‘RH je pokradena, treba nam novi državni odvjetnik, PONIŠTIT ĆEMO PRIVATIZACIJU’ ‘RH je pokradena, treba nam novi državni odvjetnik, PONIŠTIT ĆEMO PRIVATIZACIJU’
TweetEmailPrint Predsjednik Pokreta Zajedno Karino Hromin Sturm rekao je da žele narodu vratiti pravni i financijski suverenitet, poništiti pretvorbu i privatizaciju i provesti strategiju razvoja Republike... ‘RH je pokradena, treba nam novi državni odvjetnik, PONIŠTIT ĆEMO PRIVATIZACIJU’


Predsjednik Pokreta Zajedno Karino Hromin Sturm rekao je da žele narodu vratiti pravni i financijski suverenitet, poništiti pretvorbu i privatizaciju i provesti strategiju razvoja Republike Hrvatske. Suverenitet će ostvariti raskidom ugovora s MMF-om i Svjetskom bankom te poništenjem nezakonitih zaduživanja

stipe stipeKoaliciji “Nema prodaje” koju su dosad činili Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska i Pokret Zajedno u petak se pridružila i stranka ORaH čiji je predsjednik Luka Keller najavio kako će se boriti za malog čovjeka koji ima vrlo realne probleme, a neće pričati o ustašama, partizanima ni ideologiji.

Keller je rekao na konferenciji za novinare da u koaliciju donose svoj “veliki programski kapital politika” te da su spremni provoditi velike reformske zahvate, piše Večernji list

Čista energetika i održivost

– Imamo vrlo snažnu antikorupcijsku politiku i tu se u potpunosti slažemo s našim koalicijskim partnerima. Trebamo napraviti reformu poljoprivrede, reorganizaciju i investicije te podići našu Slavoniju ekonomski – kazao je Keller.

Važna točka za koju se zalažu su čista energetika i održivost koja se temelji na tome da Hrvatska proizvodi svoju hranu i energiju te da koristi svoje vode. – Ne treba nam rafinerija u Bosanskom Brodu, ne treba nam Plomin, mi smo protiv ugljena, a za zdravu prirodnu čistu energiju –  kazao je Keller.

Predstavnik Nezavisne liste Stipe Petrine Pašk Kačinari ustvrdio je pak da Hrvatska nije prodana, već da je pokradena.  – Mora se početi od temelja. Hrvatska mora promijeniti državne odvjetnike koje treba izabrati narod. Hrvatski narod niti jedan dinar nikom ne duguje nego svi nama duguju. Za to posjedujem dokumentaciju – kazao je Kačinari.

Predsjednik Pokreta Zajedno Karino Hromin Sturm rekao je da žele narodu u Hrvatskoj vratiti pravni i financijski suverenitet, poništiti pretvorbu i privatizaciju i provesti strategiju razvoja Republike Hrvatske. Suverenitet će ostvariti raskidom ugovora s MMF-om i Svjetskom bankom te poništenjem nezakonitih zaduživanja, dok zemlju žele razviti državnim intervencionizmom u cilju pokretanja proizvodnje, likvidacije nezaposlenosti i osiguravanja socijalne sigurnost i prava na rad.

ORaH: Nije nam prihvatljiv dogovor sa SDP-om i HDZ-om

Petra Kosanović Vrbat iz ORaH-a rekla je novinarima da im ni pod koju cijenu nije prihvatljiv dogovor sa strankama koje su Hrvatsku dovele u situaciju u kojoj se sada nalazi. – To su dvije sestrinske stranke SDP i HDZ za koje se nadamo da će konačno prestati voditi teatar apsurda i koalirati – rekla je.

Keller je dodao da im ni jedan ni drugi veliki blok ne ulijevaju povjerenje. – U Hrvatskoj se namjerno stvara duopol. Večeras je sučeljavanje dva čovjeka. Zar postoje samo dvije stranke u Hrvatskoj? – zapitao se Keller dodavši da je koalicija Nema prodaje treći put jer imaju politike, vještine i znanje. Uvjeren je stoga da će će na političkoj sceni ponuditi “nešto sasvim drukčije”.

Poziv Živom zidu

Dušan Cvitanović iz Slobodne Hrvatske odgovorio je novinarima da su koaliciju okupljenu oko Živog zida tijekom pretkampanje pozivali da zajedno stvore treći put. Iako su odlučili da ne žele s njima surađivati, Cvitanović im poručuje da imaju do subote navečer još vremena da im odgovore na poziv.