Oni koji SKRIVAJU UBOJICU sestara, krivi i za pokušaj UBOJSTVA Šotinih unuka! Oni koji SKRIVAJU UBOJICU sestara, krivi i za pokušaj UBOJSTVA Šotinih unuka!
RAZOTKRIVA SE MRAČNA I SRAMOTNA RIJEČKA TAJNA:

Oni koji SKRIVAJU UBOJICU sestara, krivi i za pokušaj UBOJSTVA Šotinih unuka!

Hrvatska 31. svibnja 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint Roditelji sestara Filipović rekli su da mogu oprostiti Damiru Ježiću, odnosno onome tko je usmrtio njihove kćeri, ali ne mogu onima koji su... Oni koji SKRIVAJU UBOJICU sestara, krivi i za pokušaj UBOJSTVA Šotinih unuka!


Roditelji sestara Filipović rekli su da mogu oprostiti Damiru Ježiću, odnosno onome tko je usmrtio njihove kćeri, ali ne mogu onima koji su to godinama skrivali. Cijeli vrh riječke policije bi trebalo odmah smijeniti! Strašno je da su svi koji su zataškavali slučaj napredovali na tome, da su naplatili smrt ovih anđela! Nije ih ubio Damir Ježić, ubio ih je sustav, koji djecu ubija i dalje!, ističe Slavica Šota

sestre filipovićNaslovnica 24sata i tekst pod naslovom: ‘Znamo tko ih je ubio‘, s fotografijom sestara Filipović iz Rijeke (deset godina nije otkriven krivac za njihovu smrt), izazvao je veliku pozornost i buru nezadovoljsta u gradu Rijeci.

’24 sata’ je u utorak donio strašnu priču o tome da su vodeći riječki policajci i državni odvjetnici svo vrijeme znali tko je kriv za smrt Višnje (22) i Gordane (18) Filipović, ali su istinu uporno zataškavali i skrivali, kako krivac ne bi odgovarao za smrt nesretnih djevojaka.

”Čuvši za pogibiju djevojaka, tri puta sam u nekoliko dana nakon nesreće zvao riječku policiju. Rekao sam im što sam vidio, kao i ime odbjeglog vozača. No, čim sam o tome počeo govoriti, prekidali su mi vezu”, kazao je ministru Orepiću neposredni svjedok (54) u četvrtak 12. svibnja ove godine. Sličnu priču ministru je ispričao i drugi svjedok (45), zbog čega MUP ponovno otvara istragu o ovom slučaju kojeg je obilježilo sramotno zataškavanje činjenica koje su odmah mogle dovesti do uhićenja krivca za smrt djevojaka”, piše navedeni dnevni list.

”Već drugu večer od pogibije naših kćeri mi smo imali informaciju da je sin jednog riječkog moćnika upravljao automobilom koji je prouzročio nesreću u kojo su poginule naše kćeri. Mi ne tvrdimo da je krivac taj mladić, ali sustav i državne institucije su te koje to trebaju provjeriti. Deset godina čekamo na pravdu”, rekao je za 24 sata Dragutin Filipović, otac poginulih djevojaka, dodavši kako mu je do sada pristupilo četvero bivših zaposlenika policije, koji su u to vrijeme radili, i njih svih četvero je spominjalo uvijek istog čovjeka. Navodno je riječ o Damiru Ježiću, sinu riječkog tajkuna Roberta Ježića, koji je kobne noći, sudeći prema onome što tvrde svjedoci, vozio autoputom u suprotnom smjeru. Pokušavši ga izbjeći, sestre Filipović prevrnule su svoje vozilo i poginule.

Riječka policija je, tvrde svjedoci, svo vrijeme znala tko je kriv, ali su krivca deset godina štitili, umjesto da ga zatvore! Sve su to prije dvadesetak dana dvojica svjedoka ispričali ministru Vlahi Orepiću!

Čudi, stoga, što Orepić ni policija još uvijek ništa ne poduzimaju po ovome pitanju.

Zanimljivo je da je gotovo u isto vrijeme kada je nanovo otvorena priča o skandalozno zataškanom ubojstvu sestara Filipović, na podjednako skandalozan način ‘zatvorena priča’ o kaznenoj prijavi protiv Željka Kruneša, načelnika kriminalističke policije PU Riječke okrivljenog zbog naručenog ubojstva unuka Slavice Šota.

Općinskog državno odvjetništvo u Karlovcu je prije par dana, naime, odbacilo kaznenu prijavu protiv Kruneša (koji je, navodno, sudjelovao u zataškavanju istine o pogibiji sestara Filipović), premda su Slavica Šota i njezina kćer Josipa Novaković prikupile mnoge potencijalne dokaze (snimke razgovora, SMS poruke) koji upućuju na zaključak da je prvi riječki kriminalist doista planirao ubojstvo dva dječaka!

Široj javnosti je nepoznato da su Slavica Šota i još jedan član Pokerat otpora prije nekoliko mjeseci razgovarale o toj temi s ministrom Orepićem u njegovu uredu, kada je on u sobu pozvao pripadnike riječkog PN USKOK i upitao ih je li istina to što oni govore o Krunešu. Pred više svjedoka, osoba iz riječkog PN USKOK-a potvrdila je Orepiću da je to istina!!!

Slavica Šota, koja je cijelo vrijeme u kontaktu s roditeljima sestara Filipović, zbog toga je dodatno šokirana odbačajem kaznene prijave protiv Kruneša. Valja napomenuti da su Slavica Šota i riječki Pokret otpora godinama javno upozoravali i na nerasvijetljeno ubojstvo sesetara Filipović, što znači bi ta dva slučaja (zataškavanje istine o pogibiji sestara Filipović i naručeno ubojstvo Šotinih unuka u pokušaju) mogli biti međusobno povezani.

”Znamo tko ih je ubio – SUSTAV! Ova dva anđela ubili su rukovoditelji policije, neki inspektori,”šefica” ODO Rijeka i njena zamjenica i svi oni državni službenici koji su upravo služili i služe ubojicama ,kriminalcima, lopužama i sličnima.Ubili ste ih svi vi koji znate a šutite, ubili ste ih vi licemjeri koji mislite da se to događa nekom drugom, a ne vama. Načelnici, ravnatelji, suci, odvjetnici, ministri, ne mogu vam čak reći ni sramite se, jer vi srama ni nemate, nemate ni savjesti. Ne volite ni svoju djecu kad im kažete da ih volite, vi čak niste ljudska bića, vi ste nešto i neko zlo za koje još nije izmišljeno ime.
Vi ste socijopati koji svjesno činite zlo. Kakav smo narod, govori povijest da nas je i vlastiti kralj prokleo, nismo ni zaslužili imati državu!”, vidno razočarana i ogorčena napisala je Slavica Šota na facebook profilu Pokreta otpora uz objavu naslovnice ’24 sata’ na kojoj je fotografija sestara Filipović i naslov ‘ZNAMO TKO IH JE UBIO’

Nakon svega, razgovarali smo sa Slavicom Šota, koja zna puno o slučaju Filipović i koja je pomogla Filipovićima da se slučaj nerazjašnjene pogibije njihove djece ponovno otvori. Šote i Filipovići prijatelji su od djetinjstva, znaju se već 40 godina, pa je i logično da se međusobno pomažu, pojašnjavaju nam.

”Roditelji sestara Filipović rekli su da mogu oprostiti Damiru Ježiću, odnosno onome to je usmrtio njihove kćeri, ali ne mogu oprostiti onima koji su to sakrili. Cijeli vrh riječke policije bi trebalo odmah smijeniti! Ne znam što se još čeka. Ako ministar ništa ne poduzme, ova dva svjedoka će biti u životnoj opasnosti. Sada imamo sve – od očevica do njihovih izjava. Inspektor je rekao da postoje i bilješke o cijelom slučaju, ali su maknute u riječkom DORH-u. Strašno je da su svi koji su zataškavali slučaj napredovali na tome, da su naplatili smrt ovih anđela! Nije ih, dakle, ubio Damir Ježić, ubio ih je sustav, koji djecu ubija i dalje! Prestrašno je što tada vodeći riječki policajci i dalje rade, da su sustavu”, naglašava aktivistica Pokreta otpora.

Dodaje potom da je Drago Filipović izjavio da slučaj Šota ima itekako veze sa slučajem zataškavanja pogibije njegovih kćeri.

”Kazao je i policiji da bi slučaj pogibije njihovih kćeri otišao u zastaru da nije bilo Pokreta otpora. To se dogodilo njihovoj djeci, moglo se i mojoj. A oni koji su zataškavali slučaj naručenog ubojstva mojih unuka, imaju veze i sa skrivanjem istine o krivcu za smrt sestara Filipović. Bijelić ima veze, Kruneš je radio na slučaju… Čudi me da ministar ni nakon takvog svjedočenja ne traži uhidbeni nalog za riječke policajce koji su pokrivali ubojicu djevojaka. Ili stvarno ne zna što se događa u Rijeci, ili štiti policiju”, zaključuje Slavica Šota, članica riječkog Pokreta otpora.


‘Dokazat ćemo da u riječkim institucijama caruje kriminalna organizacija’

”Godinu dana neizvjesnosti, nadanja i vjere u istinu raspršilo se kada smo pročitali rješenje općinskog državnog odvjetništva iz Karlovca i “veleuvažene”zamjenice Irene Lipka Krajačić koja je već mnogima poznata kao nesposobna (slučaj Kalem , Čolak i dr..) , a nakon ovoga i podobna. Nakon godinu dana ista nas upućuje da sami preuzmemo progon, zamislite nakon godinu dana peglanja svih dokaza i zataškavanja uz obrazloženje da je načelnik krim policije Željko Kruneš izjavio kako bi motiv od Vivian Pavletić mogao biti njihov turbulentni odnos što time kao “džentlmen” prebacuje krivicu na nju.
Nećemo se obeshrabriti!
Iako bez odvjetnika, jer očito hrabrih nema, idemo dalje! Dokazat ćemo da u riječkim državnim institucijama caruje kriminalna organizacija kojoj nista nije sveto čak ni nevini dječji životi.’, napisala je Slavica Šota kada su doznali za odbačaj kaznene prijave protiv Kruneša.