Ponovno raskošna i velika Ambienta na Zagrebačkom velesajmu do 16. listopada Ponovno raskošna i velika Ambienta na Zagrebačkom velesajmu do 16. listopada
MILAN BANDIĆ OTVORIO SAJAM NAMJEŠTAJA

Ponovno raskošna i velika Ambienta na Zagrebačkom velesajmu do 16. listopada

Zagreb 14. listopada 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako redizajn Zagrebačkog velesajma ide svojim tijekom pa će se za godinu dana jasno znati koji njegovi... Ponovno raskošna i velika Ambienta na Zagrebačkom velesajmu do 16. listopada


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako redizajn Zagrebačkog velesajma ide svojim tijekom pa će se za godinu dana jasno znati koji njegovi dijelovi idu u komercijalizaciju, a koja će njegova aktualna četvrtina ostati za sajmovanje

stolice-na-ambijentiU nazočnosti brojnih visokih uzvanika, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je tradicionalni Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, 43. po redu Ambientu, što se do 16. listopada održava na Zagrebačkom velesajmu. Ovaj najvažniji poslovni događaj drvne industrije u Hrvatskoj okuplja više od 300 izlagača iz čak 25 zemalja.

Ovogodišnja se Ambienta održava u sedam paviljona, na 20.000 četvornih metara prostora i podijeljena je u četiri cjeline – Ambidom, gdje se predstavljaju sve vrste namještaja, parketa, vrata prozora i dekora, Ambipro – izložba materijala opreme i strojeva, Ambienergo (drvo u energetici) te Ambidesign district (noviteti u industriji namještaja te novi trendovi u uređenju interijera).

Ministar poljoprivrede u tehničkoj Vladi Davor Romić istaknuo je kako je ovogodišnja Ambienta odraz modernog sajmovanja.

Po podacima koje je iznio, tijekom prošle godine sektor prerade drva i proizvodnje namještaja zapošljavao je 19.336 djelatnika, što je 11 posto ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji Hrvatske.

Taj je sektor, kazao je Romić, ujedno i najveći neto isporučitelj robe na jedinstveno tržište Europske unije. Lani je izvoz drvne industrije dosegnuo 1,045 milijardi eura te je ostvarena pozitivna bilanca od 542 milijuna eura.

Romić je naglasio i kako je njegovo ministarstvo izradilo Prijedlog strategije prerade drva i proizvodnje namještaja za razdoblje 2016.-2020. te se čeka saziv novog Sabora da prijedlog krene u proceduru.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović istaknuo je kako je drvoprerađivačka industrija lani zaposlila tisuću novih radnika, a u razvoj poslovanja uložila 360 milijuna kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako redizajn Zagrebačkog velesajma ide svojim tijekom pa će se za godinu dana jasno znati koji njegovi dijelovi idu u komercijalizaciju, a koja će njegova aktualna četvrtina ostati za sajmovanje.
Na pitanje novinara hoće li njegova politička stranka novoj vlasti biti pozicija ili opozicija, Bandić je odgovorio kako nikada nisu opozicija te najavio prijedloge s kojima će ići prema Saboru. “Nikada mi nismo opozicija, mi smo uvijek za. Stranka rada i solidarnosti zalagat će se i naš prvi prijedlog koji će ići prema Saboru je da se ljudima, koji su kupili udžbenike,  vrate novci za ovu školsku godinu. Drugi je uvođenje instituta roditelja odgajatelja”, rekao je Bandić.

Zagrebački je gradonačelnik obećao i da će se za mjesec dana riješiti problem odvoza smeća u glavnom gradu.