POZVALA IH DA ULOŽE U RH: Predsjednica s njemačkim Hrvatima i poduzetnicima u Berlinu POZVALA IH DA ULOŽE U RH: Predsjednica s njemačkim Hrvatima i poduzetnicima u Berlinu
TweetEmailPrint Gospodarska suradnja s Njemačkom je od velike važnosti za Hrvatsku: Njemačka je najveći trgovinski partner Hrvatske i četvrti po redu ulagač u Hrvatsku... POZVALA IH DA ULOŽE U RH: Predsjednica s njemačkim Hrvatima i poduzetnicima u Berlinu


Gospodarska suradnja s Njemačkom je od velike važnosti za Hrvatsku: Njemačka je najveći trgovinski partner Hrvatske i četvrti po redu ulagač u Hrvatsku – rekla je Predsjednica, ukazujući na porast hrvatskog izvoza u Njemačku nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi od 18. do 20. veljače u posjetu Berlinu. Večeras će Presjednica biti gošća na domjenku koji u zgradi Veleposlanstva RH u Berlinu priređuje hrvatski veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman.

U pratnji hrvatskih gospodarstvenika hrvatska predsjednica je jučer bila gošća godišnjega prijma njemačkog Saveznog udruženja malog i srednjeg poduzetništva (BVMW) gdje je održala prigodni govor.

Danas je Predsjednica prisustvovala godišnjem prijemu Udruga malih i srednjih poduzetnika u Berlinu gdje je pozvala njemačke poduzetnike na pojačano ulaganje u hrvatsko gospodarstvo.

– Gospodarska suradnja s Njemačkom je od velike važnosti za Hrvatsku: Njemačka je najveći trgovinski partner Hrvatske i četvrti po redu ulagač u Hrvatsku – rekla je Predsjednica, ukazujući na porast hrvatskog izvoza u Njemačku nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kolinda Grabar Kitarović je istaknula kako se najvažniji planovi Hrvatske odnose na ulazak u zonu eura i u šengensku zonu kao i ulazak u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

U poslijepodnevnim satima Kolinda Grabar-Kitarović će se sastati s predsjednikom Bundestaga dr. Wolfgangom Schäubleom, a nakon toga će biti gošća na domjenku koji u zgradi Veleposlanstva RH u Berlinu priređuje hrvatski veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman. Na domjenak su pozvani predstavnici hrvatske zajednice i gospodarstvenici iz Njemačke”, piše Tomislav Šikić za HRT-ovu u rubriku Glas Hrvatske.