Ponovno se naplaćuje parking u garažama, besplatno i dalje na parkiralištima u Donjem i Gornjem gradu Ponovno se naplaćuje parking u garažama, besplatno i dalje na parkiralištima u Donjem i Gornjem gradu
TweetEmailPrint Mjesec dana nakon što je, zbog posljedica potresa, uvedeno besplatno parkiranje u gradskim garažama, ponovno se – dijelom – uvodi naplata. Parkiranje u... Ponovno se naplaćuje parking u garažama, besplatno i dalje na parkiralištima u Donjem i Gornjem gradu


Mjesec dana nakon što je, zbog posljedica potresa, uvedeno besplatno parkiranje u gradskim garažama, ponovno se – dijelom – uvodi naplata. Parkiranje u pet gradskih četvrti najviše pogođenih potresom – ostaje besplatno

Uspostavom javnog gradskog prijevoza, u ponedjeljak 27. travnja 2020., mijenjaju se i mjere besplatnog parkiranja u javnim garažam i na javnim parkiralištima, javlja ZagrebParking.

Besplatno parkiranje, koje je na snazi od 28. ožujka u javnim garažama Tuškanac, Langov trg, Petrinjska, Gorica i javnim garažama u Novom Jelkovcu, od 27. travnja vrijedi samo za one građane koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja te kojima je nadležan Gradski ured izdao potvrdu da su njihovi objekti oštećeni u potresu.

Još uvijek je za sve korisnike besplatno parkiranje na javnim parkiralištima koja se nalaze na području gradskih četvrti Donji grad, Gornji grad – Medveščak, Podsljeme, Gornja Dubrava i Sesvete.

Na snazi i nadalje ostaju mjere besplatnog parkiranja:
– na području Cvjetnog naselja onim građanima čiji su objekti oštećeni u potresu, a koji su privremeno smješteni u Studenskom naselju „Cvjetno naselje“, samo na temelju potvrde izdane od mjerodavnog gradskog ureda.

– za zdravstveno-medicinsko i tehničko osoblje bolnica grada Zagreba kao i građane koji koriste njihove usluge na lokacijama bolnica te ulicama u neposrednoj blizini istih bolnica (popis ulica u privitku)

– za djelatnike državnih i lokalnih tijela vlasti Republike Hrvatske ( MUP, MORH, SOA, VSOA, UVNS, DUZS, Ured za izvanredne situacije grada Zagreba, vatrogasci i dr.).

Ponovno pozivamo i sve vlasnike vozila koja su oštećena u potresu 22. ožujka 2020. god., te koja nisu u voznom stanju, a u trenutku oštećenja su bila parkirana na označenim javnim parkiralištima, da nam se jave ukoliko žele da se njihova vozila premjeste s postojećih lokacija.
Kontakt brojevi: 01 6421888, mob.:091 4816 043, e-adresa zg.pauk@zgh.hr

Vozila se, na zahtjev vlasnika mogu premjestiti na neku od lokacija na području Grada Zagreba po njihovom odabiru ili na istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma, a premještaj će se obaviti bez ikakvog troška za vlasnike vozila, javlja Radio Sljeme u tekstu Anamarije Knezović Kaurić.