RASKRINKAO GONG: ‘Vi ste trgovačko društvo, SEKTA koja našim novcem radi protiv nas!’ RASKRINKAO GONG: ‘Vi ste trgovačko društvo, SEKTA koja našim novcem radi protiv nas!’
TweetEmailPrint Gong je organizacija koja slobodu napada i guši. Ne, vi ne štitite ničija ljudska prava. Vi ste sekta koja ima uske i zle... RASKRINKAO GONG: ‘Vi ste trgovačko društvo, SEKTA koja našim novcem radi protiv nas!’


Gong je organizacija koja slobodu napada i guši. Ne, vi ne štitite ničija ljudska prava. Vi ste sekta koja ima uske i zle ciljeve. Ti ciljevi nisu ni sloboda, ni jednakost, ni socijalna pravda, ni ljudski život. I svakako, takve sekte ne treba financirati javnim sredstvima, odgovorio je predsjednik Obiteljske stranke na optužbe iz GONG-a te upozorio na njihove netransparentne prihode

knezović za kolumnuMate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke, u nadahnutom je otvorenom pismu odgovorio na konfuzne i neutemeljene optužbe GONG-a na svoj račun, te je upozorio na njihove (GONG-ove) enormne i netransparentne prihode. Pismo ovdje prenosimo u cijelosti.

”Dana 29. studenog 2015. na svojim mrežnim stranicama objavili ste članak pod naslovom DOSTA JE MRŽNJE! Govor mržnje i diskriminacije u izbornoj kampanji.

Evo dijela koji se odnosi na mene:

Napokon, u atmosferi obilježenoj oslobađajućom presudom Općinskog državnog odvjetništva autoru Facebook poziva da se homoseksualce zatvori „u logore“, portal Dnevno.hr 5. 10. objavljuje otvoreno pismo predsjednika Obiteljske stranke Mate Knezovića koje sadrži mrzilački intonirane napade na pojave koje autor naziva „rodnom ideologijom“ i „kulturom smrti“, „pedofilski i promiskuitetni Zdravstveni odgoj“, ali i „tzv. udruge civilnog društva, [koje] gotovo u cijelosti, promiču nemoral, okultno, pederastiju i pedofiliju“, uz još pogrdnih referenci na LGBT osobe.

Javno i besramno, nezakonito i klevetnički prozvali ste me za „govor mržnje“. Nepovezana tvrdnja o oslobađajućoj presudi Općinskog državnog odvjetništva, te pozivanju da se homoseksualce „zatvori u logore“ i povezivanje mog imena s tim je kleveta za koju tražim ispriku. O kakvoj „presudi“ Općinskog državnog odvjetništa se radi i od kada to Općinsko državno odvjetništvo donosi presude? Kada i gdje sam se zauzimao za zatvaranje homoseksualaca „u logore“?

Međutim, priznajem da mi je drago da sam se našao u časnom društvu biskupa Jurja Jezerinca, admirala Davora Domazeta Loše, Ruže Tomašić i drugih koji odbacuju šutljivu i pokornu Hrvatsku i zauzimaju se za trajne vrijednosti.

Govor mržnje je pravno nepoznat pojam. On je jedna od kovanica sklepana kao bič kojim se mlate oni koji su protiv redefinicije ljudskih prava u skladu s „novim vrijednostima“. Njom se nemilosrdno udaraju oni koji su za suverenitet naroda, za prirodna ljudska prava, za trajne i svevremenske vrijednosti kao što je nepovredivost ljudskog života od začeća do prirodne smrti, oni koji odbacuju gay kulturu kao normu za sve, a osobito protiv onih koji prihvaćaju i slijede Isusa Krista i to javno svjedoče kada je za to prilika. Tako sam se i ja našao pod udarom medijsko-duhovne policije koju i GONG predstavlja. No, to neće proći bez mog odgovora.

O tempora o mores, rekli bi stari Latini. No, što bi danas rekli za Gongove i druge otimače udovičkog novčića. Eto, ti „zaštitnici ljudskih prava“ žive kao bubreg u loju. No, vi napuhanci, vi koji našim novcem radite protiv nas i naše budućnosti, imam vam postaviti nekoliko pitanja. Za početak o vašem „dobrom životu“, nikakvom radu i subverziji hrvatskog društva, obiteljskih i nacionalnih vrijednosti. Krećem od vaših „prihoda“, odnosno bolje rečeno nezasluženo dobrog života na račun „poreznih obveznika“, među kojima ni moja malenkost nije bila beznačajna. Pa evo:

Za 2014. godinu (za 2015. još niste objavili) vaš ukupni prihod iznosio je 4.537.126 kuna. Impozantno!

Prihodi iz proračuna Republike Hrvatske 9.863,00, dakle, nesumnjivo javni novac!

Prihodi od ugovorenih donacija 3.457.395 kuna. Moje pitanje: S kim ste ugovorili te donacije? Republika Hrvatska? Javni novac? Pravne osobe i koje? Toliki prihodi od „ugovorenih donacija“.

Dakle, gotovo isključivo vas financira hrvatska sirotinja?

Prihodi od pružanja intelektualnih usluga 440.565 kuna. Pojasnite kome ste to davali intelektualne usluge? Je li to bila država, lokalna zajednica ili …? Kakva ste vi to znanstvena ili stručna institucija i za koje „intelektualne usluge“ ste dobili toliki novac?

Prihodi od pružanja računovodstvenih i financijskih usluga 570.780 kuna. Interesantno. Vi pružate, dakle, računovodstvene i financijske usluge. Jeste li vi to trgovačko društvo? Jeste li vi to neovlašteno uprihodili i jeste li nelojalna i nezakonita konkurencija knjigovodstveno-računovodstvenim trgovačkim društvima?

Godina 2013.

Prihodi iz proračuna Republike Hrvatske 0 kuna.

UZUVRH sredstva sufinanciranja EU projekata 174.601 kuna. Dakle, javni novac Hrvata i drugih Europljana.

Prihodi od ugovorenih donacija 3.218.394 kuna. Opet daleko najveća stavka netransparentna. Objasnite tko je sve bio tako široke ruke prema vama. Jeste li to prikrivali prihode od javnih vlasti?

Prihodi od članarina 1.550 kuna. Mizerija!

Prihodi od donacija građana 10.871 kuna. I građani vas baš i ne podupiru!

Prihodi od pružanja intelektualnih usluga 345.060 kuna. Kome ste to pružali „intelektualne usluge“? Jesu li to bila i tijela javne vlasti, odnosno široka ruka Milanovića, Matića i dr., odnosno prikriveno samovoljno pljačkanje naroda? Koje „intelektualne usluge“ ste registrirani davati?

Prihodi od pružanja računovodstvenih i financijskih usluga 498.408 kuna. Interesantno! Ponovo možda djelatnost trgovačkog društva i nelojalna konkurencija? Na vašim mrežnim stranicama ne nađoh podatak da se bavite ovom gospodarskom djelatnošću.

Ostali prihodi (tečajne razlike, kamate) 23.585 kune.

Ukupno prihodi 4.272.468 kuna.

PLAĆE 2013.

Neto plaće zaposlenika 1.594.994. Koliko imate zaposlenih i kolika im je prosječna plaća?

Plaće – porezi, doprinosi i davanja 1.283.804 kune.

Ukupno plaće 2.878.799. Zadivljujuće!

Materijalni rashodi i amortizacija 1.549.336. Za što i za koga?

Transferi donacija partnerima 343.504 kuna. Ne samo da ste primatelji donacija, postali ste i veliki donatori. Kome ste donirali i po kojem pravnom osnovu i pravnom poslu?

Ukupno rashodi 4.155.909 kuna. (Napominjem da sam neke prihode ili rashode izostavio radi kratkoće teksta).

Moje pitanje o prihodima je – tko je bio tako velikodušan prema vama? Jeste li otežali i uzoholili srca od kuna i lipa hrvatske sirotinje. No, vi toj sirotinji popujete. Izvrćete prirodni poredak stvari. Utrošili ste silnu energiju i novac samo zato da brak ne bi bio brak, nego da bi bio neprirodan i neplodan odnos između osoba istog spola. Valjda sutra i više osoba, pa i između koze i čovjeka, pa…

Mene optužujete za „govor mržnje“. Gdje sam ja to pozvao na mržnju? Koju skupinu ili pojedinca mrzim. Moje mišljenje je temeljeno na mojim filozofskim i vjerskim uvjerenjima. Ja sam po nacionalnosti Hrvat. Po vjeroispovijesti katolik. Svakog čovjeka smatram svojim bratom, a svaku ženu sestrom. Smatram da su svi ljudi jednaki. Smatram da svatko ima slobodu savjesti, vjere i mišljenja. Iz te slobode i ja iznosim svoje mišljenje. To mišljenje, upućeno u otvorenom pismu Karamarku i HDZ-u, ponavljam (koje je po vašoj „analizi“ govor mržnje). Za svoju slobodu voljan sam žrtvovati sve. Gong je organizacija koja upravo slobodu napada i guši, zajedno s lažnom Kućom ljudskih prava. Ne, vi ne štitite ničija ljudska prava. Vi ste sekta koja ima uske i zle ciljeve. Ti ciljevi nisu ni sloboda, ni jednakost, ni socijalna pravda, ni ljudski život. I svakako, takve sekte ne treba financirati javnim sredstvima.

Ne nalazim nigdje da ste se zauzeli za neku majku koja radi nedjeljom da bi prehranila svoju djecu. Ne nalazim da štitite svakog čovjeka od njegovog začeća do prirodne smrti. Ne nalazim da štitite slobodu vjere. Ne nalazim da ste se zauzeli za neku udovicu hrvatskog branitelja za koju državna tijela tvrde da nije član obitelji poginulog hrvatskog branitelja. Ne nalazim da ste se zauzeli za radnika kojeg nepravedno progoni poslodavac ili država. Ne nalazim da ste zaštitili nečiju privatnost kada mu je USKOK poslao fotografe pred stan u ranim jutarnjim satima. Ne nalazim da ste zaštitili jednakost svih hrvatskih državljana. Ne nalazim da ste građanima Slavonskog Broda istaknuli da i oni imaju pravo na čist okoliš (zrak). Ne lažite nam da štitite ljudska prava! Ne lažite nam da vam je uopće stalo do ljudskih prava! Vi štitite samo tzv. manjinska prava. Valjda se osjećate manjina koja želi vladati većinom.

Nadam se da će vam biti uskraćen javni novac. Neka se vaše sposobnosti pokažu na tržištu. Neka vas doniraju vaši ideološki i svjetonazorski sljedbenici. Brzo biste osjetili kako je tvrd kruh običnog Hrvata.

Na kraju ponavljam da u cijelosti ostajem kod onog zbog čega me optužujete za „govor mržnje“. Zalažem se za to da se štiti ljudski život od začeća do prirodne smrti. To znači da je Zakon o abortusu zločinački zakon protiv najnemoćnijih. Hrvatsko zakonodavstvo treba očistiti od rodne ideologije jer je to ideologija smrti i razvrata, ideologija moćnih protiv nemoćnih, ideologija pogana protiv kršćana! Zalažem se za demografsku obnovu u okviru koje treba pokrenuti postupke promjena niza zakona (npr. Zakon o radu, Zakon o doplatku za djecu, porezne zakone i obrazovne zakone) kako bi se stvorio povoljan zakonodavni i društveni ambijent u kojem će obitelji moći živjeti punim životom, u kojem djeca neće biti prepuštena odgoju institucija, nego će institucije pomagati obitelji da djeca izrastu u dobre, odgovorne, radine i životu okrenute ljude. Smatram da je tzv. Zdravstveni odgoj zapravo razaranje dječje intime, da je pedofilski, da je promiskuitetan i promiče kulturu smrti, te da treba uvesti Domaćinstvo kako bi naša djeca stekla znanja i vještine potrebne za svakodnevni život. Hrvatski mediji i privilegirane tzv. udruge civilnog društva, gotovo u cijelosti, promiču nemoral, okultno, pederastriju i pedofiliju, razaraju nacionalne i kršćanske vrijednosti. Lažne udruge civilnog društva treba prestati financirati (među kojima svakako GONG, KUĆU LJUDSKIH PRAVA, DOCUMENTU, homoseksualne i sl. udruge).

U Zagrebu 17. siječnja 2015.

Mate Knezović