POLICIJA UNIŠTA: Mladi Jastreb i prijatelji love KUKAVICE koji mu UBIJAJU LIPICANCE! POLICIJA UNIŠTA: Mladi Jastreb i prijatelji love KUKAVICE koji mu UBIJAJU LIPICANCE!
TweetEmailPrint U zadnjih dvije i pol godine Branku su otrovali čak osam konja! I svi su uginuli u teškim mukama! Lako moguće da je... POLICIJA UNIŠTA: Mladi Jastreb i prijatelji love KUKAVICE koji mu UBIJAJU LIPICANCE!


U zadnjih dvije i pol godine Branku su otrovali čak osam konja! I svi su uginuli u teškim mukama! Lako moguće da je ruka počinitelja ista! Ni o tome niste imali priliku čitati u hrvatskim medijima. A niti je policija riješila taj zločin, koji vjerovatno još čuči u ladici nekog ostojićevog milicajca, ističu Borkovićevi prijatelji

brankova kobila”Tjerali su je terencem po savskom nasipu i ustrijelili između sela Prečno i Prerovec. Jadna po(mi)licija, kao i u mnogim dosadašnjim aktivnostima zločinačke organizacije, nije našla ništa osim zrna u tijelu kobile. Ovo je za njih “samo” uništenje tuđe stvari. Prava sitnica”, napisao je Branko Bokrović, Mladi Jastreb, na svom facebook profilu uz fotografiju (svoje) ubijene mlade lipicanke.

Šokantna slika, uz vijest o ubojicama koji usred dana u neposrednoj blizini Zagreba iz čista mira pucaju u plemenite domaće životinje, razgnjevila je stotine ljudi koji su vidjeli šokantnu objavu na internetu.

Stotine su podržale Borkovića i tražile da se ubojice kobile kazne, a neki su se i sami uključili u internetsku potragu ne bi li pomogli u pronalaženju krivaca za ovaj podli i kukavički čin. Mnogi su se pitali tko bi to mogao učiniti.

”Zločinačka skupina okupljena u LD “Fazan” – Topolje! Pozivam sve fb prijatelje da mi dojave sve spoznaje o osobama koje su članovi te zločinačke organizacije kao i sve dostupne podatke o njihovom zločinačkom djelovanju. Nakon posljednjih prijetnji (i nečasnih radnji koje su počinili) koje su mi upućene, ODLUČIO SAM krenuti u obračun s hobotnicom vezanom za navedenu zločinačku organizaciju. Uskoro otvaram posebnu grupu. Predsjednik im je RUDOLF ROM, napisao je Borković na facebooku.

Branitelj Vukovara i Borkovićev suborac, umirovljeih pukovnik Hrvatske vojske, Damir Radnić, ispod toga je podsjetio da ‘toga zla ima još puno više nego što javnost zna’.

”U istom vremenskom terminu, dakle u zadnjih dvije do dvije i pol godine Branku su otrovali čak osam konja! I svi su uginuli u teškim mukama! Lako moguće da je ruka počinitelja ista! Ni o tome niste imali priliku čitati u poštenim tzv. hrvatskim medijima!!!? A niti je policija riješila taj zločin koji vjerovatno još čuči u ladici nekog ostojićevog milicajca! Po zapovijedi ili bez nje!?”, napisao je Radnić

Generale…, ista situacija je i u Istri. Ovdašnji “lovci” odlaze u organizirani lov isključivo za određivanje mete… Egzekucija mete vrši se drugi dan pod okriljem noći… Ustvari, to više nije pojedinačna egzekucija, već genocid divljači… Katastrofa je mala riječ…inače trend kod ovdašnjih lovaca je kupnja terenaca…ne za pokazivanje nego isključivo kao prijevoz odstrijeljenih lešina ….katastrofa….Nažalost, za mene lovac je ubojica…., napisao je pak D. B. ispod fotografije usmrćene Borkovićeve lipicanke…

Što se to događa s Borkovićevim konjima i tko su kukavice koji ubijaju lipicance, pokušali smo doznati u razgovoru s Mladim Jastrebom.branko borković

”Lipicanku su ubili uoči Dana mrtvih. Došao je džipom, tjerao ju kilometar uz savski nasip, ustrijelio ju, produžio nasipom te se vratio na cestu. Taj događaj poklapa se s trenutkom kada su Ministarstvo poljoprivrede i Zagrebačka županija odlučili ne produžiti koncesiju lovačkom društvu Fazan Topolje. Sumnjam da to jedno s drugim ima veze. Koncesiju gube zbog toga što su, bez prijave, talijanske lovce dovozili u selo i tu ih bez pratnje ostavili da pucaju po vrtovima i tako ugrožavaju živote ljudi. Prije nešto više od godinu dana zatekao sam skupinu talijanskih lovaca dvadetak metara od kuće, kako pucaju po selu. Tada sam ih razoružao i zvao policiju. Zbog toga, ali i zbog drugih incidenata, Lovačko društvo Fazan izgubit će koncesiju na lovište, pa vjerujem da su mi lipicanku ubili iz osvete”, pojašnjava Borković.

Dodaje potom, da već godinama ima problema s istom ‘ekipom’ iz lovačkog društva.

”Upadali su na farmu, ranili i psa, pucali po svinjama. Prije dvije godine su mi ustrijelili dva konja. Jedan je preživio. Policija nikada ništa nije otkrila. Ta ekipa osjeća se vrlo moćno jer se u lovu vrti enormna količina novca, a tu je i velika moć. Radi se o sprezi lokalnih moćnika i ‘uglednih gostiju’, koji se vozaju okolo i orgijaju dok ubijaju životinje. Ostavljaju ustrijeljene košute, mlade srne bez majki, poubijaju na tisuće veprova i stotine srna, pa odu dalje. Najčešći gosti spomenutog lovačkog društva su domaći tajkuni i talijanski lovci. Ovo područje Posavine bogato je divljači, a u neposrednoj je blizini Zagreba, zbog čega dolaze brojni lovci. No, čelnici lovačkog društva Fazan Topolje ne nadoknađuju štetu stanovništvu za uništene kulture, stalno krše zakon te se ponašaju kao da u lovištu, blizu naseljenih mjesta, mogu raditi što god žele. Nakon što sam ih upozoravao, te policiji prijavio lovce koji pucaju po selu, počeli su se osvećivati. Budući da policija ne radi svoj posao, ponovno ću preko facebooka informirati javnost i objavljivati fotografije ubijenih konja. Možda to pomogne da se krivci za ubojstva nedužnih životinja pronađu i taj zločin sankcionira”, zaključuje Borković.