PLJAČKA GRAĐANA JOŠ TRAJE: ‘HNB i Vlada jako se trude da banke zadrže opljačkani novac!’ PLJAČKA GRAĐANA JOŠ TRAJE: ‘HNB i Vlada jako se trude da banke zadrže opljačkani novac!’
TweetEmailPrint ”Lažno svjedočenje Vlade RH na Sudu EU neoprostivi je čin izdaje i kazneno djelo! Znamo da su  HNB i sadašnja Vlada RH uložile... PLJAČKA GRAĐANA JOŠ TRAJE: ‘HNB i Vlada jako se trude da banke zadrže opljačkani novac!’


”Lažno svjedočenje Vlade RH na Sudu EU neoprostivi je čin izdaje i kazneno djelo! Znamo da su  HNB i sadašnja Vlada RH uložile puno truda da banke zadrže opljačkani novac, odnosno nisu učinile ništa kako bi pomogle svojim građanima te kako bi onemogućile banke lopove u pljačkaškom pohodu. Želimo ukazati na dugogodišnju pljačku hrvatskih građana, na nečinjenje hrvatskih institucija i na sporost pravosuđa – što je sve skupa rezultiralo stanjem koje danas imamo”, ističe Udruga Franak u pozivu na okupljanje 24. svibnja

Udruga Franak pozvala je svoje članove, ali i ostale građane na prosvjedno okupljanje, koje bi se trebalo održati 24. svibnja, kada u Zagreb dolazi predsjednik Suda EU te drugi suci.

U tekstu, kojega su mailom poslali članovima (sličan su objavili i na svojim stranicama), istaknuli su da žele Europsku komisiju i Sud EU upoznati s činjenicom da pljačka hrvatskih građana od strane banaka u stranom vlasništvu i dalje traje.

”Drage članice i članovi naše udruge, potrebna nam je vaša podrška kako bi ukazali svim relevantnim institucijama, Vladi RH, HNB-u, Vrhovnom sudu RH,  Sudu EU i Europskoj komisiji da pljačka nad hrvatskim građanima i dalje traje, i da opljačkani građani nisu obeštećeni.

‘Znamo što su činili protiv svojih građana’

Želimo im ukazati na činjenicu kako znamo da su hrvatske institucije, prije svega HNB i sadašnja Vlada RH, uložile puno truda da banke zadrže opljačkani novac odnosno nisu učinile ništa kako bi pomogle svojim građanima te kako bi onemogućile banke lopove u pljačkaškom pohodu.

Mi ćemo u sljedećim mjesecima raditi sve ono što možemo, afirmirati naša prava kroz okrugle stolove, zakupe oglasnih prostora, plaćanjem sponzoriranih oglasa na društvenim mrežama i Internet portalima, objavama stručnih članaka na pravnim portalima, ukazivat ćemo na naša prava putem medijskih istupa, konferencija za medije, novinskih članaka, društvenih mreža i dr.

Za svaku akciju za koju ćemo trebati masovnost i vašu podršku uputit ćemo vam poziv i kontakt mailove te se nadamo da ćete nas podržati u što većem broju. Iako će nam najveći fokus biti na konvertiranim kreditima i pravu na punu restituciju bez obzira na konverziju, nadamo se podršci svih vas, oštećenih i opljačkanih građana.

Prva akcija na koju vas pozivamo će biti konferencija za medije uz prijavu javnog okupljanja koju planiramo napraviti u vrijeme posjeta predsjednika Suda EU i ostalih sudaca koji planiraju u Zagrebu boraviti dva dana kako bi razgovarali s Predsjednikom Vlade RH te kako bi posjetili predstavnike zakonodavne i sudbene vlasti. Bez obzira došli oni ili ne, ili gdje će oni i kada biti, mi ćemo se okupiti i prenijeti svoje prosvjedne note svima odgovornima koji su to zaslužili svojim činjenjem ili nečinjenjem.

Kako se radi o kratkom roku i radnom danu, 24.5.2022., utorak, apeliramo prvenstveno na sve one koji su iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ali i sve one koji u to vrijeme mogu doći na mjesto okupljanja, u 11 sati, na Zrinjevac kod Glazbenog paviljona, da dođu i podrže ovu aktivnost.

Znamo da vam je to radni dan, ali je radni dan i svim ovim institucijama kojima želimo ukazati na dugogodišnju pljačku hrvatskih građana, na nečinjenje hrvatskih institucija i na sporost pravosuđa što je sve skupa u kombinaciji rezultiralo stanjem koje danas imamo, a to je činjenica da 55.000 obitelji punih šest godina nakon konverzije nema pravnu sigurnost i ekonomsku sigurnost za svoju budućnost”, stoji između ostaloga u pozivu Udruge Franak na prosvjedno okupljanje nezadovoljnih građana.

‘Pišite HNB-u i Vladi; pitajte ih zašto pomažu u pljački stoljeća?!’

Na web stranici Udruge Franak još su žešći i izravniji:

”Pokažimo da znamo što nam rade godinama HNB, Vlada RH, a sada neočekivano i Sud EU! Pišite HNB-u i Vladi RH, pitajte ih zašto pomažu bankama u pljački stoljeća!
Vladi RH pošaljite upit:
“Zašto ste lagali u očitovanju Sudu EU po predmetu C-567/20? Zašto ste lagali da smo se odrekli od naših potraživanja, kad je upravo zakonom iz 2015. to odricanje bilo zabranjeno?” na adresu andrej.plenkovic@vlada.hr i gradjani@vlada.hr
HNB-u pošaljite upit: „Zašto već 20 godina podržavate banke lopove koji su opljačkali hrvatske građane nezakonitim kamatama i nezakonitom valutom CHF? Zašto niste ništa poduzeli da to spriječite?“na mail adrese boris.vujcic@hnb.hr i zastita.potrosaca@hnb.hr
Na okupljanju ćemo javno iskazati svoje nezadovoljstvo zbog višegodišnje podrške HNB-a i Vlade RH bankarima lopovima, kao i nezadovoljstvo radom Suda EU koji nas je ostavio na cjedilu.
Lažno svjedočenje Vlade RH na Sudu EU neoprostivi je čin izdaje, i kazneno djelo! Vrhovnom sudu ćemo poručiti da je njegova sporost uzrokovala i konverziju, i pravnu nesigurnost zbog konverzije!
Mi nećemo odustati od borbe sve dok traje bezakonje koje omogućuje bankarima zadržavanje opljačkanog novca!”, stoji u objavi na web stranici Udruge Franak.
FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s udrugafranak.hr

‘Vlada RH je PODLO, kvislinški, zabila nož u leđa svojih građana i stala potpuno na stranu banaka!’