Prilog s optužbama za silovanje u PROVJERENO neće biti emitiran? Škarin odvjetnik tražio zabranu Prilog s optužbama za silovanje u PROVJERENO neće biti emitiran? Škarin odvjetnik tražio zabranu
TweetEmailPrint ”I mi smo vezani zakonom i vi ste, pa smo zbog toga predali prijedlog da se današnje najavljeno emitiranje na Novoj TV u... Prilog s optužbama za silovanje u PROVJERENO neće biti emitiran? Škarin odvjetnik tražio zabranu


”I mi smo vezani zakonom i vi ste, pa smo zbog toga predali prijedlog da se današnje najavljeno emitiranje na Novoj TV u Provjerenom zabrani. Svatko od nas ima pravo na obranu i dok god nije postupak dovršen, svi smo nevini”, rekao je Krešimir Krsnik novinarima nakon što je Škari određen istražni zatvor

Moguće je da najavljivani prilog emisije Provjereno – o optužbama za silovanje, koje je iznijela zaposlenica Auto moto kluba Siget protiv svog šefa, inače bivšeg saborskog zastupnika i boksača Damira Škare, a čiji dijelovi su jučer objavljeni na Nova TV, danas ne budu objavljeni!

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare – kojemu je danas poslijepodne određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog optužbe da je 10. kolovoza silovao zaposlenicu Autokluba Siget čiji je šef, zatražio je, naime, zabranu večerašnje emisije u kojoj bi trebala biti objavljena ispovijest žene koja tvrdi da je silovana.

Iz odvjetničkog ureda Krsnika istaknuli su da su “takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima”.

Škarin odvjetnik se obratio novinarima nakon ispitivanja Damira Škare. ”I mi smo vezani zakonom i vi ste, pa smo zbog toga predali prijedlog da se današnje najavljeno emitiranje na Novoj TV u Provjerenom, da se to zabrani. Svatko od nas ima pravo na obranu i dok god nije postupak dovršen, svi smo nevini”, rekao je Krešimir Krsnik novinarima nakon što je Škari određen istražni zatvor.

Odluku suda o prijedlogu da se Provjereno ne emitira Škarina obrana još nije dobila. Krsnik je upozorio i da će poduzeti mjere protiv drugih medija. ”Ja ću morati, u zaštiti interesa prava obrane i nas, ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kao ste pisali, a i inače pišete, ja ću morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu”, rekao je Krsnik okupljenim novinarima. ”Postupak je tajan. Vi ne možete iznositi činjenice iz ovog postupka. Ne smijete. Niste iznad zakona”, poručio je Krešimir Krsnik medijima.

Škaro tvrdio na nije silovatelj

Škari je istražni zatvor određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dvama kaznenima djelima: spolnom uznemiravanju i silovanju. Nakon što je ispitan, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je 30 dana istražnog zatvora, što je sud i potvrdio. Škaro je navodno na ispitivanju tvrdio da nije kriv’, donosi Index.hr.

FOTO: Screenshot videosnimki