Prekjučer uhićeni poduzetnik: ”SLOBODU nam ne mogu uzeti; diktaturu više nećemo podnositi!” Prekjučer uhićeni poduzetnik: ”SLOBODU nam ne mogu uzeti; diktaturu više nećemo podnositi!”
TweetEmailPrint ”Oni koji pričaju da se Hrvati ne mogu skupiti, neka pogledaju ovo! Vrijeme je da prestanemo biti pasivni i da im pošaljemo poruku.... Prekjučer uhićeni poduzetnik: ”SLOBODU nam ne mogu uzeti; diktaturu više nećemo podnositi!”


”Oni koji pričaju da se Hrvati ne mogu skupiti, neka pogledaju ovo! Vrijeme je da prestanemo biti pasivni i da im pošaljemo poruku. Poruka je da hoćemo svoja građanska prava, nitko nam ih ne može uzeti. Ako vi to ne možete osigurati, dajte nekom drugom da to učini! Put popločan dobrim namjerama nekad odvede u pakao, a ovaj put je odveo u diktaturu koju više nećemo podnositi”, istaknuo je Andrija Klarić na Trgu bana Jelačića, a okupljeni su ga pozdravili ogromnim pljeskom

Na prosvjedu, odnosno akciji Glasa poduzetnika, na Trgu bana Jelačića okupilo se danas na tisuće nezadovoljnih građana (od pet do deset tisuća prema procjeni organizatora). Vrhunac skupa bilo je obraćanje Andrije Klarića, odvažnog vlasnika teretane i više puta ranjavanog hrvatskog branitelja, kojega su prekjučer uhitili i koji će morati platiti enormne novčane kazne (nije još poznato čeka li ga i kazneni progon te dugotrajni zatvor) jer je na nekoliko minuta otvorio svoju teretanu, premda mu stožer to nije dozvolio.

Okupljeni su skandirali: “Andrija, Andrija”.

“Divno je koliko nas se skupilo. Oni koji pričaju da se Hrvati ne mogu skupiti neka pogledaju ovo.  Ono što nas treba okupiti je da konačno shvate je da nam ne mogu uzimati slobodu. Onaj tko je spreman žrtvovati slobodu radi sigurnosti nije zaslužio ni jedno ni drugo. Loše stvari koje rade ljudi, nisu oni krivi, krivi smo mi koji ih ne sprečavamo. Ne činimo ništa da to prestane. Vrijeme je da prestanemo biti pasivni i da im pošaljemo poruku. Poruka je da hoćemo svoja građanska prava, nitko nam ih ne može uzeti. Ako vi to ne možete osigurati, dajte nekom drugom da to učini. Političari su samo naši predstavnici koji nam trebaju služiti a ne vladati. Ja čak vjerujem da oni to sve rade iz dobre namjere, ali put popločan dobrim namjerama nekad odvede u pakao, a ovaj put je odveo u diktaturu koju više nećemo podnositi.

Bolest je opasna, ne sumnjam u to, mislim da morao pozdraviti naše liječnike i sestre, molim vas jedan veliki pljesak za njih. Vi ste naši heroji koji ste na prvoj crti obrane od opasne bolesti i zaslužuju naše poštovanje. Predlažem da političari svoje plaće daju njima i da se s njima zamijene pa da vidimo kako će onda biti. Jučer kad sam bio na policiji sam vidio da smo krasni ljudi, to su naši obiteljski prijatelji, susjedi, koji rade svoj posao, rade ga s velikom neugodnošću. Nije problem u njima koji moraju provoditi glupe zakone, nego u onima koji ih donose. Inspektori su mi sa suzama u očima zapečatili teretanu. I u DORH-u su krasni ljudi, dobri, ali moraju provoditi gluposti koje je napisao netko drugo”, rekao je Klarić.

“Samo za kraj – našim političarima, prvenstveno vladi vladajućoj stranci. Prestanite nas maltretirati, ako niste u stanju voditi nas kroz koronakrizu, bavite se nečim drugim. Dođite kod mene na trening pa ćete naučiti nešto korisno. Hvala vam što ste se skupili, ovo je samo prvi korak, gruda koja se ora zakotrljati i koja treba ovoj zemlji donijeti jedan nornalan i zdrav život” rekao je Klarić, a okupljeni su ga pozdravili ogromnim pljeskom”, izvijestio je Index.hr.

Jedan od najčešće i najglasnije ponavljanih zahtjeva na današnjoj akciji bilo je: ‘Hoćemo ostavku ministra Ćorića!’.

FOTO: Preslike s FB stranice Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0