Policijski sindikat: Gospodine Milina, RAVNATELJU policije, može vas biti sram bilo što reći o ovom slučaju! Policijski sindikat: Gospodine Milina, RAVNATELJU policije, može vas biti sram bilo što reći o ovom slučaju!
TweetEmailPrint ”Ne brinite, i Vi i svi drugi u ovom predmetu imate svoju odgovornost, pa i onu moralnu, na koju se često pozivate u... Policijski sindikat: Gospodine Milina, RAVNATELJU policije, može vas biti sram bilo što reći o ovom slučaju!


”Ne brinite, i Vi i svi drugi u ovom predmetu imate svoju odgovornost, pa i onu moralnu, na koju se često pozivate u svojim motivacijskim govorima, jer ste sve znali i štitili svog rukovoditelja. Pogledajte samo mailove koje ste dobivali od obitelji i vidjet ćete da je u njima i Sindikat policijskih službenika koji je upoznat sa cjelokupnim postupanjem kako Vas tako i onih prije Vas”, piše Sindikat policijskih službenika na svojoj FB stranici, gdje su podijelili i videosnimku izjave glavnog ravnatelja policije, koji je komentirao uhićenje Željka Kruneša, dojučerašnjeg načelnika krim policije PU primorsko goranske, a koji je kazneno prijavljen zbog osnovane sumnje da je poticao na ubojstvo djeteta još 2015. godine!

Glavni ravnatelja policije, Nikolina Milina, komentirao je za HRT uhićenje bivšeg načelnika primorsko goranske kriminalističke policije Željka Kruneša, kojemu se na teret stavlja niz kaznenih djela među kojima i poticanje na teško ubojstvo, no koji je uhićen tek prije nekoliko dana (sve donedavno je bio načelnik), iako je kaznena prijava – zbog osnovane sumnje da je poticao na ubojstvo djeteta – protiv njega podnesena još 2015. godine.

”Krunešovo uhićenje navodno je povezano s riječkom aktivisticom Slavicom Šotom koja je godinama tvrdila da je prijetio da će joj ubiti unuka te koji joj je navodno htio uzeti poslovni prostor”, rečeno je uvodu vijesti Hrvatske radio televizije, koja je o ovoj velikoj aferi zakasnila izvijestiti ‘samo’ pet godina.

”Mogu reći da se radi o događaju od prije pet godina i da su bili već vođeni određeni postupci gdje su određeni sudionici mijenjali iskaze u tom postupku. Međutim, mi smo sustavnim radom, utvrđivanjem činjeničnog stanja, utvrdili osnovane sumnje, zajedno s državnim odvjetništvom, da tu postoji osnovana sumnja za počinjenje nekoliko kaznenih djela. I postupak ide…”, izjavio je za HRT glavni ravnatelj policije.

Na tu njegovu izjavu reagirao je Sindikat policijskih službenika:

”Gospodine Nikola Milina, glavni ravnatelju policije, može Vas biti sram stati pred kameru i bilo što reći u vezi ovog slučaja!

Ne brinite, i Vi i svi drugi u ovom predmetu imate svoju odgovornost, pa i onu moralnu, na koju se često pozivate u svojim motivacijskim govorima, jer ste sve znali i štitili svog rukovoditelja.

P.S. Pogledajte samo mailove koje ste dobivali od obitelji i vidjet ćete da je u njima i Sindikat policijskih službenika koji je upoznat sa cjelokupnim postupanjem kako Vas tako i onih prije Vas.

Sramite se jer niste dostojni funkcije koju obnašate”, napisali su u objavi na svojoj Facebook stranici odgovorni u Sindikatu policijskih službenika, sindikatu koji je uistinu i ranije više puta javno upozoravao na brojne nepravilnosti, nezakonitosti te progone poštenih i savjesnih policijskih službenika unutar PU primorsko goranske…


DORH: ‘Nagovarao na pokušaj ubojstva; poticana osoba nije poduzela radnju’

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv 51-godišnjeg bivšeg načelnika riječke krim policije Željka Kruneša osumnjičenog za poticanje na teško ubojstvo te mu je nakon uhićenja određen istražni zatvor.

Terete ga da je u lipnju 2015. godine u Rijeci nagovarao drugog da počini kazneno djelo pokušaja ubojstva, ali poticana osoba nije poduzela radnju kako bi navedeno i učinila, izvijestilo je Državno odvjetništvo ne navodeći identitet okrivljenika.

Sumnjiče ga također da je s ciljem navođenja na davanje lažnog iskaza i sprečavanja dokazivanja u prethodnom kaznenom postupku prijetio svjedokinji koja zbog toga nije iskazivala o svojim saznanjima o kaznenim djelima za koja je okrivljenik terećen.

Bivšeg policijskog načelnika terete i da je 15. travnja 2018. u Rijeci iz osvete namjerno prednjim dijelom službenog vozila udario u parkirani automobil 49-godišnjakinje, nanijevši štetu na tom vozilu, kao i na službenom vozilu jednog ministarstva.

Željko Kruneš je, po pisanju medija, poticao na teško ubojstvo jednog od unuka Slavice Šote. Bivša Krunešova partnerica je u lipnju 2015. upozorila Slavicu Šotu i njezinu kćer Josipu Novaković da njezin partner planira ubojstvo Josipine djece, odnosno Slavičinih unuka. Razlog je po pisanju Jutarnjeg lista, navodno, bio Šotin poslovni prostor koji je bivši načelnik, kako je ona tvrdila, pokušavao priskrbiti za jednog svojeg prijatelja.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja djela, objavio je HRT Radio Rijeka.

”Zašto vijest da POLICIJSKI NAČELNIK potiče na UBOJSTVO DJECE nikoga nije zanimala pet godina?!”

FOTO: Screenshot videosnimke

Gospodine Nikola Milina, glavni ravnatelju policije, može Vas biti sram stati pred kameru i bilo što reći u vezi ovog slučaja!Ne brinite i Vi i svi drugi u ovom predmetu imate svoju odgovornost, pa i onu moralnu, na koju se často pozivate u svojim motivacijskim govorima, jer ste sve znali i štitili svog rukovoditelja.P.S. Pogledajte samo mailove koje ste dobivali od obitelji i vidjet ćete da je u njima i Sindikat policijskih službenika koji je upoznat sa cjelokupnim postupanjem kako Vas tako i onih prije Vas. Sramite se jer niste dostojni funkcije koju obnašate.

Gepostet von Sindikat Policijskih Službenika am Mittwoch, 17. Juni 2020