Prosvjed u Petrinji: Odgovornima žele zahvaliti na svemu neučinjenom! Državni vrh neće doći. Boje se Prosvjed u Petrinji: Odgovornima žele zahvaliti na svemu neučinjenom! Državni vrh neće doći. Boje se
TweetEmailPrint ”Hvala za sve brojke koje svakodnevno slušamo o tome što je učinjeno, umjesto onoga što nije učinjeno. Hvala za sustav koji ne funkcionira,... Prosvjed u Petrinji: Odgovornima žele zahvaliti na svemu neučinjenom! Državni vrh neće doći. Boje se


”Hvala za sve brojke koje svakodnevno slušamo o tome što je učinjeno, umjesto onoga što nije učinjeno. Hvala za sustav koji ne funkcionira, brojne zakonske promjene, tešku birokraciju koja nas sve baca u vrtlog bezizlaznosti”, rekla je Lea Kizilkaya iz Inicijative Petrinjsko proljeće, koja danas, na drugu godišnjicu velikog potresa, organizira prosvjed u Petrinji

Druga obljetnica razornog potresa na Baniji stigla je uz nezadovoljstvo stradalnika, ali i sudionika obnove.

Kako doznaje N1, ni premijer ni ministri ne dolaze danas, na drugu godišnjicu razornog potresa, na Baniju, nego šalju trojicu državnih tajnika.

U Petrinji su zapaljene svijeće za poginule u potresu. Zapalile su ih obitelji poginulih, ali i građani Petrinje.

Prema trenutno dostupnim informacijama,  iz državnog vrha danas neće biti na Baniji, u centru Petrinje, koji i danas izgleda kao kulisa kakvog filma, javila je reporterka N1 Katarina Brečić.

Premijer Andrej Plenković neće doći, a neće doći niti ministar Ivan Paladina, kao niti čelnik Stožera za sanaciju potresa, Tomo Medved, a ni državni tajnik Gordan Hanžek. To su ljudi koji vode nestvarno sporu obnovu. Očito se boje prosvjeda, rekla je Brečić.

Ni predsjednik Zoran Milanović neće biti na Baniji, tako da će danas Banijci biti sami sa svojim sumještanima, prisjećati se tog kobnog dana prije dvije godine kad je 12.19 sati zatreslo tlo.

Danas se u 11.30 se priprema i prosvjed u organizaciji Petrinjskog proljeća. Odgovornima žele zahvaliti na svemu neučinjenom.

“Hvala za sve brojke koje svakodnevno slušamo o tome što je učinjeno, umjesto onoga što nije učinjeno. Trebao bi se prebaciti fakus na stvari koje se trebaju napraviti, a ne iz dana u dan govoriti što se napravilo, a svi kada se okrenemo vidimo da to nije dovoljno. Hvala za sustav koji ne funkcionira, brojne zakonske promjene, tešku birokraciju koja nas sve baca u vrtlog bezizlaznosti”, rekla je Lea Kizilkaya iz Inicijative Petrinjsko proljeće.