA ZLOSLUTNO JE UPOZORENJE! HOĆE LI GA OBNAŠATELJI ZAKONODAVNE, IZVRŠNE I SUDBENE VLASTI U HRVATSKOJ PREPOZNATI?
Tragičan događaj koji se jutros zbio na Trgu Svetog Marka, ispred Banskih dvora svojim upozoravajućim razmjerima “vrišti do neba”. I ne sluteći, naravno, jutrošnju tragediju, jučer sam u jednoj sasvim slučajnoj razmjeni mišljenja napisao u jednoj poruci:
“Sudbina Hrvatske odavna je u rukama nadstranačkih struktura fnancijske, političke i obavještajne moći koja se, nažalost, počela stvarati i umrežavati još za Tuđmanova života. Slovenska 9. samo je maleni i neznatni simbol te moćne beskurpulozne ortačke mreže.

Bojim se da je ta struktura nadrasla snagu institucija i formalno demokratskog sustava i da joj se institucije niti mogu niti žele ozbiljno suprotstaviti. Nemoć institucija, kao što je poznato, otvara mogućnost kaotičnom razvitku događaja. Toj mogućoj opciji, dakako, ne možemo se veseliti.”
Svjedočeći, gotovo svakodnevno, primjerima sve beskurpuloznijih koruptivnih i nemoralnih postupaka obnašatelja iavnih i političkih dužnosti i nemoći ili, što je još gore, nevoljkosti institucija da zaustave svekoliko razaranje društva, u javnosti progresivno raste ogorčenje koje se, nažalost u nekom kritičnom trenutku može oteti nadzoru. Bit će tragično, ne izvuku li iz ovog tužnog događaja oni koji su najodgovornij za stanje u hrvatskom društvu pouke koje će ih natjerati na ozbiljan i korjenit zaokret u upravljanju Hrvatskom. Jutrošnji tragični događaj na Trgu Svetog Marka zloslutno je upozorenje! Hoće li ga obnašatelji zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti u Hrvatskoj prepoznati?”, napisao je Krpina na svom FB profilu.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika FB profila Drago Krpina