PROJEKT „OSNAŽIVANJE BRANITELJA“ uz mentorstvo socijalne radnice PROJEKT „OSNAŽIVANJE BRANITELJA“ uz mentorstvo socijalne radnice
TweetEmailPrint U sklopu provedbe projekta „Osnaživanje branitelja“ provedene su radionice psihosocijalne pomoći. Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji  su bili uključeni u radnu terapiju... PROJEKT „OSNAŽIVANJE BRANITELJA“ uz mentorstvo socijalne radnice


U sklopu provedbe projekta „Osnaživanje branitelja“ provedene su radionice psihosocijalne pomoći. Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji  su bili uključeni u radnu terapiju pod mentorstvom socijalnog radnika, te će time ojačati osobne kompetencije poput uspješnog suočavanja sa stresom i uključivanja u svakodnevni život. Socijalni radnik na radionici je bila Josipa Vorlova.

Socijalna radnica pomogla je braniteljima i njihovim obiteljima s osobnim i obiteljskim socijalnim problemima. Problemi mogu biti raznoliki, kao što su nezaposlenost, financijske teškoće, problemi koji nastaju zbog starosti, bolesti, invalidnosti, asocijalnog ponašanja, alkoholizma ili ovisnosti o drogama. Socijalna radnica zaposlena na projektu će do kraja provedbe napraviti min. 400 savjetovanja te preko 100 psihosocijalnih intervencija.

Aktivnosti Josipe Vorlove uvelike su pomogle pripadnicima ciljne skupine da se suoče s problemima i ponovno uključe u društveni život te budu aktivni doprinositelji zajednici.

Projekt „Osnaženje branitelja“ ima za cilj doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života min. 30 pripadnika ciljane skupine (hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji).

Projekt provodi Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Projekt „Osnaženje branitelja“ ima za cilj doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života min. 30 pripadnika ciljane skupine. Projekt je sufinancirala europska unija iz europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.853.949,63 HRK, od čega EU sufinanciranje iznosi 1.575.857,19HRK

U razdoblju provedbe projekta od 5.2.2020.-5.2.2022. kroz razne aktivnosti razviti će se i proširiti mreža izvaninstitucionalnih usluga za min. 30 zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara i članova njihovih obitelji na području Zagrebačke županije. Aktivnosti elementa usmjerene su na pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti braniteljima i članovima njihovih obitelji kako bi im unaprijedili kvalitetu življenja.

Namjera projekta je poboljšati kvalitete života hrvatskih branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji kroz radne terapije, grupne treninge, radionice psihosocijalne pomoći te pomoći u kući pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti angažiranjem osobnih pomagača te time također i povećati socijalnu uključenost na izvaninstitucionalan način. Projektom će se povećati svijest o važnosti organiziranja izvaninstitucionalne skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Kontakt:

Voditelj projekta: Jurij Borna Jurčević

UDRUGA ZAGREBAČKI DRAGOVOLJCI BRANITELJI VUKOVARA, Kneza Mutimira 5, 10000 Zagreb, uzdbv.eu@gmail.com, 098 809 733