Rušenjem starog objekta započela izgradnja novog Dječjeg vrtića Botinec Rušenjem starog objekta započela izgradnja novog Dječjeg vrtića Botinec
TweetEmailPrint Tomašević je podsjetio kako je jedan od prioriteta Gradske uprave proširenje kapaciteta dječjih vrtića, najavivši u naredne dvije godine izgradnju 13 novih dječjih... Rušenjem starog objekta započela izgradnja novog Dječjeg vrtića Botinec


Tomašević je podsjetio kako je jedan od prioriteta Gradske uprave proširenje kapaciteta dječjih vrtića, najavivši u naredne dvije godine izgradnju 13 novih dječjih vrtića, te dogradnju i prenamjenu njih još osam. Ukupna vrijednost ove 21 investicije u vrtiće je 555 milijuna kuna

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u pratnji svojih zamjenika, otvorio je danas radove u Odranskom Obrežu na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Botinec.

„Zadovoljstvo mi je konačno otvoriti radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Odranskom Obrežu. Ideja da se ovdje otvori vrtić nastala je još 2013. i trebalo je devet godina da se to konačno i dogodi. Ponosan sam što će danas započeti prva faza koja obuhvaća rušenje starog objekta, a nakon toga gradnju novog vrtića na tom mjestu. Riječ je o modernoj zgradi, koja neće biti samo u funkciji dječjeg vrtića, već će po potrebi dvorana na katu služiti i kao mjesto susreta za različite programe i potrebe cijele lokalne zajednice“, kazao je gradonačelnik Tomašević.

Podsjetio je kako je jedan od prioriteta Gradske uprave proširenje kapaciteta dječjih vrtića, najavivši u naredne dvije godine izgradnju 13 novih dječjih vrtića, te dogradnju i prenamjenu njih još osam. Ukupna vrijednost ove 21 investicije u vrtiće je 555 milijuna kuna.

„Uz to, Grad Zagreb iz Proračuna subvencionira i privatne i vjerske dječje vrtiće, a cijena naših dječjih vrtića jedna je od najnižih u Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pohvalio je arhitektonsko rješenje buduće zgrade dječjeg vrtića jer će objekt osim djece moći koristiti i ostali građani koji žive u Odranskom Obrežu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Botinec Marijana Pernar kazala je kako se izgradnjom ovog vrtića ostvaruje dugogodišnji san stanovnika Odranskog Obreža, zahvalivši gradonačelniku i svima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta.

Zgrada vrtića sastojat će se od prizemlja i kata. U prizemlju, bruto površine 451,92 m², nalaze se tri grupne sobe sa sanitarijama, jedna za jasličku grupu i dvije za vrtićke grupe za ukupno 44 djece, prostori odgajatelja i gospodarski blok, a na katu, bruto površine 451, 92 m², bit će smještena višenamjenska dvorana s popratnim prostorijama. Dvorana će imati i direktan pristup vanjskim stubištem i dizalom radi praktičnijeg korištenja van radnog vremena vrtića. Ukupna vrijednost radova je 14.844.537,36 kn (s PDV-om).

FOTO: zagreb.hr