‘Plenković odabire samo dubiozne i sklone korupciji; tako za ministra gura šefa NO-a Hrvatskih šuma?!’ ‘Plenković odabire samo dubiozne i sklone korupciji; tako za ministra gura šefa NO-a Hrvatskih šuma?!’
TweetEmailPrint ”Logika Plenkovića vrlo je jasna: racionalnost i razum nepoznate su kategorije, a odgovornost pogotovo – dapače, ona je opasan presedan koji valja isključiti... ‘Plenković odabire samo dubiozne i sklone korupciji; tako za ministra gura šefa NO-a Hrvatskih šuma?!’


”Logika Plenkovića vrlo je jasna: racionalnost i razum nepoznate su kategorije, a odgovornost pogotovo – dapače, ona je opasan presedan koji valja isključiti u svakom pogledu. Jer, taj Filipović predsjednik je NO Hrvatskih šuma već petu godinu. A za te HŠ veže se niz afera. Dovoljno je spomenuti onu u koju je upleten osobni prijatelj tog Filipovića, točnije, brat Drage Prgometa, kojemu su Hrvatske šume iznajmile 136 apartmane na najboljim pozicijama na Jadranu. Kad se obračuna mjesečna najamnina po apartmanu dođe se do 1000 kuna – mjesečno. Uz to su Hrvatske šume dužne održavati te apartmane…”, ističe zastupnica Vidović Krišto

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto osvrnula se na najavu da bi neuspješni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba i dugogodišnji šef Nadzornog odbora aferama obilježenih Hrvatskih šuma – trebao postati novi ministar gospodarstva.
Njezinu izjavu za medije prenosimo u cijelosti:
”Plenkovićevi mediji sinkronizirano ovih dana testiraju javnost najavama novih ministara. Jedan od najavljenih je i izvjesni Davor Filipović, svojedobno gradonačelnički kandidat HDZ-a za Zagreb, s osvojenom jednoznamenkastom biračkom potporom.

Po čemu je poznat, osim po aferama tvrtke čiji rad nadzire?

Logika Plenkovića (ali ne samo njega, nego cijelog političkog establišmenta) vrlo je jasna: racionalnost i razum u tom mentalnom sklopu nepoznate su kategorije, a odgovornost pogotovo – dapače, ona je opasan presedan koji valja isključiti u svakom pogledu.
Jer, taj Filipović predsjednik je NO Hrvatskih šuma već petu godinu. A za te Hrvatske šume veže se niz afera. Dovoljno je spomenuti aferu u koju je upleten osobni prijatelj tog Filipovića, točnije, brat Drage Prgometa, kojemu su Hrvatske šume iznajmile 136 apartmane na najboljim pozicijama na Jadranu. Kad se obračuna mjesečna najamnina po apartmanu dođe se do 1000 kuna – mjesečno. Uz to su Hrvatske šume dužne održavati te apartmane. Istina je da je taj ugovor potpisan od strane SDP-ovog direktora 2014., ali je isto istina da Hrvatske šume tako šlampavo vode spor protiv te tvrtke da je jasno kako je riječ o pogodovanju, s jasnom posljedicom štete za hrvatsku državu.

Državna imovina daje se u bescjenje da bi se neki besramno bogatili

I ono što stalno ponavljam – državna imovina se daje u bescjenje kako bi se dubiozne, korumpirane strukture besramno bogatile, a građani i dalje osiromašivali.
Je li taj Filipović donio ikakvu kvalitetu Hrvatskim šumama zadnjih 5 godina predsjednikovanja u Nadzornim odborom? Nije. Je li kao koalicijski partner Milana Bandića digao glas protiv Milana Bandića? Nije.
Što je Plenković napravio s čovjekom s takvim rezultatima? On ga je nedavno nagradio, te ga imenovao u Nadzorni odbor INE. A sada najavljuje da će postati ministar gospodarstva.
Nitko u Hrvatskoj ne smije imati iluziju da društvo, kakvo je današnje u Hrvatskoj, u kojemu odgovornost za učinjeno i izrečeno ne postoji, a zakoni za jednu skupinu ljudi uopće ne vrijede, može napraviti pozitivan iskorak.
Promjena na bolje može se dogoditi isključivo beskompromisnom i jednakom primjenom zakona, tj., funkcionalnom vladavinom prava, koju hrvatski Ustav jamči i koju jamči Ugovor o Europskoj uniji, a koja odgovara ogromnoj većini hrvatskih građana – jedino kome ne odgovara jesu današnje vladajuće strukture.
I doista, nema racionalnog razloga koji bi nas natjerao da se pomirimo s današnjim stanjem. Dužni smo urediti današnju Hrvatsku, kako zbog žrtava koje su pale za Hrvatsku, tako i zbog naše djece.
A Plenković i njegovi korupcionaški pobočnici dobit će zakonski tretman kakav zaslužuju”, ističe u objavi na Facebooku, odnosno u izjavi koju je poslala medijima, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.
FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s hr.n1; preslika FB stranice Karoline Vidović Krišto