Psihijatrijska bolnica Vrapče prva u Hrvatskoj dobila moderan CT uređaj Psihijatrijska bolnica Vrapče prva u Hrvatskoj dobila moderan CT uređaj
TweetEmailPrint Nabavku  MS CT uređaja financiralo je Ministarstvo zdravstva, a odgovarajući prostor osigurao je Grad Zagreb u sklopu cjelovite rekonstrukcije i adaptacije bolničke zgrade... Psihijatrijska bolnica Vrapče prva u Hrvatskoj dobila moderan CT uređaj


Nabavku  MS CT uređaja financiralo je Ministarstvo zdravstva, a odgovarajući prostor osigurao je Grad Zagreb u sklopu cjelovite rekonstrukcije i adaptacije bolničke zgrade u kojoj je smještena Radiologija

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ministar zdravstva Milan Kujundžić, u društvu s ravnateljem Klinike za psihijatriju Vrapče Vladom Jukićem, otvorili su u ponedjeljak nove prostore Službe za radiologiju opremljene, između ostalog, i CT uređajem. Time je Psihijatrijska bolnica Vrapče postala prva psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj koja ima CT uređaj.

Nabavku modernog MS CT uređaja financiralo je Ministarstvo zdravstva, a adekvatan prostor osigurao je Grad Zagreb u sklopu cjelovite rekonstrukcije i adaptacije bolničke zgrade u kojoj je smještena Radiologija.

Izrazivši zadovoljstvo suradnjom Grada i nadležnog ministarstva, gradonačelnik Bandić je rekao kako Zagrepčani, ali i svi građani Hrvatske, zaslužuju najbolju moguću zdravstvenu skrb: Neki dan smo to demonstrirali na Svetom Duhu, danas ovdje u Vrapču, a za par dana ćemo to demonstrirati i na Jordanovcu kod akademika Samardžije.

Ministar Kujundžić naglasio je kako je nabavljeni CT uređaj 4. generacije vrijedan oko 2,5 milijuna kuna te dodao kako će od njega izravnu korist na osobnoj razini imati pacijenti, dok će djelatnicima biti iznimno koristan na stručnom nivou.

Zahvalivši gradonačelniku i ministru, ravnatelj Jukić objasnio je kako je ova 140 godina stara Klinika najveća i najstarija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj. U njoj se liječe pacijenti s najtežim dijagnozama iz cijele države te zaslužuje i modernu opremu.

Klinika za psihijatriju Vrapče danas raspolaže svim neophodnim uređajima za dijagnostiku najsuptilnijih psihijatrijskih i neuroloških poremećaja, a čime se dodatno podiže standard i omogućuje bolja skrb za bolesnike.