Promocija duhovnog turizma projekt je kojega će ‘Drop Table’ tim pokloniti Zagrebu Promocija duhovnog turizma projekt je kojega će ‘Drop Table’ tim pokloniti Zagrebu
TweetEmailPrint ”Smatramo da u svijetu postoji sve veća potreba za duhovnim razvojem, do koje sve teže dolazimo s obzirom na brzinu života kojeg živimo.... Promocija duhovnog turizma projekt je kojega će ‘Drop Table’ tim pokloniti Zagrebu


”Smatramo da u svijetu postoji sve veća potreba za duhovnim razvojem, do koje sve teže dolazimo s obzirom na brzinu života kojeg živimo. Naša aplikacija je alat koji će pružiti ljudima duhovnu komponentu u suvremenom životu.“, opisali su u ‘Drop Table’ timu svoj projekt

startupPromocija duhovnog turizma projekt je ‘Drop Table‘ tima, jednog od sudionika Startup Factory Zagreb projekta, odnosno budućih mladih poduzetnika koji razrađuju svoje ideje kroz ‘predakceleracijski’ program koji izabranim timovima i startup tvrtkama uz novac osigurava tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.

”Kroz naš projekt razvijamo aplikaciju za promociju “duhovnog turizma” na području grada Zagreba i cijele Hrvatske. Želimo korisnicima u svako doba omogućiti da budu povezani s kršćanstvom i drugim kršćanima u zajednici kroz sadržaje koje nudimo. Smatramo da u svijetu postoji sve veća potreba za duhovnim razvojem, do koje sve teže dolazimo s obzirom na brzinu života kojeg živimo. Naša aplikacija je alat koji će pružiti ljudima duhovnu komponentu u suvremenom životu.“, opisali su u ‘Drop Table’ timu svoj projekt.

Valja naglasiti da je ‘Drop Table’ proglašen jednim od najboljih timova, te je stoga i postao dio Startup Factory Zagreb, programa. Nakon proglašenja najboljih timova i njihovog ulaska u predakceleracijski program, Startup Factory Zagreb započeo je s radom.

Predakceleracijski program pokrenut je od strane Razvojne agencije Zagreb i Grada Zagreba u sklopu Tehnološkog parka Zagreb.

StartUp Factory Zagreb je prvi javno financirani program “no equity” (bez ulaska u vlasničku strukturu poslovnog subjekta) ove vrste na području Grada Zagreba i šire.

Osnovni je razlog za pokretanje programa StartUp Factory Zagreb od strane Grada Zagreba i Razvojne agencije Zagreb je osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnja održivog i uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja usmjerena na jačanje turističke ponude u gradu Zagrebu.

Zbog boljeg razumijevanja nekih pojmova, valja pojasniti da je Startup, po definiciji,  tvrtka ili organizacija (razvojna tvrtka) stvorena s namjerom da istraži repetitivne i skalabilne poslovne modele. Nije svaka novo otvorena tvrtka startup, startup je specifičan podskup novo otvorenih tvrtki koji ima posebna pravila. Jedna od definicija koja nastoji razlikovati startupe od drugih poduzetničkih pothvata kaže da je startup “Novoosnovano ili nedavno osnovano poduzeće s globalnim ambicijama i globalnim potencijalom”.

Cilj startupa je kroz dobro utvrđene procese povećati vrijednost tvrtke na više milijuna dolara a, u nekim slučajevima i na nekoliko milijardi.

Inkubatori i akceleratori su mjesta na kojima poduzetnici mogu dobiti potrebnu edukaciju vezanu za specifična pravila koje vrijede u startup svijetu. Razlika između inkubatora i akceleratora je ta što akceleratori pomažu u pronalaženju investitora nakon završenog semestra koji obično traje 3-6 mjeseci. Neki od većih inkubatora u Hrvatskoj su Zagrebački inkubator poduzetništva ZIP i Core Incubator u Zagrebu.