‘Razvlačit ćemo te po blatu’ – Tramišak tvrdi da se PRIJETNJE ostvaruju, najavljuje da će tek progovoriti?! ‘Razvlačit ćemo te po blatu’ – Tramišak tvrdi da se PRIJETNJE ostvaruju, najavljuje da će tek progovoriti?!
TweetEmailPrint ”Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države, jer ovo je... ‘Razvlačit ćemo te po blatu’ – Tramišak tvrdi da se PRIJETNJE ostvaruju, najavljuje da će tek progovoriti?!


”Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države, jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje. To je sve što mogu sada reći”, napisala je na Facebooku Nataša Tramišak. Prijetnje je, tvrdi, prijavila DORH-u. Nije poznato hoće li ih prijaviti i europskim tužiteljima pod vodstvom Laure Kovesi, koji su nedavno podignuli optužnicu protiv Gabrijele Žalac

Neobično topao doček te ovacije koje su  Nataši Tramišak priredili HDZ-ovci u Hrvatskom saboru u petak potvrdili su, prema svemu sudeći, da su i mnogi članovi vladajuće stranke sa simpatijama gledali na Natašino suprotstavljanje koruptivnoj praksi i autoritarnom premijeru.
Njezin povratak u saborske klupe tako se, posve neočekivano, iz poraza pretvorio u trijumf smijenjene ministrice.
Medijski napadi na Tramišak koji su uslijedili već sutradan (u subotu 21. siječnja), baš zato nikoga ne bi trebali previše iznenaditi. Slobodna Dalmacija i Jutarnji list ponovno su se ‘istaknuli’ medijskim gaženjem slabijega (pogotovo se ‘proslavila’ Slobodna Dalmacija slabo razumljivim, jednostranim tekstom…i bombastičnom naslovnicom).
Dojučerašnja ministrica regionalnog razvoja i fondova EU na svom je FB profilu u subotu navečer prokomentirala medijske napise u kojima piše da resor ostavlja “u neredu”.
Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

Najavila da će progovoriti, ako se prijetnje nastave?!

“Razvlačit ćemo te po blatu!“
Prijetnja je koja se ostvaruje pisanjem laži o javnim osobama, političarima. Nisam zastrašena, naprotiv.
O softveru eFondovi i problemima koje sam zatekla u istome, od najbržeg prsta do izloženosti osobnih podataka svih korisnika, mediji su već izvještavali, a sami korisnici softvera i bespovratnih EU sredstava dostavljali im dokaze.
O pokrenutom procesu 2019. godine, tko isti softver održava, kakvi su ugovori potpisani tih godina na iznose veće od 32 milijuna kuna i radi čega održavanje softvera do datuma mog odlaska s mjesta ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU nije ministarstvo plaćalo nikome, čak niti Fini (sve je ostalo na 0,00 kn izvršavanja tijekom tih 18 mjeseci), te kako softver nije u nikakvom problemu za održavanje već ga se takvim želi prikazati, obavijestila sam nadležna istražna tijela, kako o samom softveru, tako i DORH o prijetnjama.

Najava novih vjetrova u HDZ-u

Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države, jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje.
To je sve što mogu sada reći”, napisala je dojučerašnje ministrica, koja je za relativno kratko vrijeme znatno podigla učinkovitost Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Za vrijeme njenog mandata Ministarstvo je, kako je naglasila na oproštajnoj press konferenciji, povlačenje novca iz EU fondova povećalo sa zatečenih 37 posto na čak 84 posto trenutno isplaćenih sredstava iz EU fondova.
No, unatoč takvim rezultatima i činjenici da se iza nje ne vuku korupcijske afere (kao za Gabrijelom Žalac), Plenković ju je smijenio.
Dugotrajni pljesak i srdačna dobrodošlica kojom su zastupnici HDZ-a dočekali bivšu ministricu, govore, prema svemu sudeći, da je i mnogima od njih puna kapa autokratskog vođenja stranke i države od strane ‘velikog vođe’, kojemu se, prije Nataše Tramišak, nitko nije usudio javno usprotiviti.
FOTO: Screenshot videosnimke iz Sabora; preslike s FB stranice Nataše Tramišak