Prije 4 godine Domazet NAJAVIO što će biti u BiH, a oni iznenađeni SPECIJALNIM RATOM?! Prije 4 godine Domazet NAJAVIO što će biti u BiH, a oni iznenađeni SPECIJALNIM RATOM?!
ADMIRAL TRAŽI OSTAVKU PREMIJERA I PREDSJEDNICE JER ŠTETE DRŽAVI

Prije 4 godine Domazet NAJAVIO što će biti u BiH, a oni iznenađeni SPECIJALNIM RATOM?!

Hrvatska 17. studenoga 2016. Marina Kralj

TweetEmailPrint ‘Kod nas kao da je sramota javno reći da i Hrvatska mora zaštiti svoje nacionalne interese! Normalno je da Kinezi imaju svoje, Amerikanci... Prije 4 godine Domazet NAJAVIO što će biti u BiH, a oni iznenađeni SPECIJALNIM RATOM?!


‘Kod nas kao da je sramota javno reći da i Hrvatska mora zaštiti svoje nacionalne interese! Normalno je da Kinezi imaju svoje, Amerikanci svoje, Slovenci svoje, Mađari svoje, Srbi svoje interese i da nitko to ne krije. Samo mi kao da ne smijemo glasno reći koji su naši strateški ciljevi. Treba vrisnuti do neba i reći da su hrvatski nacionalni interesi i interesi u Bosni i Hercegovini’, ističe geostrateg Davor Domazet

loso-domazetUz Dan sjećanja na Vukovar, a neposredno nakon uhićenja hrvatskih branitelja u Orašju te ciljano puštenih (dez)informacija da će uskoro biti podignute optužnice i protiv hrvatskih generala Krstičevića i Gotovine (što je nesumnjivo specijalni rat), razgovarali smo s admiralom Davorom Domazetom-Lošom, koji je prije četiri godine poprilično točno predvidio što će se dogoditi.

Iako su se njegova predviđanja obistinila, admirala Domazeta mnogi su zbog izrečenih prognoza ismijavali, marginalizirali, omalovažavali.., dok su glavni hrvatski mediji u potpunosti ignorirali njegove tvrdnje i upozorenja.

Čine to i danas.

Zašto je tako, upitali smo Davora Domazeta.

”Događaji u Orašju pokazali su da sam bio u pravu. To me ne iznenađuje, no osjećam određenu zadovoljštinu. Govorio sam tada, a vi ste to obznanili, da su srbijanski akademici izradili Memorandum 2, što je nastavak prvog Mamoranduma (Srbija do linije Virovitica – Karlovac – Karlobag) odnosno strateški plan kojim Srbija nastoji štititi svoje interese. Što god mi mislili o tome, činjenica je da oni imaju strateški plan, dok mi nemamo ništa. Govorio sam da je Memorandum II nastao 2011. godine, što nije bilo slučajno. Odabran je trenutak kada se čekala presuda hrvatskim generalima. Da su tada Gotovina i Markač osuđeni makar i na jednu sekundu zatvora, hrvatska država za Srbiju više ne bi postojala. No, kada je presuda bila čista i jasna, ostali su bez teksta. Od tada kreće izokretanje činjenica i te presude”, ističe admiral Domazet.

Podsjeća potom da se još više prešućuje i izokreće presuda Haškog suda pravde u kojoj stoji da su JNA i srpske postrojbe činile zločine u funkciji stvaranja etničke srpske države. To se, kaže, prešućuje i u Hrvatskoj, jer svi, prema riječima Domazeta, služe istom gospodaru – Londonu.

”Uhićenja u Orašju i optužbe za ratne zločine samo su posljedica toga stanja. I nije slučajno da je odabrano baš Orašje, jer je to jedina sitna enklava koja je obranjena u ratu u Bosanskoj Posavini. Zanimljivo je da nema zločina u dijelovima Republike Srpske, primjerice u Derventi, Brčkom, Odžaku. Želi se poručiti da se Hrvati ne mogu obraniti nego – čineći zločine. Svi ti događaji najavljeni su u Memorandumu II Srbijanske akademije nauka i umjetnosti iz 2011. godine, o čemu sam više puta govorio. No hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, to ne želi razumjeti! Hrvatski premijer Plenković to ne želi razumjeti, a ni Dinko Cvitan to ne želi razumjeti! Oni puštaju da se ono, što je najavljeno u Memorandumu 2, dogodi, pa kažu da nisu znali, ili da su iznenađeni?! Kako je moguće da predsjednica države koja je član Ujedinjenih naroda, NATO-a i EU-a ne zna za najvažnije događaje, ili je njima iznenađena?! To je prestrašno, takvo što ne postoji ni u jednoj drugoj državi u svijetu”, žesti se admiral Domazet.

Nadovezao se riječima da je se zbog svega nalazimo u stanju stalne agresije na Hrvatsku, gdje uopće nisu bitni vanjski čimbenici. Sami sebi smo, dodaje, najveći problem.

”Tražio sam da ostavke daju i Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković! Jer ako ne znaju, ili su iznenađeni, trebaju odstupiti i pustiti da dođe netko tko zna. U isto vrijeme, za razliku od Srbijanske akademije, naš HAZU ne čini baš ništa! I danas sam prošao pokraj Akademije i opet sam vidio crnu zastavu. Umjesto da promišljaju hrvatske nacionalne interese, HAZU je postao sinekura za starčeke u zadnjim stadijima života! Hrvatska akademija trebala bi imati tri naraštaja akademika: onih u dobi od 30 do 40 godina, onih do 60 godina i starijih, koji bi morali predlagati strategiju zaštite nacionalnih interesa. No HAZU kao da i ne postoji”, podvlači hrvatski geostrateg.kolinda-i-andrej

A na pitanje: Zašto je u Hrvatskoj tako teško uvjeriti medije, javnost i političare u činjenicu da RH, kao i svaka zemlja, treba štititi svoje nacionalne interese te da interesi Hrvatske nisu isti kao interesi Srbije, Mađarske, Italije, Slovenije…, admiral Lošo odgovara da je točno da svaki narod ima svoje nacionalne interese, ali da se u Hrvatskoj jedino Tuđman ponašao u skladu s tim.

”Mi živimo u državi u kojoj mnogi govore o nacionalnim interesima, a nitko te interese ne zna, odnosno nitko ih nikada nije definirao. Hrvatski nacionalni interesi morali bi biti usvojeni u Saboru, pa bi ih i lijevi i desni morali jednako štititi. No, kada se pokuša to definirati, svi bježe kao vrag od tamjana. Predsjednice nigdje nema, premijera Plenkovića nigdje nema, general Krstičević potiho odlazi u Međugorje, dajući tako, na neki način, legitimitet onima koji ga prozivaju, premda je obranio i spasio Bosnu i Hercegovinu i premda može biti samo junak, a ne zločinac”, podvlači Domazet.

Pojašnjavajući da se sve može kada se hoće, otkrio nam je ekskluzivnu informaciju da i on sudjeluje u pregovorima s vrhom Srpske pravoslavne crkve – uz znanje Kaptola – te da će blaženi Alojzije Stepinac vrlo brzo biti proglašen svetim!

”Kod nas kao da je sramota javno reći da i Hrvatska mora zaštititi svoje nacionalne interese? Zašto bi to bilo kome trebalo biti neugodno istaknuti? Normalno je da Kinezi imaju svoje, Amerikanci svoje, Slovenci svoje, Mađari svoje, Srbi svoje nacionalne interese i da nitko to ne krije. Samo mi ne smijemo glasno reći koji su naši nacionalni interesi. Treba vrisnuti do neba i reći su hrvatski nacionalni interesi i interesi u Bosni i Hercegovini. Jer to je hrvatska djedovina i hrvatsko kraljevstvo. Znate li da je 60 posto katastarskih čestica u Bosni i Hercegovini u rukama Hrvata? Ako hrvatska politika to negira, ona ustaje protiv svojih korijena, svojih pradjedova. Nisu nam ni Srbi ni muslimani neprijatelji, već smo sami sebi najveći dušmani”, podvlači admiral Lošo.

Prisjetio se da su Srbi, štiteći svoj nacionalni interes, nedavno – pod optužbom za špijunažu – uhitili hrvatskog građanina za kojeg se kasnije pokazalo da nije špijun, već da je trebao biti svjedok protiv oficira JNA koji je rušio branu Peruču?!

Na pitanje zašto Srbi na taj način štite svoje oficire, dok Hrvatska dopušta da njene časnike optužuje i uhićuje tko hoće, Domazet je odgovorio da se tome nema što dodati.

”Točno je da svaka država štiti svoje interese, a da samo Hrvatska ništa ne čini u zaštiti svojih nacionalnih interesa. Što god mislili o Srbima, činjenica je da oni štite svoje interese. A Hrvati ni ne znaju što su naši nacionalni interesi! Za cijelu ovu skandaloznu situaciju najviše krivim izvršnu vlast, odnosno hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Plenkovića. Njih dvoje bi morali postaviti hrvatsku nacionalnu strategiju, pa bi se točno znalo koji su to hrvatski nacionalni interesi. Mi imamo 25. godišnjicu stradavanja grada Vukovara. To je simbol žrtve i stradavanja, ali i obrane Republike Hrvatske. I nije dovoljno da samo na taj dan državni dužnosnici dođu u Vukovar i nešto izjave. Jer ako 364 dana u godini ne govore da je to bio monstruozni projekt velikosrpske politike, odnosno engleski projekt, onda ništa ne čine da zaustave srbijansku propagandu koja u potpunosti izvrće činjenice te za rat i zločine optužuje isključivo Hrvatsku”, dodaje Davor Domazet.

Pojašnjava potom da treba reći i to da je tjednik Nacional tiskovina srpskih obavještajnih službi te da taj list vodi specijalni rat protiv Hrvatske. Zato, kaže, nije slučajno da je upravo u tom listu objavljeno da će uslijediti uhićenja onih koji su zapovijedali operacijom Južni potez i Maestral.

”I ja sam sudjelovao i planirao te akcije, no ja ih se ne bojim. Oni koji ne žele hrvatsku državu, tvrde da su Hrvati zločinci – ma što god činili. To je specijalni rat iz kuhinje Tavistock instituta iz Londona. Radi se o psihološkom ratovanju protiv RH, u kojem sudjeluju i mnogi hrvatski mediji i hrvatski političari. Svjesno ili nesvjesno. I nije grijeh to ne razumjeti, ali je grijeh ustrajavati u nerazumijevanju. Grijeh propusta najveći je grijeh, a upravo to je u ovom slučaju grijeh hrvatske predsjednice i hrvatskog premijera”, zaključuje admiral Davor Domazet-Lošo.


 Evo što je hrvatski geostrateg najavio prije četiri godine:

Godine 2011. u Srbiji je dovršen ‘Memorandum II’, u kojem je opisano kako bi Srbija u miru trebala vratiti ono što je izgubila u ratu. Da bi to učinili, potrebno je, kako pišu’, promijeniti karakter rata te učiniti sve da u povijesti ostane zapisano da se u Hrvatskoj i BiH vodio građanski rat. Autori ‘Memoranduma 2’ zaključuju da je potrebno ‘slabiti vlast’ u susjednim državama, dakle u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini– tumačio je Domazet krajem 2012. te naglašavao da je slijedeći zaključak Memoranduma 2 ‘da Srbija nikada ne treba pristati na trajni gubitak srpske krajine i slavonskih zemalja’.
Prikazujući kartu buduće ‘balkanske federacije’, odnosno velike Srbije kakvu priželjkuju autori Memoranduma 2, Domazet je naglasio da je sve navedene zaključke ‘Memoranduma ‘ pročitao iz originalnog dokumenta.
– Da bi se Hrvatska mogla oduprijeti opisanim nastojanjima susjeda, treba se, kao prvo, ponašati pobjednički, što znači djelovati kao subjekt koji štiti svoje nacionalne interese i ne povija kičmu pred svakim. U svakoj prigodi treba naglašavati da je 5. kolovoz temelj države Hrvatske. Treba stalno isticati da je zaštita hrvatskog naroda u BiH na prvom mjestu hrvatskih strateških interese. Treba potom ratificirati Washingtonski sporazum koji predviđa federaciju BiH i konfederaciju s Hrvatskom,  dodao je Domazet.

Rušenje simobla i promjene datuma blagdana znaci su unutarnje agresije
– Očiti znakovi unutanje agresije su nepostojanje jasno postavljenog nacionalnog interesa, raširena korumpiranost,umreženost svih oblika, rušenje simbola poput Oltara domovine, Zida boli, promjena datuma državnih blagdana,  Da bi se takvim nastojanjima suprostavili važno je oduprijeti se obmani prema kojoj prošlost i budućnost nisu važni. Vrlo je važno, također, izlaz tražiti u duhovnoj rezervi i mudrosti hrvatskog naroda, dakle u vrednotama na osnovu kojih su Hrvati dosad i preživjeli brojne nedaće i prijetnje. Nužno je, također, slijediti i jedini ispravan put, a to je put obrane nacionalnih interesa, kojega je naznačio dr. Franjo Tuđman. Nužno je također pokušati napokon iznjedriti vlast koja će služiti narodu, a ne bahato zadovoljavati samo svoje interese. To se najlakše može učiniti kroz ‘Savez s narodom’, odnosno primjenjujući recept iz Biblije, takozvano Abrahamovo načelo, prema kojem u svakoj općini ima barem dvanaest nevinih i domoljubnih ljudi.

– Zar mislite da se stvari u svijetu događaju slučajno? Zar mislite da institucije u Hrvatskoj ne funkcioniraju samo zbog spleta okolnosti? I ovu bitku ćemo dobiti, ali ni jedna bitka se ne dobiva samo hrabrošću, već i strateškim promišljanjima, odnosno predviđanjima zbivanja koja će se, ili bi se mogla dogoditi, za 30 do 50 godina – nadovezao se admiral Domazet.