Projekt ‘Kako pomoći povratnicima iz hrvatskog iseljeništva i intenzivirati povratak’ proveden je uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Projekt ‘Kako pomoći povratnicima iz hrvatskog iseljeništva i intenzivirati povratak’ proveden je uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH
TweetEmailPrint U tekstovima objavljenim na Promise.hr opisali smo što se pojedinim povratnicima iz iseljeništva najviše sviđa u Hrvatskoj, što je bolje i kvalitetnije ovdje... Projekt ‘Kako pomoći povratnicima iz hrvatskog iseljeništva i intenzivirati povratak’ proveden je uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH


U tekstovima objavljenim na Promise.hr opisali smo što se pojedinim povratnicima iz iseljeništva najviše sviđa u Hrvatskoj, što je bolje i kvalitetnije ovdje nego u zemljama iz kojih su došli, no pisali smo i o onome što bi, prema njihovu mišljenju, trebalo u Hrvatskoj popraviti, odnosno promijeniti

U sklopu projekta ‘Kako pomoći povratnicima iz hrvatskog iseljeništva i intenzivirati povratak‘ na portalu Promise.hr obrađene su brojne teme od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a objavljene su i mnoge priče o povratnicima iz dijaspore.

U više tekstova opisali smo dojmove i prva iskustva povratnika u Hrvatskoj, motive zbog kojih su mnogi od njih prevalili dalek put te došli iz udaljenih zemalja u (pra)domovinu Hrvatsku. U tekstovima objavljenim na Promise.hr opisali smo što se povratnicima iz iseljeništva najviše sviđa u Hrvatskoj, što je bolje i kvalitetnije ovdje nego u zemljama iz kojih su došli, no pisali smo i o onome što bi, prema njihovu mišljenju, trebalo u Hrvatskoj popraviti, odnosno promijeniti.

Objavljujući takve priče i dijeleći ih na brojnim Facebook grupama Hrvata u inozemstvu (takvih FB grupa je na stotine) postigli smo veliku čitanost. Na taj način smo priče mladih povratnika iz dijaspore učinili dostupnima stotinama tisuća Hrvata koji žive izvan Republike Hrvatske.

U sklopu ovog projekta objavili smo i  informacije o brojnim natječajima i javnim pozivima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH od interesa za Hrvate izvan Hrvatske te smo tako te informacije učinili dostupnima mnogima izvan domovine.

Brojne priče koje povezuju Republiku Hrvatsku s hrvatskim iseljeništvom, pripadnicima hrvatske manjine i s Hrvatima u BiH  mogu se pronaći na portalu Promise.hr u rubrici Iseljeništvo i svijet.

Projekt ‘Kako pomoći povratnicima iz hrvatskog iseljeništva i intenzivirati povratak’ proveden je uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske; arhiva Promise.hr