Prijavite se do 25. siječnja za grupnu i povoljniju nabavu solarnih elektrana Prijavite se do 25. siječnja za grupnu i povoljniju nabavu solarnih elektrana
Prenosimo poziv Zelene energetske zadruge

Prijavite se do 25. siječnja za grupnu i povoljniju nabavu solarnih elektrana

Dom i gradnja 16. prosinca 2023. S.P.K

TweetEmailPrint Prijave za novo izdanje grupne nabave su otvorene za vlasnike obiteljskih kuća, tvrtki i obrta iz cijele Hrvatske.  Na sunčanoj strani, servis Zelene... Prijavite se do 25. siječnja za grupnu i povoljniju nabavu solarnih elektrana


Prijave za novo izdanje grupne nabave su otvorene za vlasnike obiteljskih kuća, tvrtki i obrta iz cijele Hrvatske. 

Na sunčanoj strani, servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana, poziva građane iz cijele Hrvatske spremne na ugradnju solarne elektrane za obiteljsku kuću, tvrtku ili obrt da se uključe u grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

“Cilj nam je osigurati vam veću isplativost ugradnje solarne elektrane izborom opreme visoke razine kvalitete po povoljnijim uvjetima, te sigurnost i podršku u cjelokupnom procesu njene realizacije”, poručuju iz ZEZ-a.

Za sudjelovanje u grupnoj nabavi je potrebno predbilježiti se putem registracijskog obrasca do 25. siječnja 2024. Nakon ispunjenja obrasca, tim servisa Na sunčanoj strani kontaktirat će vas u najkraćem mogućem roku (radnim danom) s detaljnom ponudom za sudjelovanje u grupnoj nabavi po dostupnim paketima opreme.

PAKETI OPREME


Paketi se razlikuju s obzirom na cijenu, kvalitetu te razdoblje garancije na ponuđenu opremu.

“Popust koji ciljamo ostvariti grupnom nabavom je minimalno 15% na tržišne cijene, a konačan ostvareni popust ovisit će o broju sudionika grupne nabave i količini potrebne opreme. Za primjer, u prethodnom izdanju grupne nabave za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju koju smo organizirali tijekom ljeta 2023., uključilo se 50 građana koji su ostvarili oko 10% popusta na ponuđene pakete opreme”, stoji u pozivu.

DODATNE POGODNOSTI
“Ostvarujete 50% na izradu glavnog projekta solarne elektrane, kada s nama idete i u ugradnju solarne elektrane. Idemo u realizaciju vaše solarne elektrane zajedno. To znači da vam je naš tim na raspolaganju za savjetovanje i podršku na svakom administrativnom i tehničkom koraku realizacije solarne elektrane. Uz to, informirat će vas o dodatnim prilikama i pogodnostima u području solarne energije. Brzi termini ugradnje – ciljamo da se solarne elektrane naručene kroz ovu grupnu nabavu realiziraju u I. kvartalu 2024.”, poručuju iz ZEZ-a.

Uz godišnju uštedu na računu za struju do 85%, ulaganje u solarnu elektranu se isplati već za šest do osam godina, a s očekivanim rastom cijena električne energije u budućnosti te sudjelovanjem u prilikama poput grupne nabave isplatit će se i brže. Pritom, solarna elektrana je maksimalno učinkovita barem 20 godina, što znači da će uz manju učinkovitost čistu energiju proizvoditi i nakon tog razdoblja. Ništa manje važno, solarna energija je prilika koju ne smijemo propustiti za smanjenje ovisnosti o fosilnim energentima te smanjenje štetnih ugljičnih emisija.
“Na sunčanoj strani organiziramo grupnu nabavu s ciljem da što većem broju građana osiguramo isplativo i pozitivno iskustvo ulaganja u solarnu elektranu, a time i potaknemo dodatna ulaganja u solarnu energiju koja u našoj zemlji ima izuzetan potencijal.”

Dodatne informacije:

Alice Šebina, Voditeljica korisničke podrške
Na sunčanoj strani – Zelena energetska zadruga
E-mail: solari@zez.coop
Tel: 01 2090 404
Mob: 091 2090 403
www.nasuncanojstrani.hr
www.zez.coop

Foto: Pixabay.com, ZEZ