Pred kamerama obećali da ODUSTAJU OD OVRHE, a potajno opet GAZE BAKU KATU! Pred kamerama obećali da ODUSTAJU OD OVRHE, a potajno opet GAZE BAKU KATU!
UTJERIVAČI 'DUGA' NASTAVILI TIHO UBIJATI NEMOĆNU STARICU IZ GUNJE

Pred kamerama obećali da ODUSTAJU OD OVRHE, a potajno opet GAZE BAKU KATU!

Poveznica 1. studenoga 2016. D.K.

TweetEmailPrint ‘Stigla je poruka bakinog susjeda Ivice da lihvari i lešinari i dalje mrcvare i trgaju meso s tijela stare, siromašne, bolesne, nemoćne, poplavom... Pred kamerama obećali da ODUSTAJU OD OVRHE, a potajno opet GAZE BAKU KATU!


‘Stigla je poruka bakinog susjeda Ivice da lihvari i lešinari i dalje mrcvare i trgaju meso s tijela stare, siromašne, bolesne, nemoćne, poplavom opustošene bake Kate iz Gunje.’ Opet zbog nepostojećeg duga za telefon te kamata i naknada ‘ljudoždera’ koji jedva čekaju da im netko prepusti utjerivanje stvarnog ili izmišljenog duga

ljudi u čamcuBaku Katu iz Gunje – koja je i nakon poplave danima plakala jer nema za kruh te koja je nakon TV priloga o nepravednoj ovrsi zbog računa za telefon kojega nikada nije koristila (odjavila ga nakon poplave 2014., a došli joj računi za 2015. godinu, pa kamate na dug, pa naknade i nove kamate…na nepostojeći dug), postala simbol NEPRAVDE i genocidnih hrvatskih zakona – grabežljivci su ponovno počeli ovrhama gnječiti!

I ovaj put, prema svemu sudeći, zbog nepostojećeg duga za telefon te kamata i naknada svih onih ‘ljudoždera’ koji jedva čekaju da im netko prepusti utjerivanje stvarnog ili izmišljenog duga.

Premda su prije pola godine utjerivači nepostojećeg duga, pritisnuti osudom javnosti nakon priloga na HTV-u i napisa na portalima, obećali da odustaju od ovrhe te da će joj vratiti sav iznos dječjeg doplatka i mirovina koje su joj nezakonito oteli – sada kada se cijeli skandal zaboravio i kada kamere nisu uključene, nastavili su gaziti nemoćnu staricu iz donedavno poplavljenog sela.

Vijest o toj sramoti dan uoči Svih svetih objavila je Miriam Kervatin, predsjednica udruge Blokirani na Facebooku, a njoj ju je iz Gunje dojavio Ivica Filipović, dobri susjed koji pomaže baki Kati te koji je i prvi put, u travnju prošle godine, pismom udruzi Blokirani alarmirao hrvatsku javnost.

”Tko je baka Kata? O njoj smo dva puta javno zborili i putem javne HTV koja je o baki Kati, na licu mjesta u Gunji, snimila prilog i cijela je Hrvatska vidjela uplakanu i uplašenu staricu koja kroz plač zbori da ona nikad nikome dužna ostala nije ali da telefon nije nikad ni koristila obzirom na poplavu te da ne razumije zašto su je blokirali na taj silni iznos. Mislili smo da su se lešinari povukli sa Baka Katine mirovine. Tako su se, naime, javno obvezali. I činilo se da smo baku spasili ropstva!

Dobili smo pred pola godine na znanje i javnu obvezu odvjetničkog ureda koji provodi ovrhe u ime “neplaćenih računa za usluge telefona” kao i tvrtke Eos Matrix, jedne od brojnih agencija za utjerivanje dugova, da će se Baki Kati promptno “skinuti sa mirovine” obzirom da ona usluge tog telefona, u tom iznosu, činjenično i posljedično nikad koristila nije. Ali nisu!

Dobili smo tada, a prošlo je već godina dana, njihovo javno pismo pročitano uživo na HTV 4 da je Baka Kata slobodna od ovrhe… Ali – eto jutros stigla poruka bakinog susjeda Ivice iz Gunje da lihvari i lešinari i dalje mrcvare i trgaju meso s tijela stare, siromašne, bolesne, nemoćne, poplavom opustošene bake Kate iz Gunje te da će nastaviti tako i dalje sve dok Hrvatski sabor drži set ovršnih, poreznih, stečajnih, javnobilježničkih… zakona o obveznim odnosima – na snazi! Dakle, zauvijek”, napisala je predsjednica udruge Blokirani dan uoči Sisveta te tako podsjetila na jednu od najtužnijih priča iz Hrvatske, priču koju je proljetos prenio i ovaj portal.

Podsjetimo što je Ivica Filipović prije nekoliko mjeseci napisao u pismu o baki Kati udruzi Blokirani, a što smo prenijeli u tekstu:  ‘PROČITAJTE OVU TUGU: Zar smo postali društvo monstruma, zašto ne rušimo MAFIJU?!’

”Gospođa Kata je starija žena i jako teško piše, pa vam se obraćam u njeno ime. Već dugo godina je poznajem i znam da je žena poštena i veoma siromašna. Kaže da nikada nikome nije dužna. Ona nema ni kućni telefon, a nema ni mobitela.baka-kata-iz-gunje

Problem je nastao kada je gospođa Kata dobila ovu priloženu ovrhu. Nakon poplave 2014. god gospođa Kata je odjavila fiksni telefon jer je znala da se neće dugo vratiti kući (vratila se je prije 2 mjeseca – skoro 2 godine nakon poplave)
Po onome što sam saznao, T-com ju je teretio za neplaćene račune za fiksni telefon za 6 mjeseci u 2015. godini od 4 – 11 mjeseca 2015. a ona nije ni bila kod kuće, a nije ni mogla imati fiksni telefon jer joj kuća nije bila ni obnovljena nakon poplave. Gospođa Kata je rekla da nije dobivala nikakve opomene dok joj nije došlo ovo rješenje o ovrsi.
Što je najgore T-com je prodao svoja “NAVODNA” potraživanja firmi “EOS MATRIX” doo iz Zagreba, a onda su oni angažirali odvjetnika “Gajski” koji je zatim angažirao javnog bilježnika “MIRODAR KOVAČ” i onda je svaki od njih obavljao neke svoje poslove (BEZ ZNANJA I ODOBRENJA gospođe Kate), pa su se njihovi troškovi popeli na približno 3000 kn i u koje nije uračunata glavnica duga.
Zvao sam ih sve osim T-coma, i došao do ovih gore navedenih podataka. Tražio sam od svih da se otpiše dugovanje, a oni prebacuju lopticu od jednih do drugih.
U firmi EOS MATRIX su mi rekli da se oni neće odreći svoji potraživanja i da će čekati tko zna koliko dugo dok se ne naplate.

Pitanja: Je li T-com imao pravo prodati svoja “navodna” potraživanja? Zašto nisu slali račune i opomene?
Kako su mogli teretiti gospođu Katu za fiksni telefon, kada nije ni živjela kod kuće i kuća nije bila u funkciji stanovanja? Onda su valjda – da bi zataškali situaciju – prodali svoja potraživanja. Kako se uopće može provjeriti cijela situacija i navodna potraživanja?
Ako nisu obavljane usluge, kako je uopće moglo doći do svega toga i kako se to može sve poništiti ili otpisati slijedom cijele procedure?
Kako svi oni mogu obavljati neke svoje poslove bez da je to od njih zatražila gospođa Kata, i kako onda mogu od nje tražiti novce putem ovrhe, a da nisu prije toga dobili njenu suglasnost za obavljanje svojih poslova, kako je to moguće da joj nisu ispostavljali račune i slali opomene, itd….?

Ima li gospođa Kata pravo na neku besplatnu pravnu pomoć i/ili zaštitu?

Gospođa Kata sada živi u svojoj obnovljenoj kući. Ima malu mirovinu i već više od 15 godina uzdržava svog maloljetnog unuka. Bio sam ovih dana kod nje i stalno slušao kako plače i kuka, jer nemaju ni za kruh, pa mora ići od jednog do drugog susjeda moliti da im daju hranu.
Gospođi Kati su već dva mjeseca uzeli cijelu malu mirovinu i dječji doplatak jer je T-com zasjeo na njene račune zbog mobilnog telefona. Rekla je da su joj agenti T-coma davali mobitel za 1 kunu samo da nešto potpiše, nema nikakvog ugovora o tome. Gospođa Kata je stara žena i polupismena.
Vjerojatno su joj nešto na brzinu utrpali i prevarili je. Jadna je htjela imati barem nekakav telefon, kao i svi drugi normalni ljudi, jer je već godinu i pol nakon poplave živjela bez telefona. Kaže da nije ni koristila mobitel. Navodno je T-comu dužna 7000 kuna za mobitel. Žena je toliko izbezumljena cijelom situacijom i ovrhama da stalno plače i nemoguće je normalno razgovarati, osim toga i ne može se svega sjetiti”, napisao je Ivica Filipović iz Gunje, u ime bake Kate te tako od udruge Blokirani zamolio pomoć.

Nazvali smo Ivicu Filipovića na sam blagdan Svih svetih, da nam opiše kako je baka Kata Dugonjić danas.

”Nije dobro. Ima problema sa zdravljem pa bi trebala ići na pretrage u Vinkovce, ali nema sto kuna za put, pa već danima plače. Sva je zbunjena i isprepadana, dotukle su je ovrhe i nepravda. Za 20 dana ima zakazan pregled u bolnici u Vinkovcima, a ona već sada stalno plače jer si neće moći platiti put. Možete zamisliti kakav je to stres i kako to utječe na zdravlje. Kada je došla televizija, i T-com i svi ostali obećali su vratiti joj novac kojeg su ovršili uzimajući joj i doplatak i mirovine, a obećali su i odustati od daljnje ovrhe. No, čim se buka stišala, zaboravili su na obećanje i nastavili po starom. Vratili su joj samo 1000 kuna dječjeg doplatka, a sve ostale doplatke što su nezakonito uzimali više mjeseci, nisu joj vratili. Nisu vratili ni oduzete mirovine, iznose koje joj nisu smjeli uzimati, a izgleda da su joj opet počeli sjedati na mirovinu. Baka Kata je toliko van sebe i preplašena da je sada već teško od nje točno doznati što se događa. Budući da T-com i svi ostali nisu ispunili obećanje i da joj nisu napismeno poslali rješenje prema kojem odustaju od ovrhe, bojim se da će za nekoliko mjeseci doći s utrostručenim iznosom. Oni namjerno čekaju da se dug uveća, pa onda ovršuju”, ističe Ivica Filipović, kojemu je, kako kaže, jako teško gledati i slušati nesretnu ženu, kojoj su obećali pomoći, a nastavljaju ju nemilice udarati.

”Nema šanse da je mogla napraviti račun za fiksni telefon 2015. godine, kada tada nije bilo ni kuće, a kamoli telefona. Kuća joj je u poplavi 2014. srušena. Obnovljena je u proljeće 2016., no čim se vratila, stigla joj je ovha za navodni dug za telefon. A onda se taj izmišljeni dug od 1000 kuna uvećao jer je T-com prodao tu izmišljotinju tvrki za utjerivanje dugova. Uključili su se i drugi, pa je navodni dug narastao do čak 7000 kuna. Želim da za ovo čuje hrvatska javnost i zbog bake Kate, ali i zbog Ovršnog zakona, odnosno da bi kroz izmjene koje su u tijeku napokon napravili zakon za ljude,. A ne da imamo monstrume od zakona koji dopuštaju da se stari i nemoćni pljačkaju i uništavaju, da ih zbog izmišljenih potraživanja naganjaju utjerivači, da se zbog 1000 kuna navodnog duga gubi kuća i da se izmišljeni dugovi mogu prodavati tvrkama poput EOS Matrix-a”, zaključio je Ivica Filipović iz Gunje.