PREMIJER u službi TROVAČA? Monsanto, koji GMO-om tiho ubija ljude, kreće trovati Slavoniju?! PREMIJER u službi TROVAČA? Monsanto, koji GMO-om tiho ubija ljude, kreće trovati Slavoniju?!
TweetEmailPrint ‘Vlada je stavila je na dnevni red prijedlog za prodaju zemljišta. Premijer Orešković traži, navodno, za Monsanto 10 tisuća hektara zemlje u Slavoniji!... PREMIJER u službi TROVAČA? Monsanto, koji GMO-om tiho ubija ljude, kreće trovati Slavoniju?!


‘Vlada je stavila je na dnevni red prijedlog za prodaju zemljišta. Premijer Orešković traži, navodno, za Monsanto 10 tisuća hektara zemlje u Slavoniji! Nije pri tom pojasnio da je Monsanto proizvođač GMO sjemena – pogubnog za zdravlje čovjeka te uništavač malih poljoprivrednika’, piše mr.sci. Karino Hromin Sturm

orešković timNajbeskrupuloznija kompanija na svijetu za proizvodnju ubojite GMO hrane Monsanto više puta je u Hrvatskoj tražila putem oglasa Posao.hr radnike. Sjedište kompanije, kako stoji u oglasu, nalazi se u Zagrebu, na adresi Ozaljska 136.

U oglasu navode da je Monsanto američka kompanija zadužena za proizvodnju sjemenja te „vodeći proizvođač poljoprivrednih proizvoda i rješenja”. “Monsanto sad traži ambiciozne Hrvate”, piše  u oglasu. Traže djelatnike koji govore engleski jezik, imaju vozačku dozvolu, radno iskustvo od tri godine, te poželjan završen fakultet Agronomije ili Poljoprivrede.

Vlada Republike Hrvatske stavila je na dnevni red sjednice prijedlog za prodaju zemljišta. Prošli tjedan na otvorenoj sjednici Vlade – što je prenosila HRT – premijer Orešković naveo je, navodno, da traži za “Monsanto” 10 tisuća hektara zemlje u Slavoniji!

Kakva su to rješenja koja nudi Monsanto ?

Tko je Monsanto, nije navedeno u oglasu za posao. To je proizvođač GMO sjemena koje je – dokazala su brojna istraživanja – pogubno za zdravlje čovjeka, ali i učinkovito za uništenje malih poljoprivrednika. Onih koji su odbili koristiti njihovo sjeme. Jer ako im sjeme donese vjetar, Monsanto nerijetko tuži farmera tvrdeći da je ukrao njihovo sjeme i da ga nezakonito koristi. Tako je ova tvrtka već uništila brojne američke poljoprivrednike, a još više je štete napravila u cijeloj Latinskoj Americi.

Međutim, nitko ne može spriječiti da sjeme s jednog poljoprivrednog zemljišta, zbog vjetra, završi na susjednom zemljištu. Monsanto ima pripremljen tim stručnjaka – uvježbanih biologa i laboratorije koji brzo i učinkovito dokazuju da je to njihovo licencom zaštićeno sjeme. Naravno da je to moguće, jer je sudstvo u Latinskoj Americi korumpirano, kao i u Hrvatskoj. Još nije provedeno istraživanje na temu: tko je bolji u namještanju sudskih procesa, ali nezavisni stručnjaci tvrde da su ‘naši’ ipak bolji.  U korupciji, dakako.

Zato se takvi procesi mogu uskoro očekivati i kod nas, po iskušanom modelu u Americi. Jer, o oduzimanju stanova, deložacijama i ovrhama više nitko u Hrvatskoj ni ne brine, jer je to postal svakodnevnica. Pa neka brine onaj koji je ostao bez stana –  poručuju iz hrvatskog pravosuđa.

Korporacija ima posebno obučene stručnjake koji provjeravaju je li na nekom zemljištu završilo njihovo zakonom zaštićeno GMO sjeme, što vrlo brzo rezultira sudskim progonom i postupcima ovrhe nad imovinom i zemljom malih poljoprivrednika. Takvi  mali farmeri postaju bezemljaši, pa većinom odlaze u grad u potrazi za poslom.

Tako se u Latinskoj Americi stvorio proletarijat bezemljaša, kao u starom Rimu. Sve je već davno viđeno, samo je tehnologija napredovala.

Ali stari latini će reći: Repetitio est mater studiorum – ponavljanje je majka znanja.

Tako su uništili većinu malih i srednjih poljoprivrednika u Americi, a veliki latifundisti su ostali s  korporacijama u istoj priči.Koliko zemlje je Monsanto već kupio putem svojih akvizitora i zasijao svoje GMO sjeme  u Hrvatskoj ? Ne zna se.

 KORPORACIJA KOJA UBIJA USJEVE I POLJOPRIVREDNIKE

Gdje god su korporacije došle, u tim zemljama uspjeli su progurati (čitaj korumpirati Vladu) pa je proguran zakon o zabrani da farmer ostavi sjeme za iduću sjetvu! Molim sve poljoprivrednike da zapamte ove riječi.Tako je zakonom zabranjeno da poljoprivrednik sa svog zemljišta skupi sjeme, pola proda, a pola zadrži za iduću sjetvu. Na taj su način farmeri prisiljeni od Monsanta kupovati GMO sjeme.

Ovaj fragment prodaje 10.000 hektara plodne slavonske zemlje spada u “Šestu etapu” doktrine „Hrana kao oružje“ koja spada u doktrinu „Genetska revolucija“ koja se provodi od 1990., a njena provedba predviđa se do 2030. godine.

Sinergijom spajanja golemih agro i farmaceutskih kompanija došlo je do potpuno novih privrednih grana, temeljenih na otkrićima genetskog inženjeringa i genetski modificiranih lijekova. 

Pioniri genetske revolucije iz 1950-tih bili su Ray Goldberg, John Davis i Wassilyj Leontiev, a 1998. profesor Goldberg je na sveučilištu Harvard u SAD-u organizirao znanstvenu skupinu koja je imala zadaću istražiti “Utjecaj genetske revolucije na svjetski prehrambeni sustav”.

U studiji  u kojoj je on kao jedan od autora “Agrobiznisa” postavio „Program integracije genetske revolucije u revoluciju agrobiznisa i Program transformacije svjetske konsolidacije proizvodnje hrane za naredno razdoblje od 30 godina“.

 

Profersor Goldberg je predvidio da će se tradicionalni “Agrobiznis spojiti s farmaceutskom znanošću i znanosti o zdravlju ljudi i života, biotehnologije”.

Zbog toga utvrdio je profesor se stvaraju potpuno nove privredne grane temeljene na otkrićima i dostignućima genetskog inženjeringa, genetski modificiranih lijekova, dobivenih od genetski modificiranih biljaka, kojima je dao naziv „Agroceutski sustav“. Tako će „Genetska revolucija“ dovesti do spajanja svih industrijskih grana koje se bave “proizvodnjom i distribucijom hrane, zdravljem, medicinom, veterinom i energijom” 

Naravno sve to uz pomoć Globalizacije i Svjetske trgovinske organizacije (WTO-a) koja nije podređena ni jednoj državnoj zakonskoj regulativi.

Takav razvoj tehnologije pogodovao je samo multinacionalnim korporacijama, pa su osmislili, isplanirali i donijeli novi radikalni ugovor “Agreement on Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights, TRIPS”, to je Ugovor o trgovini i pravima intelektualnog vlasništva, donijet u okviru paketa WTO.

WTO, Svjetska trgovinska organizacija, je organizacija za koju se ne zna tko njome upravlja i nije odgovorna nikome, osim vlasnicima koji su u ilegali (primjenjena slična postavka kao naša HNB po novom zakonu).

Po TRIPS-u je “Multinacionalnim kompanijama dopušteno patentiranje biljnih kultura i drugih živih vrsta”.

Godine 1993. donesena je “Konvencija UN-a o biološkoj raznolikosti”, od strane protivnika genetski modificiranog uzgoja, na taj način bi se kontrolirala “Krađa sjemena iz zemalja u razvoju”, ali su korporacije uspjeli pomoću korupcije ubaciti promjenu u konvenciju tako da genetski modificirano sjeme iz sustava CGIAR-a (Consultative Group on International Agriculture Research, IRRI), “Međunarodni Institut za istraživanje riže,”, koji je njihov sastavni dio te ne podliježe odredbama te konvencije. Do kraja 1990-tih uz potporu WTO-a te zemalja i  njihovih  vlada, SAD-a i Britanije, biotehnološke korporacije učvrstile su svoju vlast nad patentima svih mogućih svjetskih genetski modificiranih sorta biljnih vrsta.

To su Korporacije Monsanto iz St. Louisa, SAD, Dow AgroSciences iz Indianapolisa, SAD, Pioneer Hi-Brend International Inc. (u satavu Du Pont) iz Des Moinesa, SAD i Syntagma iz Basela, Švicarska, nastala 2000. spajanjem kompanija Novartis i Astra Zeneca.

Organizacija “Međunarodna služba za stjecanje agrobiotehnoloških primjena” (International Service for the Acquisiton of Agribiotech Applications, ISAAA), koju je osnovala Zaklada Rockefeller, objavila je 2004. g. podatke da 8 milijuna farmera iz 17 zemalja sije genetski modificirano sjeme, a od toga je 90 posto u zemljama u razvoju, što je i bio cilj plana genetske revolucije.

Hrvatska, probudi se!